Vehicle Of Spirit – Nem egy korszak, hanem egy különös fejezet vége

Főoldal/interjúk/Vehicle Of Spirit – Nem egy korszak, hanem egy különös fejezet vége

Vehicle Of Spirit – Nem egy korszak, hanem egy különös fejezet vége

kavi

kavi_toimitilat_sornaisissa

teamrock-masthead

A teamrock.com is hivatalos volt a Nightwish új DVD-jének a Vehicle Of Spirit exkluzív vetítésére, melyet másik húsz újságíróval egyetemben nézhettek meg. Helsinki belvárosától nem messze található a gyakran KAVI-nak rövidített intézet, mely többek között filmrestaurálással, audio-vizuális anyagok archiválással foglalkozik, és fontos szerepet játszik abban, hogy a diákok és a látogatók megismerhessék a vizuális művészet történetét. Az együttes kétharmada volt jelen a vetítésen: Tuomas, Marco és Kai.

teamrock-2016-09-21-vehicle-dvd-1

Néhány órával később a nagyon boldog, áldott állapotban lévő Floor is megérkezik, hogy találkozzon az újságírókkal, bár egyik fotón  sem szerepel.

Ilyenkor bánja, az ember, hogy nem újságíró, és nincs egy kicsit közelebb a tavak országához. És persze nem csak mi, hanem ők is izgatottan várták, hogy mi lett abból a “több szekérnyi” koncertfelvételből, és hogyan száguldanak végig a Lélek “hordozóanyagai” a vetítőterem vásznán, mint a tűzszekerek, vagy mint  szuperszonikus repülőgépek. Ahogy Tuomas írja egyik dalszövegében, ők is megpihennek októberre. „ Pihenjen pálcád, fáradt vándor, jöjj, utad álmodd ki szemeidből.” – és az álmuk materializálódása lesz a megjelenő DVD. De nem csak az ő álmuk. A miénk is. Akik ott lehettek valamelyik koncertjükön, s átélhették a Nightwish csodát, és azok is, akik először merülnek el a jó minőségű, nem YouTube minőségű koncertfelvételekben.

177985_nightwish___vehicle_of_spirit_earbookcover

A viking kinézetű Marco üdvözli az egybegyűlteket. Elmeséli, hogyan készült a DVD. Hogyan osztották három szekcióra: a két teljes koncertre – a telt házas Wembley, és a tamperei Ratina stadion koncert, mely a valaha legnagyobb produkciójuk -, illetve a bónusz tartalomra, melybe a 18 hónapos, világot bejáró turné koncert részleteiből válogattak. Valamint láthatunk majd egy exkluzív interjút Richard Dawkins-szal, aki, mint tudjuk vendégként szerepel az EFMB lemezen, és a Wembley Stadionban személyesen is megjelent.

Még korábban döntöttek úgy, hogy két show-ról készítenek teljes koncertfelvételt, és két különböző látványú koncert lesz, magyarázza a film rendezője, Ville Lipiäinen. Ez a kettő az említett londoni, melyen több a nyers felvétel, és javarészt “gerilla stílusban” vették fel, kék fényhatásokkal, míg a finnországi sokkal tisztábban vágott koncertfelvétel.

Lipiäinen korábbi munkái közül csak párat sorolunk fel: Olyan együtteseknek készített már DVD-t, mint az Apocaliptica, a Korn, a Judas Priest, vagy a Kiss. Ha érdekel, részletesebben itt olvashatsz róla: http://villelipiainen.com/work/nightwish/ Az Élan hivatalos videója is az ő munkája, és most ez a DVD-t is az ő neve fémjelzi (metál-jelzi :)), és száguld majd végig lelkünk csatornáin.

Marco egy pajkos mosollyal azt mondta, hogy szerencsére ők is különbözőképp játszottak a két koncerten. A wembley-i olyan volt, mint… khmm… inkább idézem: „mint egy arculcsapás, vagy seggbe rúgás.”

teamrock-2016-09-21-vehicle-dvd-2

A basszer később azt is elmondja, hogy Kimmo Ahola hangmérnök mellett, Kai és ő vettek részt a hanganyag keverésének felügyeletében. Persze még van néhány dolog, ami várat magára…

És ennek a hatalmas munkának most érik be a gyümölcse. Mert amit a 20 szerencsés újságíró már megnézhetett, azt mi is megtehetjük a Lélek DVD november 25-ére tolt megjelenésekor.

Tuomas azt mondja, hogy ez a DVD nem egy korszak, hanem csak ennek a különös fejezetnek a lezárását jelenti. A koncertek nagyon érzelmesek és szórakoztatóak és azt mutatja meg nekünk, hogy milyen húsz év után a Nightwish a mostani felállásában.

Az nem kérdés, hogy milyen! 🙂

forrás: teamrock.com

Facebook Comments

By | 2017-06-19T10:27:40+00:00 szeptember 22nd, 2016|interjúk|0 hozzászólás

About the Author:

Hagyj üzenetet