Marco Hietala interjú – Afternoiz 2016.03.06.

//Marco Hietala interjú – Afternoiz 2016.03.06.

Marco Hietala interjú – Afternoiz 2016.03.06.

Az Afternoiz 48 órával azután készítette az interjút, miután a Nightwish megérkezett Észak-Amerikába, de nyilvánosságra tegnap hozták a http://afternoiz.com/ oldalukon.

 

Az első koncertről Marco elmondja, hogy igazán nagyon woo…wooo volt, és egy kicsit spicces. A tavalyi igen hosszú észak-amerikai turné után az hozta őket vissza, hogy más városokban is felléphessenek. Észak-Amerika elég nagy…
A setlist nem változott meg nagyon az elmúlt évi turnéhoz képest. Persze pár dal cserélődött. És ez változhat is, hiszen van még pár dal a tarsolyukban, ami felkerülhet.
Most is a Delain az egyik előzenekar, (sajnos az európai turnén nem így volt…) ahogy tavaly is, amelyben Marco is énekel. Az ismert ’Sing To Me’-t például. Arra a kérdésre, hogy a z EFMB turné melyik része a kedvence, az európai, vagy ázsiai, vagy a mostani Marco azt válaszolja, hogy mindegyik hely alapjában is különböző, és ő becsüli a kulturális különbségeket, és mindent, amivel ott találkozhat. Számára nem jelent különbséget, zenélnek az embereknek, és mindegy, hogy épp hol lépnek fel.

Arra a kérdésre, hogy van-e különbség a különböző földrészek rajongói között, elmondja példának a japánokat, akik kulturált rajongók. A lányok például a „hihihi” kategóriába sorolhatók. 🙂 De tombolni is tudnak a show-kon. A legőrültebbek Észak-Amerikában, és a kelet –európai országokban a régi vasfüggöny mögött. Ők még nem csömörlöttek meg a Rock’n Roll-juktól, és megvan bennük még az áhítat. Ezzel szemben a nyugat-európai országokban és Amerikában kicsit tartózkodóbbak, és jobban figyelik, mit csinál a banda. De a visszajelzés mindenhonnan nagyon jó.
Korábbi Afternoiz Tuomas interjúból kiderült, hogy Tuo is elégedett a rajongók visszajelzéseivel az új album turnéjával kapcsolatban. Marco elmondja, hogy persze vannak gyengébb koncertek, amiről érzik ők is, hogy nem minden megy úgy, ahogy kellene, de legtöbbször nem így van. De a mostani turnén nem tud erre példát.

Marco beszél a húsz éves évfordulóról is. Nem váltak ez idő alatt egy nosztalgiázó együttessé, hanem mindig mentek előre. Fejlődtek, és elértek az EFMB-hoz. A rajongók körében egyre népszerűbbek. Persze tudja, hogy amikor az együtteshez csatlakozott, akkor is az volt már a Nightwish, de ki gondolta volna akkor, hogy ilyen szintre jutnak?

Amikor az együttes tagja lett, már ismerte a Nightwish-t, és a tagokat is. Ez egy klassz út, és reméli, hogy így folytatódik azzal, hogy érdekes zenékkel álljanak elő. Először a megírt daloknak neki kell tetszeniük. Így jönnek új ötletek, és megváltoztatják a perspektívát is. És folyamatos fejlődés az eredménye. Persze a gyökerek zenéje is kihallható az újból, hiszen ugyanazok az emberek ők, ugyanaz a csapat.
Az új turné DVD-ről annyit mond el, hogy rengeteg anyag gyűlt össze, de még nem döntötték el, hogy hogyan dolgozzák fel.

Jukkára terelve a szót, azt válaszolja, hogy most már elég jól van. Az álmatlansága miatt kellett hátrahúzódnia, és felhagyni a dobolással. Hogy mikor, és visszatér-e az együttesbe, mint a Nightwish dobosa, nem tudja. Most a Nightwish üzleti ügyeit kezeli, és jön a stábbal a turnén. Megemlíti, hogy Kai nem csak egy fantasztikus dobos, de egy kivételes ember is.

(forrás: www.afternoiz.com)

 

Facebook Comments

By | 2017-06-19T08:53:51+00:00 március 7th, 2016|interjúk|3 hozzászólás

About the Author:

3 hozzászólás

  1. Zsu 2016-03-07 at 15:33

    Kelet-Európa? Hmmm…mégsem vagyunk nyugdíjas rajongók? ??? Marco imádnivalóan jó fej.

  2. szia szia 2016-03-07 at 18:18

    De nem ám , és majd Bécsben is megmutatjuk nekik hogy is kel baromi jól érezni magunkat.

  3. Gedus 2016-03-07 at 18:50

    Nagyon megmutatjuk mindenkinek, hogy öreg rocker nem vén rocker. ??

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.