Marco ’The Metal Voice’ interjú a Heavy Montreal-on – 2016.08.06

//Marco ’The Metal Voice’ interjú a Heavy Montreal-on – 2016.08.06

Marco ’The Metal Voice’ interjú a Heavy Montreal-on – 2016.08.06

Marco ’The Metal Voice’ interjú a Heavy Montreal-on – 2016.08.06 (Alan Dixon)

A bevezetőben Alan Dixon elmondja, hogy a Metal Voice-ban nem kell MArco-t bemutatni, mert csak kevesen nem ismerik őt. Erre Marco annak az egy-két embernek mondja: “Marco Hietala vagyok a Nightwish-ből… 🙂

Marco elmondja, hogy korábban is forgattak Kanadában az Imaginaerum idején .És volt már fellépésük Montrealban, egy klubban. (2016. február 21-én a Metropolis-ban – ford) Alan Dixon kérdésére, hogy mi a különbség egy teljes fesztivál koncert, és a klub összeállítás között, azt válaszolja, hogy most lesz az első alkalom, hogy a pirotechnikus srácok plutóniumot is hoztak… 🙂

Hogy lesz e változás a korábbi koncertekhez képest a színpadképben, vagy bármiben? Nem tudja, mert nem látta még a helyszínt, hiszen az interjú előtt negyed órával érkezett.

A riporter az interjú során többször is rákérdez Floorra. Marco elmondja, hogy Floor egy erőmű, de ennek ellenére az utazás miatt van amikor  kihívást jelent egy-egy koncert. Nem csak neki. Mert lehet az ember fáradt, vagy beteg. Ez elő is fordult legutóbb  februárban. A turné nem jó időpont tavasszal északi országokban és Kanadában, mert akkor van az influenza „szezon”. És hogy mit hozott Floor az együttes életébe? Határozott egyéniséget, kurázsit. A koncertekre, a próbaterembe, és a stúdióba is. Nagyon tudja, hogy mi van a dalokban, mit hozhat ki belőlük,magához „igazítja”őket.

A riporter megjegyzi, hogy a korábbi koncert is fantasztikus, telt házas koncertvolt. ( A klub befogadó képessége a klub honlapja szerint ha csak álló helyek vannak 2300 fő. – ford.)

A Vehicle Of Spirit DVD-re is rákérdez a riporter, és Marco elmondja, hogy, igen, készül. Hatalmas anyagon kellett átrágniuk magukat.

Az új Avantasia lemez kapcsán Marco elmeséli, hogy az együttessel korábban találkozott személyesen is már Németországban a Metal Hammer Díj idején, és már akkor beszéltek későbbi együttműködésről. Aztán megkeresték email-ben, hogy megcsinálnák-e a dalt közösen. Elküldték neki a dalt és a szöveget. Ugyanis, ha nem tetszett volna, nem vállalta volna el, hisz fontos, hogy személy szerint tetsszen. De benne volt, és utána a kórusban is. Nagyon megragadó dallamvonala van a dalnak de ugyanakkor jó ütős is. Ha még egyszer felkérnék, megint igent mondana, ha nem is ugyanarra a dalra.

forrás: www.youtube.com/user/voicemetal/videos

Facebook Comments

By | 2017-06-19T08:51:44+00:00 augusztus 8th, 2016|interjúk|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment