Tuomas exkluzív interjúja a Metal Hammernek (részlet)

//Tuomas exkluzív interjúja a Metal Hammernek (részlet)

Tuomas exkluzív interjúja a Metal Hammernek (részlet)

A Nightwish billentyűse, Tuomas visszatekint a finn zenekar 2007-es albumára, és azt mondja, hogy ez az album segitette a gondolkodását. Tuomas vallja hogy a  2007-es  a Dark Passion Play album megmentette az elméjét. A hatodik stúdiólemez mutatta meg a szimfonikus metál csapat munkáját Anett Olsonnal aki a 2005-ben távozott eredeti énekesnőt, Tarja Turunent követte. Bár a 10 hónapos produkciós költségek az egekbe szöktek (800.000 €) – beleértve a drága nyolcnapos munkaszakaszt az Abbey Road stúdióban Londonban –  mégis hittek a zenéjükben és rejtegették az aggodalmukat, tartva a rajongók reakciójától a felállásváltozást és az új zenei irányt tekintve, mint pl. a balladák megjelenése.

Tuomas kizárólag a Metal Hammernek nyilatkozta: “Én még mindig nagyon, nagyon büszke vagyok az elért eredményekre. Az egész banda nagyon motivált volt és mindannyian nagyon magabiztosak voltunk az anyagban. A Poet And The Pendulum-ot, Bye Bye Beautiful-t és a Master Passion Greed-et az az izgalom, feszültség szülte amin keresztül mentünk. “Nem lenne túlzás azt állítani, hogy Dark Passion Play megmentette az életemet, de biztosan megmentette az elmém.”

Dark Passion Play adott néhány kislemezt – Amaranth és Eramaan Viimeinen – , amelyek az eladási listákon az első helyre kerültek Finnországban. Amig a felvételek készültek a kislemezek  több mint 130.000 példányban keltek el (négyszeres platinalemez!!!) csak a szülőföldjükön, ahol egyike lett a top 30 bestseller finn albumoknak amit valaha kiadtak.

A teljes interjú olvasható majd a Metal Hammer úlius 19-én megjelenő számában.

Forrás:http://teamrock.com/news/2016-07-17/nightwish-dark-passion-play-saved-my-mental-health

Facebook Comments

By | 2017-06-19T08:51:54+00:00 július 17th, 2016|interjúk|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment