A “Nightwish-es Tuomas Holopainen vallomása” – Teamrock interjú 2016-09-15

//A “Nightwish-es Tuomas Holopainen vallomása” – Teamrock interjú 2016-09-15

A “Nightwish-es Tuomas Holopainen vallomása” – Teamrock interjú 2016-09-15

teamrock-masthead

Úgy látszik a teamrock riportere is kedvet kapott a nightwish.com rajongói kérdései után, hogy nem szokványos, ’Mit csinálsz a Nightwish szünetben’, meg hasonló kérdésekkel álljon elő.

A Teamrock a cikket azzal kezdi, hogy Tuomas a történelem egyik legnagyobb metál együttesének vezető elméje, de még ő is követett el néhány hibát. Az interjúban a riporter a hibákkal kapcsolatban is kérdezi őt.

Arra a kérdésre, hogy mi volt a legfurcsább dolog, amit egy rajongó csinált, elmondja, hogy volt egy hölgy, aki azt akarta, hogy vegye el feleségül. Olyan komolyan gondolta, hogy a válási papírjait is elküldte neki, és már időpontot is foglalt a templomban. Előtte egyszer találkozott vele, de az is ijesztő volt, mert elutasította, ami kiakasztotta a hölgyet. Mondta neki, hogy ez az egész hátborzongató, és amikor visszament a hotelszobájába, egy levél várta az ajtaja alatt, tele csúnya szavakkal…

Kicsit a találkákra terelve a szót a következő kérdés arról szólt, hogy mi volt a legrosszabb dolog, amit randevún csinált.

Ez egy vak randin történt. Már hosszú ideje szingli volt, és amikor a barátai javasolták, menjen el egyre, azt mondta, miért is ne? Egyszer mindent ki kell próbálni! Persze ő nem az a típus, aki vak randikra jár, de mégis elment, nehogy azt kelljen majd mondania a halálos ágyán, hogy még vak randin sem volt. Olyan ideges volt, és olyan furcsa volt az egész, hogy ivott, hogy megtörje a jeget. És túl sokat ivott, és aztán beájult.

Arra a kérdésre, hogy volt e valaha letartóztatva, azt válaszolta, hogy soha nem volt börtönben sem, és soha nem tartóztatták le. Soha nem volt gondja a rendőrséggel, és még gyorshajtásért sem nem kapott soha bírságot. Igyekszik viselkedni, vannak szabályok, amiket komolyan kell venni.

Nem tartja magát hiú embernek, mondja, amikor erre kérdez a riporter. Öt percet tölt a tükör előtt, de a dalai az érzékeny pontja, Jó a humorérzéke, és tud magán is nevetni, de ha az emberek a Nightwish-ről és a dalairól rosszakat mondanak, azt magára veszi.

„Volt e olyan füllentésed, amivel felsültél? – kérdezi a riporter.

„Nem emlékszem ilyenre!” – válaszolja Tuomas, majd azzal folytatja, hogy mindig igyekszik őszinte lenni, de nagyon erősen hiszi, hogy vannak olyan igazságok, melyeket nem szabad hangosan kimondani. Mert a végén csak megbántunk embereket, így a legjobb csöndben maradni.

És hogy van-e rossz szokása Tuomasnak, és mi a legrosszabb? Egy dolog van, ami nem olyan nagyon idegesít másokat, és ez Tuomas állandó aggódása. Az olyan dolgokkal kapcsolatban, mint az együttes jövője, az emberi kapcsolatok, és dolgok, amikkel kapcsolatban semmit nem tehet. Agyon aggódja magát, és ez bosszantó számára. Időnként túl sok kávét iszik, és dohányzik.

„Táncolni tudsz?” – jön a következő kérdés.

Tuomas elmondja, hogy cirka kétévente egyszer, ha táncol, és csak akkor, ha igazán részeg. De van egy különleges dal, amit ha meghall, a táncparkettre vonzza, És ez az Eye Of The Tiger. És hogy milyen, amikor részeg? A közösségi és a merész énje tör elő belőle.

A válaszaiból az is kiderül, hogy a legnevetségesebb dolog, amit valaha vett, egy evezőgép volt. Akkor vette, úgy fél éve, amikor észrevette, hogy felszedett nyolc kilót. Fizetett érte hétszáz eurót, használta egy hétig, majd a pincében kötött ki a szerzeménye.

Arra a kérdésre, hogy előfordult-e már, hogy elhagyta a következő mondat a száját: „Nem tudod, ki vagyok?”, azt mondja, hogy soha de soha, és igyekszik szándékosan elkerülni, mert ez a legostobább, és legarrogánsabb dolog, amit tehet. Az is igaz, hogy ha  Kitee-ben elmegy egy bárba, általában nem kell fizetnie az italért.

És divatőrületen is átesett, amit komolyan sajnál, és ez a kilencvenes évek szindrómája volt, a kék csípő farmer, ami csak bokáig ért, tenisz zoknival, és matróz cipővel. Igen csúnya látvány volt…

És a legkínosabb dolog, amit egy esküvőn tett, pont a bátyja esküvőjén történt, öt évvel ezelőtt. Úgy döntött, hogy valami különlegeset csinál, ezért skót harcosnak öltözve, szoknyában és hatalmas karddal jelent meg. Nem volt nagyon kínos. Csak páran kérdezték meg tőle, hogy „Mi a fene bajod van?”

Köszönjük a nem mindennapos kérdéseket Teamrock!

forrás:teamrock.hu

 

Facebook Comments

By | 2017-06-19T10:20:47+00:00 szeptember 16th, 2016|interjúk|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment