Floor Jansen MusikUniverse.mu interjú a Heavy Montreal-on 2016.08.06.

//Floor Jansen MusikUniverse.mu interjú a Heavy Montreal-on 2016.08.06.

Floor Jansen MusikUniverse.mu interjú a Heavy Montreal-on 2016.08.06.

Floor Jansen MusikUniverse interjú a Heavy Montreal-on 2016.08.06

A kérdésre, hogy tetszik Montreal elmondja, hogy tini korában járt először itt, és aztán többször is azóta, de csak fellépni, ezért nagyon örül, hogy előző nap volt idejük városnézésre is. És megnézték a Biodome-ot is.

Floor is megerősíti, hogy egy hosszú pihenő következik az együttes számára. Hosszabb, mint szokott lenni egy turné után. Visszatérni 2018-ban fognak új dolgokkal, de azt nem árulhatja el, mivel. És a pihenő Floor számára valóban az lesz, mert nagyon szüksége van rá, és semmi egyéni projectben nem fog dolgozni.

„A fellépésre először hozza az együttes Montrealba a teljes fesztivál színpadot?” – kérdezve mondja a riporter. Floor helyesel, bár a helyi rendeletek, és a távolság miatt nem tudtak minden technikát hozni, amit az európai turnén használtak, de lesz bőven pirotechnika.

Floor - musikunivers_interview02musikunivers.mu logoA következő kérdések hallatán Floor kicsit meglepődik. Dalcímekhez kötve teszi fel a kérdéseket, ami nem kötődik a dalhoz, viszont személyes is.

Az Our Decade In The Sun – Hol van a kedvenc helye, ahol süt a nap? Floor nevetve mondja, hogy a dalnak köze nincs a naphoz… aztán elvonatkoztat, és elmondja, hogy most leginkább otthon, mert állandóan utaznak.

Endless Forms Most Beautiful – Mit talál igazán szépnek? Floor elmeséli, hogy a dal tulajdonképpen a dal a Földről és a természetről szól, és ő is pontosan azt kedveli leginkább. Előző nap elmentek a Biodome-ba (ahol állatok vannak) és megnézték a Rovarházat is. Az apró lények hatalmas száma elképesztő, és ez egy végtelen varázs. Reméli, hogy mások is láthatják és megérezhetik azt, hogy ez a világ magában is valóban varázslatos.

The Greatest Show On Earth – Mi a kedvenc együttese, aki megnézné a NW-t. Most a Sabaton-t választaná, mert hatalmas energia és buli van a színpadon.

Weak Fantasy – Mit jelent Floor számára a dal címe? – Olyan dolgokat „csinálunk” a képzelettel, ami nem létezik, mint a vallás, ami meséken alapul. (már amennyire ő ebben érdekelt). Az emberek hinni akarnak valamiben, más emberek meg ebből előnyt kovácsolnak ebből. És ezt hívják vallásnak, a hatalom egy formája. És ez a gyarló képzelet, és pontosan ezt jelenti számára.

The Eye Of Sharbat Gula – Tud-e más női példaképet. – A zenénél maradva Skint említi a Skunk Aanansie-ből, aki sok dologért harcol, fekete nőnek lenni, nőnek lenni több okból kifolyólag nehéz. És mind hangilag, mind, mint személyiség a példaképe Floornak. Floor még soha nem látta őt élőben, és ez a bakancs listáján szerepel.

Utolsó kérdése a riporternek, hogy melyik az a dal, amit minden nap nagyon szeret énekelni. Kis vacillálás után a Ghost Love Score-t választja. Ami minden nap kihívás, de persze mindegyik dal az. De mivel a GLS nagyon népszerű, ezért még nagyobb a kihívás, hogy ne okozzon csalódást. Mert a népszerű daloknál mindig magasabbak az elvárások.

Utolsó kérdés utáni kérdés: Úgy érzi-e, hogy valóban a Nightwish-hez tartozik … majd hozzáteszi –  a rajongók szemszögéből nézve?

„A rajongók mindig megosztottak voltak, de a kezdetektől fogva úgy éreztem, hogy szívesen fogadtak, és tudom, hogy előttem a hölgynek sok baja volt azzal, hogy elfogadják. Talán a harmadik énekesnek lenni könnyebb, mert az emberek megszokják a változást, vagy bármi is volt… Számomra nagyon könnyű volt, elfogadtak az első napon, de természetesen akkor és most is vannak, akik szívesebben látnák valamelyik másik énekest, vagy valaki teljesen mást. Nem tetszhetsz mindenkinek, de a befogadás érzése általános volt és most is az.

A riporter ezzel fejezi be az interjút: ”Úgy gondolom, a tehetséged magáért beszél! Ahogy az új dalokat, úgy az Anette, vagy a Tarja dalokat is tökéletesen megcsinálod. Úgy gondolom a legjobb választása volt az együttesnek. ” És milyen igaza van! 🙂

Forrás: www.youtube.com/channel/UCd491EFkBw2qYwyTacIibhA

Facebook Comments

By | 2017-06-19T08:51:33+00:00 augusztus 10th, 2016|interjúk|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment