Tuomasnak van egy Barbie Girl albuma is, és nem érdekli, hogy ki tud róla… (teamrock.com)

//Tuomasnak van egy Barbie Girl albuma is, és nem érdekli, hogy ki tud róla… (teamrock.com)

Tuomasnak van egy Barbie Girl albuma is, és nem érdekli, hogy ki tud róla… (teamrock.com)

Kiss, Pantera… The Snowman?!

A teamrock.com megkérdezte Tuomast, hogy melyik az a 10 lemez, ami megváltoztatta az életét.

A kérdést még 2015-ben tették fel, de akár most is aktuális lehet. Az egyik biztosan, még vagy négy évig… 🙂

1

Az első felvétel, amit vettem…

KISS: ASYLUM [VERTIGO, 1985]

Az Asylum kazettán volt meg. A nyolcvanas évek közepén vásároltam, akkor, amikor megjelent. A bátyám Kiss-t hallgatott, és a nyomdokaiba akartam lépni. Emlékszem akkoriban nemigen tetszett az album. Egyáltalán nem voltam egy metálos vagy rockos srác. Csak azért vettem, mert a bátyám hallgatta.

2

A legjobb album művészi munka…

TIAMAT: WILDHONEY [CENTURY MEDIA, 1994]

Ez benne van az örök kedvenc metál albumaim között, és a fotók és a művészi munka – nem csak a borító, de a belső füzet is – nagyon passzol a lemez menő hangulatához. Fantasztikus minden értelemben.

3

Az album, amivel áttörtem a sebességhatártt….

PANTERA: VULGAR DISPLAY OF POWER [ATCO, 1992]

A Pantera albumnak kellett lennie, a Cowboys From Hell és a Vulgar Display között… de a Vulgar az elsőszámú Pantera albumon, amin a Mouth For War című dalnak van a legjobb gitár riffje, amit valaha írtak.

4

Az album, amit bárcsak én készítettem volna…

VANGELIS: 1492: CONQUEST OF PARADISE SOUNDTRACK [ATLANTIC, 1992]

Jó lenne az „én lakatlan sziget”-re való albumomnak is. Egy unalmas pillanat sincs rajta. Beszéltem mostanában Richard Dawkins-sal is erről, és neki is ez a „lakatlan sziget” lemeze. Vicces, hogy ez közös bennünk.

5

Az album, amit a temetésemen akarom, hogy játszanak…

HOWARD BLAKE: THE SNOWMAN [SONY, 1982]

A Walking In The Air még mindig az örök kedvenc zenei darabom. A zenei ébredésemben nagy hatással volt. Az első darab volt, ami zeneileg nagy hatással volt rám, amikor 1983-ban a TV-ben láttam a Hóember-t.

 

6

Az album, aminek nem kellene léteznie…

MIKE OLDFIELD: TUBULAR BELLS III [WARNER, 1998]

Nagy Oldfield rajongó vagyok, és a legjobb cucc, amiket csinál, az mesés, a legjobb zene. De a rossz cuccos, amit csinált, az meg a spektrum másik véglete. Soha nem bízhatsz abban, mit csinál legközelebb. A Music Of The Spheres pár évvel ezelőtt fantasztikus volt, és aztán csinál egy olyan lemezt, mint a Tubular Bells III-t, ami olyan „Mit is gondolt?”…Tényleg szélsőséges vagy a világ legjobb és leggyatrább zene készítésben.

7

Senki nem hinné, hogy van belőle egy példányom…

AQUA: AQUARIUM [UNIVERSAL, 1997]

A kilencvenes években Disco f*** voltam. Még most is élvezetesnek találom DJ Bobo-t és Mr President-et. Egy euróért vettem egy benzinkútnál. (valószínű, hogy csak 2000 után, mert előtte nem volt euró – a ford.)

8

Az album, ami kapcsán emlékezzenek rám…

NIGHTWISH: ENDLESS FORMS MOST BEAUTIFUL [NUCLEAR BLAST, 2015]

Lehet, hogy más lesz a válaszom öt év múlva, de most egyértelműen az.

9

Az album, ami összetörte a szívem…

MY DYING BRIDE: THE ANGEL AND THE DARK RIVER [PEACEVILLE, 1995]

1992-ben és 93-ban fedeztem fel a szépséges metál világot, és ez a Metallica, Pantera, Ozzy and Megadeth együtteseken keresztül történt, majd megtaláltam a metál sötétebb oldalát is, és olyan együttesek hallgatásával kezdtem, mint a Paradise Lost és a My Dying Bride. Hosszú ideig szerettem a metálom nyújtotta sötétet, és a melankóliát – és a MNB bármelyik albuma összetörte a szívem. Pozitív értelemben!

10

Az album, ami az iskolára emlékeztet…

METALLICA: METALLICA [ELEKTRA, 1991

Ez volt az első metál album, amit vettem. Ez a metálra találásvalamiféle késői gikszere volt. 15 éves voltam, cserediákként egy évig Kansas-ben éltem. Ott láttam a Metallica-t, a Guns And Roses-t, és ez volt a fordulópont. Nem szívesen mentem el arra a koncertre, mert előítéleteim voltak azokkal az együttesekkel kapcsolatban, de egy éjszaka alatt sokat változott a zenei véleményem. Egy pillanat alatt lettem Metallica és metál rajongó.

Facebook Comments

By | 2017-06-19T10:31:38+00:00 július 30th, 2016|interjúk|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment