Floor interjú – musicalypse.net 2016.10.01 – 2. rész

//Floor interjú – musicalypse.net 2016.10.01 – 2. rész

Floor interjú – musicalypse.net 2016.10.01 – 2. rész

FLOOR INTERJÚ 2016.10.01. 2. rész

www-musicalypse-net_logo_retina-2

A következő kérdés Floor egyéb projektjeire tereli a szót, melyekhez hangját adta. Hogy van- e különösen kedvenc a projektek közül? Nincs, hangzik a válasz, de nemrégiben csatlakozott a svéd Evergrey-hez, akiket tini kora óta ismer. A férjjelöltje dobolt az Evergrey-ben, így amikor Floor Svédországba költözött, találkoznia kellett az énekesükkel, akit tulajdonképpen már ismert régebbről. Nagyon örült, amikor felkérték, hogy énekeljen az albumukon.

https://www.youtube.com/watch?v=7TIwP52AHLw

Egy-két projekttől eltekintve mindent teljes szívvel csinált, mert nagyon szereti azokat az együtteseket, és manapság csak olyan dolgokat csinál, amit szeretne csinálni.

Kedvenc helyek, melyeket már látott?

Kína új volt számára, és nem gondolta volna, hogy tetszeni fog, mert vannak dolgok, melyek nem egyeztethetők össze a világszemléletével. De nagy meglepetés volt, mert nagyon tetszett. Az emberek csodálatosak voltak, és az étel fantasztikus!

Nagy Japán rajongó. És szereti Kanadát. Különösen Vancouver-t, mint várost. Csodálatos parkjai és helyei vannak.

És amelyeket megnézne?

Brazíliában többször volt, de soha nem látta az Amazonas-t. Nagyon szívesen megnézné. És Ausztráliában is volt párszor, de a városokon kívül semmi mást nem látott. Nem volt a vadonban. És a személyes bakancslistáján Izland is szerepel.

Mi volt a legjobb étel, amit kipróbált a turnén?

Volt kaja személyzetünk a turnén – nagyon extra – és ők készítették ezt a szeitán-t.

(hogy mi az a szeitán? Egy hús kinézetű lisztből, gluténből és még akármikből készített hús helyettesítő étel. Az kérdéses, hogy miért kell húsnak kinéznie annak, aki nem eszik húst…)

„Vegetáriánus vagyok, így néha elég nagy kihívás (találni valamit) enni, ami finom is. Nem olyan nehéz, de kétségtelenül nagyon nehéz az élelmezés ellátóknak.Néha unalmas ételeket kell enni, csak azért, mert nincs olyan, ami nem tartalmaz döglött állatot… de sikerült a legremekebb vegetáriánus ételeket elkészíteniük. Annak ellenére, hogy a testem nem mindig helyeselt, mérhettelenül élveztem az ízüket.”

Az újságíró azt mondja, hogy azt hallotta, hogy Floor nagy Kalevala rajongó, és kérdezi, hogy olvasta-e, és melyik a különösen kedvenc része.

Floor elmeséli, hogy olvasott már belőle. De főképp az ékszer márkával kapcsolatban ismerte meg. És ő is csatlakozott ahhoz a gyermekekhez szóló projekthez, amelyben Kalevala történeteket mesélnek. Kedves mesék. De nem annyira ismeri, csak Leminkainen történetét, ami gyönyörű. Sötét, de a Kalevala gyakran az.

nightwishjewelry

 Az ékszereket a nightwish.com shopjában megnézheted, és meg is vásárolhatod.

Az utolsó kérdés a ReVamp-re tereli a szót. Bevezetőként a riporter hölgy elmondja, hogy a ReVamp legutóbbi lemezén a Wild Card-on  sikerült elérniük, hogy Devin Townsend énekeljen a The Anatomy of a Nervous Breakdown: Neurasthenia című dalban. Ő aki eléggé hirhedt arról, hogy nem szeret énekelni mások projektjeiben.

„Hogyan találkoztál vele, és hogyan győzted meg, hogy énekelje el a dalt?”

Floor elmeséli, hogy valamelyik fesztiválon találkoztak, a backstage-ben. Odament hozzá, és feltette a kérdést. Devin Townsend azt válaszolta, hogy valóban, általában nem szokott ilyet csinálni. Az anyagtól függ, és azt akarja, hogy képes legyen olyan cuccot írni, amit el is énekel.

„Klassz! Így átküldtem neki instrumentálisan, és a dalt is az ötleteimmel az énekkel kapcsolatban, minden szabadságot megadva neki, hogy azt csináljon, amit akar. De akkoriban nagyon elfoglalt volt, és attól tartottam, hogy nem fogja megcsinálni. Történetesen tetszett neki. „Igazán tetszik amit írtál, így eléneklem, amit írtál” – meséli tovább a történetet, így aztán felkerült a lemezre. Devin Townsend persze hozzátette a saját körítését, ami sajátjává tette a dalt. Persze nem teljes másolat, de mégis csak Floor dalszövege, és az alapdallam is az övé. Mélyen tiszteli őt, amit a hangjával képes csinálni. – ugyanezt próbálta Floor is a ReVamp-ban – , az a hatalmas sokszínűség, és hogy egy ilyen hang szólal meg az ő hangja mellett, egy álom valóra válása volt.

szöveg:: Amy Wiseman | Fotók:: Jana Blomqvist

forrás: http://www.musicalypse.net/

Facebook Comments

By | 2017-06-19T08:50:45+00:00 október 7th, 2016|interjúk|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.