Köszönjük a ZENÉT Nightwish! Születésnapi köszöntő

//Köszönjük a ZENÉT Nightwish! Születésnapi köszöntő

Köszönjük a ZENÉT Nightwish! Születésnapi köszöntő

pergamena_penna

A várva várt ÜNNEP, a huszadik születésnap

Idézet Tuomas kedvenc költőjétől, Walt Whitman-től. Azonos címmel ő is írt dalt, és verset: Song Of Myself 🙂 

“Hallottam a beszélgetők beszédét, a kezdetről és végről szóló beszédet,
De én nem beszélek se kezdetről, se végről.

Sohasem volt több kezdés, mint most van,
Sem több ifjúság, vagy öregség, mint most van,
Sem több tökély nem lesz soha, mint most van,
Sem több ég vagy pokol, mint most van.

Ösztön, ösztön, ösztön,
Mindig csak a világ teremtő ösztöne,
A homályból ellentétes, egyenlő erők bukkannak fel,

örök anyag és fejlődés, örök nem,
Örök azonossági lánc, örök különbözőség, örök életnemzés.”

(részlet Walt Whitman Ének Magamról című verséből, Gáspár Endre fordításában)

NW20

Olyan ünnepnap a Nightwish rajongótábora számára, amit feledhetetlenné akar tenni maga, és az együttes számára. Megünnepelni a CSODÁT. Mert a csodát nyújtó együttes születésének kerek évfordulója van!

Húsz éves a Nightwish!

pergamena_penna

Múlt, jelen és jövő. Élet, és életérzés!

Zenéjükkel sokszor kisegítik sebzett lelkű rajongóikat a gödörből. Ünnepeken és bánatunkban is elkísér a zenéjük. Amikor annál a bizonyos kitee-i tábortűznél megszülettek, még ők sem gondolták, hogy a csillagos égig szárnyalnak, és velük visznek minket is. Tuomas-nak nehéz felfognia, mit is tudtak nyújtani a rajongók számára. Mi tudjuk: nem kevesebbet, mint a MINDENT!!

Amikor első autogramját adta Tuomas 1998 januárjában, kényelmetlenül érezte magát. Azóta több kontinensen, többtucatnyi országban találkozott rajongókkal. Mindazonáltal nehéz felfognia, hogy együttesével mit is voltak képesek nyújtani a rajongóiknak.

Egy dokumentumfilm ma jelenik  meg, „To Nightwish with love” címmel, melyet a Yleisradio és a világ rajongótábora készített az együttes születésnapjára, és az együttes is csak ma fogja megnézni. Több mint ötven ország vett részt a dokumentumfilm projektben, megosztva a Nightwish iránti szeretetüket, amit mindenki, kultúrájuk különbözősége miatt más módon mutat be. A kultúrák különbsége egyértelműen jelentkezik a koncerteken is. Ezt egy korábbi Marco interjúban hosszabban boncolgatták.

header_1400_b

Sajnos későn vettük észre a felhívást, és ezért a magyar rajongótábor videóját nem volt idő elkészíteni, és elküldeni.

Tuomas úgy gondolja, hogy a közös nevező, ami összeköti a rajongótábort, az a szélsőséges érzelmekkel párosuló Nightwish-hez fűződő hűség, és 99,9 százalék, hogy a találkozások pozitívak,  lelkesek, és még viccesek is néha.

pergamena_penna

Hogy milyen a nagy kedvenccel, példaképpel találkozni?

Az ember felemelkedik a földről, és lebeg a föld felett! A szíve majd kiugrik a helyéről, és először nem tud megszólalni, de levegőt venni is elfelejt, és nem is tud… Csak magában mondogatja, amikor meglátja őket az utca forgatagában:”Ők azok! El sem hiszem, ők azok!” A pulzusa ezerrel ver, és amikor végre sikerül megszólalnia, rájön, hogy nem is kellett volna izgulnia. Mert annyira  kedves és közvetlen emberek.  Mert ők a hírnév csúcsán is megmaradtak „mindennapi” embernek. Kezet foghatunk, beszélgethetünk velük. A találkozás, egy valóra vált  álom!

És azóta is, ha egy Nightwish dalt hallgatunk, és  becsukjuk a szemünket, ismét leperegnek előttünk az életünk eme fantasztikus találkozásainak filmkockái. És megint repesünk, mert voltunk olyan szerencsések, hogy találkozhattunk Velük. Olyan emlék, amit még az unokáinknak is mesélni fogunk. És amikor sokadszorra meséljük el nekik, azt mondják: „Tudjuk Nagyapa, és akkor a találkozás végén csoportképet is készítettetek…”

Igen, ez egy örökre szóló élmény, és minden rajongó álma.

pergamena_penna

Ott áll előttünk Tuomas, a Dalszövegek Mestere a város forgatagában, akinek szintén vannak példaképei.

Amikor ő találkozott a példaképeivel, Richard Dawkins-sal, Don Rosa-val, és Esko Valtaoja-val, ő is pontosan úgy viselkedett, mint mi rajongók, amikor vele, velük találkozunk. Az ő pulzusa is az egekig szökött. Elismeri, hogy megérti a rajongók érzéseit, mert amikor Hans Zimmerrel, az egyik zenei példaképével találkozhatott volna a prágai koncert után, lemondott arról, hogy találkozzon vele, mert „egy kissé ideges volt ”. Mint kifejti, a tökéletes koncert után meggondolta magát, és úgy döntött, hogy nem rombolja le az élményt azzal, hogy a hősével találkozik. Tankönyvbe való példa,  hogy néha mennyire szeretnénk megőrizni  azok „példaképségét”, akik mérhetetlenül pozitív hatással vannak az életünkre.

n4726

 Don Rosa-val

richard-nightwish

Richard Dawkins-sal

tumblr_mqf7x18KKB1rzfnfbo1_1280

Esko Valtaoja-val

Amikor az álom valóra válik, kinyílnak lelkünk kapui, és árad, árad az öröm, és a szeretet.

pergamena_penna

Tuomast az érinti meg a legjobban, ha a rajongóktól levelet kap.

Igazi levelet. Egy korábbi interjújában azt mesélte, hogy nem is emlékszik arra, hogy ő mikor írt kézzel utoljára levelet.

A Nightwish jelenleg világ körüli turnén van, szerepelve másfél millió néző előtt. Az együttes tagjai találkoznak rajongóikkal a koncert napján (vagy előtte).

Rengeteg ajándékot kapnak ekkor, de ami Tuomas-t a legjobban megérinti, az a rajongóktól kapott levelek.

Akkor, amikor lemaradtunk a sok nemzet rajongótábora összefogásával készülő dokumentumfilmről, elhatároztuk, hogy készítünk az együttes számára egy ajándékot, mely csak tőlünk, a magyar rajongóktól érkezik majd.

A Nightwish Dreamers gondozásában, a magyar rajongók összefogásával elkészült egy olyan születésnapi könyv, melyben a magyar rajongók Nightwish-nak írt leveleit gyűjtöttük össze. Ezek a levelek a születésnapi köszöntéseken kívül, nagyon szép, és személyes gondolatokat is tartalmaznak. A lapokból sugárzik a végtelen imádat, és a Nightwish hűség, ahogy azt Tuomas megfogalmazta. Természetesen angolul és magyarul is a könyvbe rendezgettük ezen írásokat. A közöttük megcsillanó csodálatos rajongói rajzok, festmények és más gyönyörű képzőművészeti alkotások fotói kiemelik a szívből jövő írásokat. A könyvben az alkotásokkal harmonizáló idézetek is találhatók a Nightwish dalszövegeiből, és Tuomas kedvenc költőjének Walt Whitman Song Of Myself című verséből. Az együttes tagjai montázsokat is láthatnak a könyvben a magyarországi fellépéseikről, mert egy magyar rajongó minden egyes koncertről tucatszám küldte a fantasztikus fotóit, hogy a Nightwish születésnapi könyvét színesítsék.

Dia2Dia1Dia3

A könyv 134 oldalas, és a meghirdetéstől számított hatodik és hetedik napon már a kézi műbőrkötés ruhát is felöltötte magára, és csak arra várt, hogy eljusson az ünnepeltekhez.

köbykötés montage

A Nightwish Dreamers kapcsolatainak köszönhetően a könyvet biztos címre postáztuk. És pár napja kaptuk a hírt, hogy a könyv megérkezett Finnországba, Kitee-be, és Tuomas időben, a születésnapjukra kézhez kapta a könyvet. 🙂

Nagy hála és köszönet még egyszer minden rajongónak, aki tollat, ceruzát ragadott, és kitárta szívét  kedvenc együttesének, és azoknak is, akik korábbi alkotásaikat lefotózva elküldték nekünk. A könyv végén külön köszönetet mondunk azoknak a Nightwish rajongóknak, akik nem a Nightwish Dreamers Teamben szorgoskodtak azon, hogy a könyv rekordidő alatt formát öltsön, és eljusson Finnországba ez a különleges ajándék.

Ha a csillagokhoz érsz már tudod, hogy álmod valóra vált.

Csillagok közt ébredők varázslói

1.2 - NW Birthday s Card

Isten éltesse a Nightwish együttes összes tagját! Kívánjuk, hogy még hosszú ideig rengeteg fantasztikus zenével és koncerttel izzítsák fel lelkünket. Pörgessenek fel, és fakasszanak könnyet a szemünkből. Kívánjuk, hogy a Nightwish csoda örökké tartson, és, hogy ők is élvezzék a csodát, amit életre keltenek a rajongóik számára.

Huszadik születésnapjuk legyen szívmelengetően és vérpezsdítően emlékezetes, hogy legyen majd bőven miről emlékezni a negyvenedik születésnapon!

És kérjük a rajongókat, akinek megadatik, hogy a nem hivatalos mai finnországi születésnapi koncerten ott lehetnek, vigyék magukkal az összes otthon maradó rajongó szeretetét, és árasszák el Floor-t, Tuomas-t, Marco-t, Kai-t, Emppu-t, Troy-t és a színfalak mögött tevékenykedő Jukka-t.

Szeretettel köszöntjük a nagy nap alkalmából a volt tagokat, Tarja-t, Anette-t , és Sami-t is. Ők is részesei voltak abban, hogy ezt a fantasztikus csodát megélhettük, és megélhetjük.

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A ZENÉT, NIGHTWISH!

forrás: www. yle.fi

Facebook Comments

By | 2017-06-19T10:23:11+00:00 augusztus 20th, 2016|Hírek, érdekességek|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment