Kai Hahto, az dobos, aki kellett – pár gondolat a Nightwish Fanpage interjújának margójára

//Kai Hahto, az dobos, aki kellett – pár gondolat a Nightwish Fanpage interjújának margójára

Kai Hahto, az dobos, aki kellett – pár gondolat a Nightwish Fanpage interjújának margójára

Kai Hahto egy nagyon energikus dobos. Szívét lelkét teszi bele dobolásába. Kiváló a csapat tag, és imád a Nightwish-sel turnézni.

Az ember azt gondolná, hogy a koncert előtti időben egy kis adrelanin feltöltéssel is erősítik a színpadra lépés izgalmát. Floor Jansen interjújában vallotta Floor, hogy az ébren maradásban a bor és a sajt segíti őt.

Kai elmondása szerint mindenki a saját módján tölti el a színpadra lépés előtti időt. Filmnézéssel, olvasással, sétálással. Vagy akár tornázással. Azt gondolom időnként a Finlandia is előkerül, és nem a dalra gondolok, amit időnként hallhatunk a koncerteken, Troy csodálatos bevezetésével.  A bemelegítés  egyáltalán nem meglepő, hiszen a koncert nagy állóképességet követel. Kai egy órával előtte kezd készülni. Bemelegít ő is, ami persze a dobos számára teljesen specifikus bemelegítést igényel, majd átöltözik. Utána tulajdonképp elüti a kezdés előtti időt, és gyűjti az erőt a koncertre. Ami egy dobos esetében is kemény fizikai munka. Ha megnézitek a tíz perces Gohst Love Score, Kai dob szetje mellett készített videót, akkor ezt könnyen belátjátok.

A legjobban a Greatest Show on Earth című dalt szereti játszani, de van bőven más, a dobos szemszögéből nézve kedvelt dal is. A régiek közül például a még Tarja távozása óta, koncerten nem hallott Devil and the Deep Dark Ocean-t, és a 10 th Man Down-t. Mindkettőt remek lenne ismét a koncerteken üdvözölni!

Azt tudjuk, hogy miért kérte fel Tuomas, hogy a turné végéig legyen az együttes dobosa,  Jukka betegsége miatti  kényszerű háttérbe vonulása miatt.  Ha ez nem történt volna meg, sokan nem ismerték volna meg profizmusát. Aki ismeri a Swallow The Sun együttest, az ismerheti már. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok más együttes lemezén szerepel vendégelőadóként. Hogy csak párat említsünk: Cartilage, Misantropia, Wings, Rotten Sound, Northern Kings, Guitar Heroes, Agressor, Wintersun.

Amikor tavaly december 12-én találkoztunk vele a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi forgatagban, akkor is megerősítette bennem azt az érzést, hogy egy rendkívüli ember. Szerény – ahogy Tuomas és Troy is -, és valóban örült annak, hogy megszólítottuk őt.

Ha van kedved, egy újabb bravúr Kai Hahhto-tól:

forrás: (Nightwish Panpage FB)

Facebook Comments

By | 2017-06-19T11:07:38+00:00 február 28th, 2016|Hírek, érdekességek|3 hozzászólás

About the Author:

3 hozzászólás

 1. Zsu 2016-02-28 at 22:14

  Életre szóló élmény volt. Kai fantasztikus ember. Szelíd,halk szavú,végtelenül udvarias. Szólni nem bírtam,mikor finnül üdvözölt bennünket. Igazi Nightwish mentalitás. A színpadon is megfigyelhető zene és közönség iránti tisztelete.

 2. Tutu 2016-03-01 at 09:36

  Imádom hogy mindenki a cdapatbólmilyen mély alázattal viseltetik a zene iránt.

 3. Ágó 2016-03-01 at 21:26

  Eddig is tudtam,hogy iszonyatosan nagy meló a dobolás de így közvetlen látni
  hát le a kalappal előtte.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.