Troy Donockley interjú

//Troy Donockley interjú

Troy Donockley interjú

Troy az interjúban elmondja, hogy az EFMB album több mint Charles Darwin : Fajok eredete című könyvének inspirációja. Sok más mű is közrejátszott a megszületésében, mint például Richard Dawkins, Carl Sagan könyvei is.

Mióta a Nightwish-sel együtt dolgozik sok együttest ismert és kedvelt meg, köztük például az Amorphis-t, Delain-t. Régi kedvencei között szerepel a Pink Floyd és Jetro Tull.

Életében először a gitárral találkozott 11-12 évesen. Édesapja egyszerű alap gitáron játszott, aki tanítgatta akkordokat fogni. 16 évesen sípon és furulyán tanult játszani. Az első készletét 18 évesen kapta. Elmondja, hogy ha új hangszeren tanulna játszani, akkor a tubát választaná, mert hatalmas hangszer és különleges hangja van (szívesen meghallgatnánk 😉  ).

Az első lemez, amit megvásárolt, a Jazz film zenéje, vagy a Pink Floyd Dark Side című albuma. Sok lemeze és CD-je van, talán a Retrospective volt az utolsó, amit megvett.

Élete első koncertje, melyen még rajongóként vett részt 1980-ban Pink Floyd, The Wall koncertje volt, az utolsó egy fesztiválon a Sweet koncertje.(hmm…jó ízlése van J )

Zenészként 15 évesen koncertezett édesapja country zenekarával, ahol gitáron játszott.

Egyszer szeretne önálló albumot is készíteni….talán jövőre (hajrá, hajrá J ).

A művészet mindig körbeveszi, mindenben érzi a jelenlétét. Budapest utcáin sétálva is hallja, látja a mindennapokban fellelhető művészetet. Budapest éjszaka is tele van művészettel. Minden, de minden művészet számára, maga az élet is az.

Arra a kérdésre, hogy melyik a kedvenc városa Európában, nem igazán tud válaszolni, nagyon szereti Budapestet, Párizst, Helsinkit.

Az interjú során szóba kerül a kelta zene is, melyről úgy nyilatkozik, hogy amit mostanában annak neveznek, nem igazán az. A kelta zene ír zene, hagyományos hangszerekkel megszólaltatva. Azt nagyon szereti. A „celtic” zene, mint pl. Enya zenéje nem ugyanaz, a mostani keltik zene mivoltát nehéz megmagyarázni, inkább marketing terméknek tartja.

Meglepő kérdés az interjúban, hogy milyen mitikus, kitalált lénnyel szeretne találkozni.  A válasz is izgalmas, az egyszemű küklopsszal vagy hárpiával.  🙂

Családjáról is beszél, imádja lányát (egy gyermeke van Troynak), szabad , kedves lélekként jellemzi.

Az időben nem szívesen utazna sehová, jól érzi magát a jelenkorban, más korszakot veszélyesnek tart.

Kedvenc íróit is felsorolja: Mark Twain, Carl Sagan, Richard Dawkins.

Top listás albumai:

Celtic Symphony – Alan Stivell

EmmyLou Harris – Wreching Ball

Pink Floyd – Wish You Were Here

Yes – Going For The One

Planexty – Words & Music

Arra a kérdésre, hogy ha Troy Tribute Band – et hoznának létre,kik lennének a jelöltek, így válaszol nevetve:

Charles Darwin – dobok

? (aki megfejti kit nevez meg, irja be kommentbe 😉  ) – billentyűs

Gustav Mahler – basszusgitár

Bobby Carlson – szólógitár

Laurel & Hardy ( Stan és Pan) – ének

Az interjú végén az élet jelentését firtató kérdésre csak annyit válaszol, hogy nem kell elméleteket gyártani az élethez, legyünk kedvesek egymással és főleg boldogok, nevessünk, amennyit csak bírunk.

Forrás: Impact Metal Channel

Facebook Comments

By | 2017-06-19T10:43:54+00:00 április 22nd, 2016|interjúk|2 hozzászólás

About the Author:

2 hozzászólás

  1. Tuomas Holopainen lenne a billentyűs? 🙂

Leave A Comment