Download 2016 Donington Park

//Download 2016 Donington Park

Download 2016 Donington Park

Az idei Download Fesztiválon kedvenc együttesünk, a Nightwish is fellépett a főszínpadon az Iron Maiden mellett. A Black Sabbath, a Megadeth, a Rammstein is csalogató lehetett az érdeklődők számára.

Ami nem volt igazán csalogató, az az angliai időjárás. A „nincs olyan nap, hogy nem esik” most is bejött. A viharok és eső nem csak a fesztivált változtatta dágvánnyá, hanem a Troy-jal készített mikejamesrockshow.com interjút is igen zajossá tette. A mikrofonban süvít a szél, időnként Troy sem érti a kérdést. Összefoglalva, az interjúban először Troy a  hangszerekről beszél, amin játszik. És az özönvizes szar időről is,(„Elnézést, ezt a szót nem akartam használni…” – mondja nevetve és kijavítja borzasztóra.) ami nem változtatja meg arról a véleményét, hogy a Download egy fantasztikus esemény. A turnéről beszélve pár  közeli koncertet is felsorol, és elmondja, hogy már tizenöt hónapja turnéznak, és koránt sincs még vége, majd csak októberben Japánban. És utána jön csak az egy éves pihenés. Elmondja, hogy úgy érzi, most a csúcsponton  vannak. Erősebbé váltak. Csodálatos időszak, minden szinten, mind zenében, mind közösségileg. A riporter szerint is fontos, hogy a színfalak mögött is jól menjenek a dolgok. Troy megerősíti, hogy a viharos időkből és bizonytalanságból kijutottak, és most valóban erőseknek érzik magukat. A felkérésre, hogy mit üzen a rajongóknak, Troy azt mondja: „Legyetek velünk!” Szereti a rajongók sokszínűségét, különcségeit. Nagyon sokrétű társaság, hat évestől kilencven éves korig. Ha az együttes kiegyensúlyozott és boldog, a rezdülésekből az emberek is megérzik, és „meglovagolják, szárnyalnak vele.

A koncert után többek között a http://www.birminghammail.co.uk oldalon megjelent egy cikk, ami azt taglalja, hogy a Nightwish kiérdemelte azt, hogy a legnagyobb együttesek között (konkrétan az Iron Maiden előtt) léphessenek fel.A cikk azt írta, hogy nagyon nagy show-t adtak, és a jövőben lehetnek akár a sztárzenekar is a Download-on.

Persze, az esős Anglia nem arról ismert, hogy hetekig ragyogó napsütés fogadja majd a fesztiválok részvevőit. A zenekarok váltják egymást, és a dágvány, néhol térdig érő sártenger nem akadályozza meg azt, hogy kedvenceiket megnézzék, és jól érezzék magukat a rajongók..

Ez megpróbáltatás, de egyben humor forrása is a részvevők számára. Elég megfelelő belső támogatást bevinni ahhoz, hogy ne számítson a térdig érő sártenger…

Erről néhány videó is felkerült a Youtube-ra. Kettőt ezek közül a Nightwish koncert alatt vettek fel, a tömeg mögötti sártengerben.

A videó címe: A legnagyobb Nightwish rajongó. Az Everdreamre produkálja magát.

Sárfürdő…

Iszapbirkózás az I Want My Tears Back-re

forrás: www.birminghammail.co.uk, www.mikejamesrockshow.com 

Facebook Comments

By | 2017-06-19T10:35:25+00:00 június 16th, 2016|Hírek, érdekességek|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.