Imaginaerum nem mindig volt Imaginaerum…

//Imaginaerum nem mindig volt Imaginaerum…

Imaginaerum nem mindig volt Imaginaerum…

Tudtátok, hogy az Imaginaerum nem az elejétől volt így írva?

Részlet a Nightwish biográfiából, mely 2011 eseményeiről ír.:

A február egy robbanással kezdődik, amikor Holopainen bejelenti, hogy egy koncepció albumot készítenek, ahol a dalok hangulata még radikálisabban megváltozik, mint bármikor ezidáig. “A vidámparkunk szürrealitása Burton/Gaiman/Dali típusú, és nemsoká kész van.”

Nem sokkal később jelentik be, hogy az albummal azonos címmel egy mozifilmen is dolgoznak. Az Imaginarium kettős természete már sokkal korábban megfogalmazódott Tuomasban, amikor elkészült a The Islander videó Stobe Harju rendezésében. Az album minden dalából videó klippet tervezett. A rendező javasolt egy kis párbeszédet a dalok között. És végül így kristályosodott ki: mozifilm hosszúságú, történettel, meg minden.

Az Imaginairum felvételei Helsinkiben és Londonban folytatódtak az év első felében. Ismét Pip Williams-re bízták a zenekari és a kórusrészeket. Más új dolgon kívül, az Imaginaerum-on gyerekkar is szerepel. Miután Anette Olzon vokál részét áprilisban felvették, Mikko Karmila nekiállhatott a végleges keveréshez.

Késő nyáron változtatták meg a lemez címének betűzését Imaginarium-ról Imaginaerum-ra, és bejelentették, hogy a lemez Finnországban november végén jelenik majd meg. A Storytime volt a hetvenöt perces hullámvasút utazás kóstolója, mely kislemezen jelent meg az album előfutáraként.

Szeptember idusán a banda Montealba repült a filmstúdióba, ahol a filmet forgatni kezdték, hogy 2012 tavaszán megjelenhessen. A zenei részek egy intenzív hét alatt hallhatatlanná váltak.”

Facebook Comments

By | 2017-06-19T10:50:45+00:00 június 28th, 2016|Hírek, érdekességek|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. […] A Storytime a 2011 novemberében megjelent Imaginaerum albumon található. Korábban már elmeséltük azt az érdekességet, ami az album címével kapcsolatos. Erről korábbi ’Imaginaerum nem mindig volt Imaginaerum…’ cikkünkben részletesen olvashattok. ITT […]

Leave A Comment