Floor, aki tudja, hogy vannak olyan nevek, melyeket csak abban az országban érdemes használni, ahonnan származol

//Floor, aki tudja, hogy vannak olyan nevek, melyeket csak abban az országban érdemes használni, ahonnan származol

Floor, aki tudja, hogy vannak olyan nevek, melyeket csak abban az országban érdemes használni, ahonnan származol

Floor babát vár, mint már mindenki tudja 🙂

8a2ec83e8f8cc9ce2d14f0bcf7eb3ea2

Nem ő volt, aki hivatalos nyilatkozatot tett a nagy eseményről, hanem Tuomas a hétvégi rövid teamrock.com-os interjúján mondta el az örvendetes eseményt.

                                      teamrock-masthead

Azt mondta a teamrock.com riporterének, hogy Floor gyermek vállalásának kérdése már korábban felmerült idén. “Megkérdeztem tőle, hogy gondolkodik-e azon, hogy gyereke legyen.” Azt válaszolta, hogy, “Igen, tulajdonképpen van.”

Így azt mondtam, hogy úgyis gondolkodtunk, hogy tartunk szünetet, nos, ha akarod.. és itt tartunk.” „Ez egy csodálatos, és gyönyörű dolog, mert most majd a babával lehet egy egész évet, mielőtt folytatjuk, szóval tökéletes időzítés.”

Jansen, akinek a párja a Sabaton dobosa, Hannes Van Dahl. Floor 2012 óta dolgozik a NW-sel, és 2013-ban jelentették be, hogy az együttes állandó énekese lesz. (A többi már nem a rövid megszólalás része, hanem egy kis összefoglaló Floorról, Nightwish-ről)

 MÉG EGYSZER GRATULÁLUNK!

 

 

 

Kérdezd a NW-tMint a Tuomas válaszoknál már elmeséltük, lemaradtunk a kérdéseinkkel, mert korábban zárták le a fórumot. Sajnos mindenféle előzetes jelzés nélkül. Ezért most is összeszedtünk egy csokorra való kérdést, és választ, amelyet tegnap este raktak ki a nightwish.com-ra. Remélem nem keveredett össze a csokor 🙂

Ha rázod a fejed, nem szédülsz utána? És ha igen, nem zavar az éneklésben?

A zene mindenekelőtt. A mozgás természetesen fontos a show-kon, de nem gátolhatja az éneklést. Nem szédülök a fejforgatástól, de ha nagyon meleg van, néha kicsit megszédülök, mint amikor túl hirtelen állsz fel a székről. . Mindegy mit csinálok, fontos, hogy a légzésem kontrollálnom kell.

12751463_905835369531767_2026516978_n_cr

Mekkora a hangterjedelmed?

Amikor énekelni kezdtem, 3 oktávval énekeltem. A mélyebb hangokkal volt problémám, nem a magasakkal. A határ látszólag a magas ég volt, és kísérleteztem a magas, magasabb, legmagasabb, hangos, hangosabb, még hangosabbal. Magas hangon énekelni különböző stílusokban, különböző hangtechnikákat használva, és különböző dinamikát használni meg sem fordult a fejemben, amíg el nem kezdtem tanulni, és felfedezni tovább, és még tovább. Mélyebb hangon énekelni? Miért? Amíg meg nem találtam a mélyebb, melegebb regiszterem és meg nem tanultam használni is. Hogyan lehet nyers hangon énekelni, vagy akár ordítani? Ötletem sem volt, hogy kell, ez nem jött spontán nekem. Amíg az After Forever-rel nem kezdtem koncertezni, nem igazán tudtam, mit csinálok ott, mert színpadon kívül nem tudtam megcsinálni. Belefutottam egy új (abban az időben) énekmódszerbe a dán Catherine Sadolin által nevezett ‘Teljes énektechnika” révén. Ez az érettségim után volt. Nem mintha az első énekmódszernek bármi értelme lett volna számomra… de magyarázatokat, és gyakorlatokat tartalmazott a torzított éneklésről, és ordításról, morgásról (és sok más effektusról, bármiről, amit az emberi hang képes produkálni.) Remek, akkor ezt kipróbálom, mondtam. Szeretem az énektechnikákat. Magamat elég strébernek tartom, és szívesen fogadtam a kihívást.

4fdc05be-c730-413d-89c6-3639c7bcc9dc

Kezdtem ráérezni, és hamarosan megtaláltam a hangszálak kulcsát. Nos, hogy most mekkora a hangterjedelmem? 4 oktáv. De mond ez igazán valamit egy hangról? Semmit… ez nem minőségi bélyeg:)

Azóta ő tanít énekelni 🙂

Valószínű, hogy a világ minden tájáról kapsz a rajongóktól ajándékokat, milyeneket adnak, mi volt a legfurcsább, legszebb, stb.?

Valóban sok kedves ajándékot kapunk. Mind személyes érintettségű. Abból az országból valót, ahol vagyunk, vagy kézzel készültet. Ez teszi az ajándékot különlegessé, és nem helyezem egyiket sem a másik fölé. Néhányan hirtelen indíttatásból adnak valamit, ami épp akkor rajtuk van. Egy ékszert, vagy ruhadarabot. Néhány gyerek órákat tölt el azzal, hogy rajzoljon nekem valamit, a büszke szülők, a gyakran szégyellős gyerek jön oda, hogy odaadja. Van felnőtt is, aki ugyanazt csinálja, és szemeiben ragyog a gyermek, ahogy megmutatja kézimunkáját. Mi az mindebben, ami nem furcsa és gyönyörű és abszolút csodálatos? Igazán hálás vagyok minden szeretetért, amit kapok!

Miért szállítottátok le a hangot a Century Child dalainál? (She is My Sin)?

Az összes régebbi dalt egy hanggal lejjebb játsszuk, mert a későbbi anyagok D-ben és a régebbiek E-ben vannak írva. Hogy elkerüljük az gitárok, és basszusgitárok extra hangolását, és a billentyűzeten a változtatásokat, ezért játsszuk lejjebb.

Keressünk egy régi felvételt, és össze is tudjuk hasonlítani 🙂

Melyek a kedvenc make up termékeid, köröm fényeid, és márkáid?

Bármilyen márka, melyet nem állatokon teszteltek. Nincs igazán kedvencem, bármilyen, ami jól néz ki, az arcomon marad, ha forróság van, mint a pokolban, és ha két órán keresztül pörgetem a hajam. Szeretem a make up-ot, de szeretem azt is , ha nem használom. Felszabadító volt felfedeznem a „csupasz” arcomat, ami valóban szép is, és nem kell semmi, hogy úgy nézzen ki. Mindannyian gyönyörűek vagyunk anélkül is! Szórakoztató használni, igen! De nem szeretem azt a bélyeget, hogy a nők csak a kozmetikai mázzal lehetnek szépek.

tumblr_n428lbixmm1rzfnfbo1_500

Szeretnél egyszer könyvet írni? Ha igen, miről, milyen stílusban?

Jó kérdés. Szeretnék és mindig ez jár a fejemben. Szeretek olvasni, és mindig csodálom a jól megírt könyveket. Bámulatos művészet! Fogalmam sincs, hogy van-e rá érdeklődés. Talán egyszer irok majd egy fantasy könyvet. Élénk a fantáziám, haha. Biográfia megírásának gondolatával is játszottam. De gondolkodjunk el még egyszer 85 évesen, összegömbölyödve a székemben, és addigra lesz tényleg történet, amit elmesélhetek. J

Ha egy ideig nem vagy turnén,  hajlamos vagy szünetet tartani az éneklésben, vagy mindig gyakorolsz?

Az éneklés nem valami, amit csinálok, az több,mint ami én vagyok. Lélegzem, eszem, éneklek J gyakorlok, néha igen, és az idő többi részében csak éneklek. Szórakozásból, mert muszáj, olyan ez, mint, hogy enni is kell.

Várható a közeljövőben, hogy koncerten előkerül a fuvolád. Esetleg egy duettre Troy-jal?

Troy-jal, aki annyi hangszeren, olyan elképesztő szinten játszik…  nem látom szükségét annak, hogy hozzájáruljak egy fuvolával, csak mert tudok rajta játszani.

ayreon-stairway-to-heaven-utrecht-16

Mik azok a holland dolgok, melyek hiányzanak, most, hogy külföldön élsz?

Holland dolgok? Nem dolgok, hanem emberek. Hiányzik a családom, a barátaim és a kutyám. Néha azt kívánom, hogy bár lennének az országok olyan kicsik, mint Hollandia, az ismert hosszú távolságok miatt. De ami soha nem fog hiányozni, az egy parányi országban a 17 milliók forgalma. Üdv Svédország! (és Finnország) az országútjaitokkal, és nyugodt közlekedésetekkel (és nyugodt sofőrökkel!)

Mi volt a legrosszabb vicc idáig, amit a nevedről hallottál?

Mindegyik egy kicsit ugyanolyan, mivel a nevem két dolgot jelent angolul ( Emelet, szint, vagy nos… fa padló, vagy ilyesmi) Emlékszem egy pillanatra, amikor az Államokban bejelentkeztem egy szállodába, és a hölgy, aki becsekkolt, felhúzott szemöldökkel, és pislogó szemekkel kérdezte: „Floor? Ez az igazi neve?” Mondtam, hogy igen, és akkor jöttem rá a név nemzetközi hibájára J Nevetett, és azt mondta:”Floor… erre a névre emlékezni fogok. Semmi különös, de ahogy mondta, és ahogy nézett, az volt baromi vicces. És ez csak egy holland név. Normális. Vannak olyan nevek, amelyek csak abban az országban használhatók, ahonnan származol. Különösen most, hogy ennyit utazom, és más országokban élek, sokkal többet jelentenek ezek a dolgok. Ez ad egyediséget.

tumblr_nljae3yuoa1tx0uf9o1_500

Fontolóra veszed valamikor, hogy eladod azt a hosszú kabátodat, amit a Wembley-ben volt rajtad? Annyira kúúúl! Bármit kiadnék egy olyan kabátért! ( Na jó, diák vagyok, megvannak a határaim, haha)

Valójában igen… Gondolkodom azon, hogy eladom a régi színpadi ruháimat és kiegészítőimet, hogy pénzt szerezzek egy jó ügy érdekében. Kell egy kis idő, hogy összeállítsam, és megtaláljam a tökéletes ügyet hozzá. Annyira sok nagyszerű van. Lehet, hogy lesz több is. Bárcsak a költségvetést is fontolóra tudnám venni. Van ötleted a jó ügy érdekében?

Mi folyik valójában a ’The Greatest Show On Earth’-ben, amikor azt a rész énekled, hogy: “The cosmic law of gravity…” Megszoktam, hogy annyira tele vagy energiával a színpadon, és megragadta a figyelmemet, hogy fagyott és dermett vagy, amikor ezt a rész énekled.

Haha… Nos.. Azt a monoton robothangot használom. Az nem én vagyok. Az a kozmosz hangja. Furcsán érezném magam ezt úgy megvalósítani, hogy körbe rohangálok, miközben tartom a szemkontaktust az együttessel, és az előttem álló rajongókkal.

 Pokolba kívánt bármelyik Nightwish tag, miután színpadon duettet énekeltél Tarjával?

Nem. És csak egy oka van, hogy válaszolok a kérdésre, mert mindannyiunknak elege van már ebből a gyerekes baromságból, ami folyik folyamatosan az együttes és Tarja körül. Az együttes akarta Tarját és engem is, és üdvözletüket küldték, mint normális felnőtt emberek teszik.

Hány ’nedves a padló’ figyelmeztető táblád van? Van már kínai is?

Haha, sok! Nincs kínai, lehet, hogy szereznem kellene legközelebb egyet, ha ott vagyok.

(a kérdező visszaírt, hogy Floor kap egyet októberben… J )

tumblr_n0dvl6h9th1t3w787o1_500

 Tea, vagy kávé?

Kávé reggel, tea délután és este.

Korán kelő, vagy éjszakai bagoly vagy?

Korán kelő…

Édes, vagy fűszeres étel?

Fűszeres

Inkább tervező, vagy spontán típus vagy?

Tervező

Télen inkább síelnél, vagy benn maradnál egy jó könyvvel?

Inkább mindkettő.

Kutyák, vagy macskák?

Kutyák. De ha nem kell választanom, akkor mindkettő nagyszerű J

Lapos vagy magas?

Lapos. Szerettem a magas sarkút, de kinőttem belőle. A 181 cm magasságommal különben sem kell magas sarkú. de úgy gondolom, gyönyörűek. De a láb és a test nem ért egyet ezzel a divat dologgal 🙂

Mi a véleményed Marco szakálláról?

Ó, fontos kérdés! Nos.. ha szőke lennék… és férfi… nagyon irigy lennék! De nő vagyok. Így órákat töltök fixálni a sminkemet és a hajamat. Aztán jön Marco, megvakarja a szakállát, felveszi a basszusgitárt, és már mehet is… És pokoli kúl! A fenébe is!

 

Facebook Comments

By | 2017-06-19T10:27:50+00:00 szeptember 19th, 2016|interjúk|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment