Nightwish élmény Kassán

//Nightwish élmény Kassán

Nightwish élmény Kassán

Sok szervezés és izgatott várakozás után ELJÖTT A NAP, amikor kis csapatunk a buszt és utánfutót rogyásig megpakolva felkerekedett és elindult  egy három napos kassai útra, melynek célja és csúcspontja  a NIGHTWISH KONCERT volt. A buszon nagy röhögcsélések (finoman fogalmazva) közben megismerkedtünk a többi nightwisherrel, akik csatlakoztak hozzánk.

A kempingbe érkezve gyorsan (hmm…hmm…) felállítottuk a sátrakat és irány Kassa, a megbeszélt EPG találkozó ami aztán elmaradt a koncerthelyszín áthelyezése miatti zűrzavar okán, de mi azért jól éreztük magunkat a Colosseum rock kocsmában (tuti hely, ha arra jártok ki ne hagyjátok). Szóval vártunk….vártunk…. aztán elindultunk az Óvárosba……

Nem titkolt célunk a zenekar tagjainak keresése volt. Szerettük volna Troyt felköszönteni szülinapja alkalmából és átadni neki és a többieknek szóló ajándékainkat, kézzel készített, merlot-val töltött bonbon Zsutól (tudjuk ki kedvence  😉 ) és ütős pannonhalmi ágyas törköly. Sétáltunk, sétáltunk és nem egy kis dombra csücsültünk, hanem Empput találtunk. Pár pillanat múlva befutott Troy…..egyből lett ám izgalom. Próbáltunk a legnagyobb nyugalommal odasétálni hozzájuk, miközben a szívünk kiakassztotta volna az EKG-t.  🙂 Angolosaink (Tutu, Palex) megszólították őket és onnantól kezdve minden olyan volt, mint álmainkban. Átadtuk az ajándékot Troynak a sétálóutca közepén énekelve a Happy Birthday-t, Emppu vezénylésével, a pálesznek is nagyon örültek. Troy konkrétan elszaladt vele. 🙂 Hihetetlen volt közvetlenségük (Troy maga mellé ültetett….yesss….  🙂 ), sokat poénkodtak az aláírás és beszélgetés közben….Emppu megkérdezte Tutut, hogy férjnél van-e. 🙂 Tutu, Ágo hirtelen ötlettől vezérelve kért még egy kör italt nekik, melyet Tutu szolgált fel nagy derültség közepette. Elköszöntünk tőlük és jeleztük, hogy: tomorrow first line…

Folytattuk tovább a pásztázást, már éppen indulni akartunk vissza a kempingbe, mikor a sétáló Tuomas-t észrevettük. Ő is borzasztóan kedves volt. Közölte, hogy kicsit pityókás, mert iszogatott (kissé fáradtnak látszott  😉 ).  Pár percet beszélgettünk vele, emlékezett a decemberi tortára is csak kevesellette. 🙂 Tőle elköszönve megfordultunk az utcán….

…és a kereszteződésből előrobogott Marco, Kai és Ewo. Na, ekkor már rendesen bezsongtunk. 🙂 Elmesélték, hogy épp most érkeztek az AC/DC koncertről 2000 km-t vezetve (hát igen…mire képes a rajongás…  😉 ). Kai mindenkivel kezet fogott, nagyon fel volt pörögve, Marco is üdvözölt bennünket és mondta a magáét se pont, se vessző, de azért a fáradtság látszott rajtuk. Nem is tartottuk fel őket sokáig.

Floor-ról annyit tudtunk meg, hogy a szállodában a szokásos koncert előtti relaxációját végzi.

Teljesen elvarázsoltan indultunk vissza a kempingbe, hogy elkészüljön a közös vacsora és megmutathassuk a többiek számára előkészített meglepetést…… a Sorroniát, akik ugyanott szálltak meg és velünk töltötték az estét (miénk a megtiszteltetés, köszönjük  🙂 ).

Sírva-röhögős frenetikus este/éjszaka volt.

Felébredtünk!!! Elindultunk!!! Várakoztunk!!! Futottunk!!! Első sor (ígéret szerint) 😉 !!! KONCERT!!! Dreamers pólóban, egy csapatként!!!

A maratoni hosszúságú koncert (6 órás!), a négy vendégzenekar és a NIGHTWISH fantasztikus élményt adott. A vendégzenekarok méltóak voltak mind stílusban, mind előadásmódban a műfaj legnagyobbjához.

Fotósunk – Igor – megkapta a hivatalos fotós pass-t. Neki és a karszalagot kiadónak hála, saját, fantasztikus képeink lettek.

A fotós

Elsőként a Tristana lépett fel, remek hangulatot csinálva. Magukat alternatív metál bandának tarják, de jól hozták a death metálos hörgést is. Érdemes őket meghallgatni.

A következő fellépő zenekar számunkra a nagyon kedves, magyar származású Sorronia volt. A symphonic gothic metal zenét játszó csapat hatalmas sikert aratott. Csak így tovább Sorronia!!!

 

A harmadik zenekar a symphonic metal zenei stílusú nyitrai Symfobia volt, akik tovább fokozták a  mini fesztivál érzést.

Az utolsó vendégzenekar a Szlovákiában nagy népszerűségnek örvendő symphonic power metal- t játszó Almanac volt. Ők sem kímélték magukat. 🙂

Végül elérkezett az este fényponja. NIGHTWISH!!! NIGHTWISH!!! NIGHTWISH!!!

Pörgős, kemény setlistet raktak össze. Végig ugráltuk, tomboltuk a koncertet, rekedtre énekelve magunkat.

Íme a setlist…..aztán meséljenek inkább a képek. 😉

 

Roll Tide

(Hans Zimmer song)

Shudder Before the Beautiful

Yours Is an Empty Hope

Ever Dream

Storytime

My Walden

Élan

Weak Fantasy

(Preceded by a Dawkins’ narration)

Alpenglow

Sahara

She Is My Sin

I Want My Tears Back

Nemo

Stargazers

Ghost Love Score

Last Ride of the Day

The Greatest Show on Earth

(Chapter II: Life; Chapter III: The Toolmaker; Chapter IV: The Understanding)

The Greatest Show on Earth

(Chapter V: Sea-Worn Driftwood)

Koncert után igyekeztünk még a kerítésnél autogramot begyűjteni, sikeresen. A kempingbe visszatérve még órákig pörögtünk, újra és újra felidézve a megismételhetetlent.

Másnap az időjárás is szomorúan vette tudomásul, hogy vége….elmegyünk (folyt az eső). Szakadó esőben bontottuk a sátrakat,de nem számított, mert még együtt voltunk. Aztán elindultunk vissza. A buszon a zsibbadtság ellenére eszméletlen jó hangulat volt, a pihenőknél egymásra nézve megállapítottuk, hogy mindannyian eléggé szakadt rocker benyomást keltünk (a tükröt mellőztük nehogy frászt kapjunk  🙂 ).

De elérkezett a búcsúzás pillanata is….(nem volt jó…). Nagyon szuper társaság jött össze. Nehéz volt elválni tőletek. Köszönjük a bizalmatokat. Élmény volt veletek tölteni a három napot.

THE DREAM CONTINUES…..  😉
Köszönjük Szakács Péter méhész és pálinkafőző mester (Pázmándfalu) támogatását.

 

 

Facebook Comments

By | 2017-06-19T10:40:43+00:00 június 5th, 2016|Nightwish Dreamers hírek|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.