Teamrock.com interjú Floor-ral

//Teamrock.com interjú Floor-ral

Teamrock.com interjú Floor-ral

Download_2016_lineup_WEB_1000px_wide

A Download Fesztivál előtt két héttel, a múlt hónap végén készített a teamrock.com interjút Floor-ral.

A Nightwish korábban már játszott a Download Fesztiválon, 2012-ben, mielőtt Floor csatlakozott az együtteshez.

Arra a kérdésre, hogy mit jelent számára, hogy először lép ott fel, azt válaszolja, hogy már játszottak a fesztiválon, évekkel ezelőtt az After Forever-rel, ami az After Forver első koncertje volt Angliában. Persze, mint ifjú csapat, hajnali ötkor játszottak, így látták vagy hárman. Majd az esti nagy színpad előtt állva Floor arra gondolt, hogy milyen nagyszerű lenne, ha egyszer ők is így nyomnák.

Így teljesüljenek Floor álmai. Ott volt Wembley, ami hatalmas élmény volt, de az egy másik szint, mint a Download Fest. ezért igen izgatottan várja a fesztivált.

A Wembley show-ról elmondja, hogy nagyon különleges volt. Hatalmas előrelépés volt az együttes számára, de tartott előtte attól, hogy lesz-e elég közönség. De a koncertre elkelt minden jegy, és 12 ezres aréna izgatottan fogadta őket. És miután igent mondott Richard Dawkins a meghívásra, hogy megjelenjen a show-n, csodálatos volt. Akkor már minden olajozottan ment, fel voltak mindenre készülve, hisz hónapok óta tartott már a turné. Teljesen elmerültek, ahogy a közönség is, és egy olyan különleges fajta varázs jött létre, ami csak álmodni tud az ember. Soha nem felejti el azt az estét.

Ezután Floor azt mondja a Download-ról, hogy tulajdonképp ugyanazt a show-t adják, mint a fedett koncertekre, de a szabadtéri koncertek feelingje teljesen más. De reméli, hogy a varázst is vinni fogják.

(Tuomas korábban azt nyilatkozta, hogy mivel a koncert csak egy órás, a hosszú dalok közül ki kell venniük. Például a Greatest Show-t)

A riporter rákérdez, hogy a Wembley-ben forgatott felvétel DVD-je mikor kerülhet piacra.

„Nem a Wembley volt az egyetlen helyszín, ahol felvették a show-t, a világ különböző tájain, beleértve a tavaly nyári tamperei koncertet is. Szóval hatalmas mennyiségű anyagból válogathatunk. Hallottam arról, hogy a Wembley felvétel valami egészen más lett, és nagyon boldog vagyok, hogy a csodát megörökítették, és biztos hogy a DVD nagy részét képezi majd. Kiadni később, még idénre tervezzük. Úgy hiszem, nagyon különleges lesz” – válaszolja Floor.

Visszatérve a Download Fesztiválra, ahol június 12-én játszanak az Iron Maiden alatt, megkérdezi a riporter, hogy sokat jelentett-e Floornak Maiden zenéje miközben felnőtté vált.

Floor őszintén megmondja, hogy nem, de nagyon tiszteli a csapatot, és becsüli, amit elértek. Soha nem volt kapcsolata a zenéjükkel. Majd a kérdésre, hogy kire készül 12-én, elmondja, hogy hallotta, hogy a Ghost is játszik, és ők érdekesek, és biztos klassz lesz megnézni őket. Látta az együttes listát, és azt gondolta, hogy ezt meg ezt az együttest, meg ezt… milyen jó lesz látni… sok jó együttes játszik, így reméli, hogy lesz ideje, és energiája elcsípni párat.

A riporter arról kérdez ezután, hogy nagy fesztivál résztvevő e. Floor szerint ez tényleg attól függ, hogy mennyi az energiája. És nem biztos, hogy jó ötlet mert nem tesz jót a hangjának, hogy egész nap hangosan kiáltozik a zenét túlharsogva. De szeret a többi zenésszel találkozni, és hol máshol találkozhatna, ha nem a fesztiválokon, így ha teheti kimegy, és remélhetőleg megismerhet új embereket.

„Mit vár legjobban ettől a naptól?” – teszi fel az utolsó kérdést  Paul Brannigan

„Pár másodperccel a nagy színpadra kilépés előtt mindig izgalmas, mert a fesztiválokon, ahogy a Download-on is több tízezer ember van előttünk, akik valószínűleg még soha nem láttak minket, vagy csak hallomásból tudják , kik vagyunk. Emlékszem korábbi After Forever-es látogatásunkkor is rengeteg média volt, és az hatalmas dolog. Én csak azt várom, hogy lássam, a közönségnek tetszeni fogunk-e… vagy sem! Ha a Download-ot magunkkal ragadhatjuk a zenei utazásunkra, az egy újabb igencsak emlékezetes este lesz.”

Ha szeretik a jó zenét, akkor őket is elragadjátok, mint minket tavaly kétszer is, és idén Kassán is. És az eufóriából a Greatest Show On Earth-re ébrednek majd fel, mint én. Ha a Download-on játszani fogják. Ha nem, akkor a Last Ride Of The Day-re…

forrás:www.teamrock.com

Facebook Comments

By | 2017-06-19T08:52:51+00:00 június 10th, 2016|interjúk|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment