Madridi beszámoló Zsuzsitól

//Madridi beszámoló Zsuzsitól

Madridi beszámoló Zsuzsitól

Hello Dreamers!

Először is hadd kezdjem a Meet&Greet találkozóval. A koncert előtti este Tuomas hivatalos Facebook oldalán láttam, hogy 5 főnek lehetősége van találkozni a csapattal, csupán egy kommentet kellett hagyni a Nightwish fórumon. Gyorsan így is tettem, néhány óra múlva kaptam a gratuláló e-mailt, hogy egyike vagyok a szerencsés 5-nek, akik a koncert előtt kissé beleshetünk a kulisszák mögé. ( A mázlista 🙂 ) Kapunyitás előtt negyed órával, egy előre kijelölt helyen gyűlt össze a csapat, ahol Tuomas hivatalos oldalának a fordítója várt bennünket. Amint mind megvoltunk, be is mehettünk az aréna hátsó bejáratán, ahol először egy dobozokkal teli helyiségben várakoztunk. Amíg a Nightwish tagjai interjúkat adtak, kaptunk néhány matricát, és egy alárt képeslapot a zenekar képével. Kb. 10 perc várakozás után a biztonságiak tovább engedtek bennünket abba a helyiségbe, ahová többek között az interjú szoba is nyílt. Láthatólag épp akkor végeztek, befelé menet Tuomas el is suhant mellettünk. Onnan rövid várakozás után tovább mehettünk az interjú szobába, ahová rögtön utánunk érkeztek is ŐK.
Mivel csúszásban voltak, nem sok idejük maradt, így egyből a közepébe is vágtunk a képekkel, majd ki-ki ha szeretett volna meg valamijét aláíratni, arra is volt lehetőség.

dia2-2

Nem is raboltuk az idejüket tovább, valamint az előzenekar is hamarosan kezdett, ahova még nekünk be kellett “verekedjük” magunkat a tömegen keresztül. Volt köztünk egy kerekesszékes lány, aki csövön keresztül tudott csak lélegezni, Tuomas nála többet időzött, nekem pedig volt alkalmam lecsapni Marcora és néhány szót váltani vele…ami persze hatalmas
élmény. (Dupla mázlista. 🙂 )
Ezután be a küzdőtérre. 30 percet zenélt a spanyol előzenekar, majd elkezdődött a LEGNAGYOBB SHOW A FÖLDÖN!!!
Ismét 100%-on zenéltek, semmit nem érzékeltem abból, hogy a turné lassan a végéhez közeledik, illetve, hogy mint Marcotol megtudtam: mindösszesen 2 busszal utaznak- egy nekik, egy pedig a crewnak – ami bizonyára megterhelő. A setlist ismét változott a korábbi koncert-élményeimhez képest: újak és régi dalok egyaránt voltak. (De micsoda dalok…ohhhh… 🙂 )
1. Shudder Before the Beautiful
2. Yours Is an Empty Hope
3. Bless the Child
4. Storytime
5. My Walden
6. Élan
7. Weak Fantasy
(Preceded by a Dawkins’ narration)
8. 7 Days to the Wolves
9. The Siren
10. The Poet and the Pendulum

11. I Want My Tears Back
12. Nemo
13. Stargazers
14. Sleeping Sun
15. Ghost Love Score
16. Last Ride of the Day
17. The Greatest Show on Earth
18. (Chapter I: 4.6; Chapter II:… more )
19. The Greatest Show on Earth
Talán az egyetlen hiányérzetet a pirotechnika hiánya okozta, amit feltételezésem szerint, a helyszín adottságai nem tettek lehetővé.
Hálásan (kicsit azért irigykedve 🙂 ) köszönjük Zsuzsi, hogy megosztottad velünk élményeidet.

 dia1

Facebook Comments

By | 2017-06-19T10:20:56+00:00 szeptember 12th, 2016|Hírek, érdekességek|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment