Nightwish és a Balti Hercegnő

//Nightwish és a Balti Hercegnő

Nightwish és a Balti Hercegnő

Egyszer volt, hol nem volt…

volt egyszer egy hajó, ami Turkuból futott ki a tengerre, és másnap tért vissza a kikötőbe. Az út kétnapos volt, de azok, akik utaztak rajta örök élménnyel lettek gazdagabbak.

Ez a hajó a Baltic Princess, melyet vízre először 2008 júliusában bocsátottak, amikor első próbaútját megtette. Azóta is járja a tengert, akár jégtáblák között is képes előretörni huszonkilenc csomós sebességgel. Hatalmas monstrum teste, mely 48 300 GT, tizenkét fedélzeti szintet foglal magába, és 2800 utasnak nyújthat kényelmes utazást. 927 kabinja, 2484 ággyal minden igényt kielégít a szuperiortól a „túrista” osztályig. A kabinok 2 fedélzeten sorakoznak.

A hajó hossza 212 m, és 29 m széles, és 12 fedélzettel rendelkezik. Másfél szint a technikai fedélzet (motor helyiség, technikai helyiségek) Van spa, két fedélzet szint a gépkocsiknak (összesen 420 fér el). Két szinten többek között tax-free-shop, ajándék, játék, és kozmetikai üzletek, trafik, és Divat-udvar, kávézó és bárok, Grill House, és éttermek találhatók. De van napozó terasz, disco, és helikopter leszálló pálya is a hajón.

baltic-princess-2baltic-princess-1

A Baltic Princess adott helyet az első olyan Nightwish koncertnek, amit egy tengerjáró hajón, a tengeren rendeztek.

2015.06.08-án indult tehát el a hajó, a Baltic Princess Turku kikötőjéből a nyílt tenger felé.

Floor invitál arra kétnapos hajóútra, amit a Nightwish életében először csinál.

Természetesen a jegyek elfogytak, ahogy a kabinok is utasaikra találtak.

img_0552

Este, a koncerthez vezető ajtó előtt 2500 rajongó várta, hogy bebocsátást nyerjen.

gig01

Simona Fleet blogján rövid beszámolót ír a kétnapos útról. A kétnapos út eseményeinek leírása az ő blogjának felhasználásával is készült.

Hárman foglaltak le egy kabint a 2015.06.08-09-ig tartó hajóútra. A Silja Line kikötőjében szálltak fel az impozáns, nevéhez méltó óriásra.

board

Jóval korábban értek oda, és a bejelentkezés után a közeli bárban vártak, majd végre eljött a nagy pillanat, a beszállás. Mindenhol Nightwish & Silja Line-os lufik fogadták az utasokat. (Sikerült az út végén két lufit beszereznie emlékbe).

img_0559

Hatalmas választékú svédasztalos vacsora fogadta őket. Minden, mi szem-szájnak ingere.

Vacsora után a Starlight Palace-be ment, mert kezdődött a koncert. Szobatársai hátra maradtak, és amikor a tömeg gyűlni kezdett, elszaladt a társaiért, mert különben később nem tudtak volna odapréselődni, ahol ő várta a koncert kezdetét.

setlist-copy

Ízelítő a koncertből:

A Greatest Show on Earth végén az egész hajó együtt üvöltötte Floor-ral: „We Were Here!”

Ahogy mi is torkunk szakadtából énekeltük a koncerteken, ahol voltunk olyan szerencsések, és ott lehettünk.

A koncert közben, hogy fotózni tudjon, szobatársa vállára ült. De a biztonságiak hamar megjelentek, hogy szálljon le. Mégis más egy hajós koncert, mint egy fesztiválhelyszínen. De megérte, mert legalább egy percig szemezhetett Marcoval.

A koncert után még addig tartott a party, amíg a Palace be nem zárt. Utána ő elvonult aludni – de volt privát folytatása a mulatásnak kabinokban – , mert másnap reggel a lányokkal Nightwish kvízre, és bingózni mentek.

Kilencedikén több más játék mellett a Nightwish Quiz és a bingó sorsolás is szórakoztatta az rajongókat. Blog írónk kabinja nem nyert Meet’n Greet-et a zenekarral. De voltak, akik örülhettek, hogy nem csak egy hajón lehetnek a zenekarral, hanem személyesen is beszélhetnek velük. Mint Simona írja, a quiz könnyű volt, de azért voltak trükkös kérdések is, mint például, hogy hány szóból áll az Ever Dream című dal. Volt karaoke is, meglepően kevés Nightwish dallal.

Később a piano bárban egy olyan akusztikus koncertet adott a zenekar, melyen nem csak Nightwish dalok hangoztak el Floor, Troy, Kai, és Marco előadásában. A társaságból csak egy srác vett részt a koncerten. Simona nem maradt, mert elvette a kedvét a nyomakodó tömeg. Helyette shoppingolni ment. Nagy lehetőséget hagyott ki! Élőben először itt lehetett az Edema Ruh-t hallani, és ezt a nem mindennapi lehetőséget szalasztotta el. A turnén sem énekelték soha többet, pedig velük énekelhette volna:

„Edema Ruh Mi vagyunk, 
Ismerjük a szirének énekét,
Nézd, megálmodott mesénk él,
A vers, mit nálad hagyunk, majd haza visz.”

Ahogy több más dalt feldolgozását is elénekelték, nem csak sajátokat. Erre külön készültek. A Nightwish honlapján lehet az út élményeiről egy összefoglaló videót is látni.

Black – Wonderful Life

Heart – Alone:

Ace Of Spades

Egyszer volt hol nem volt egy hajó, egy hatalmas élmény “teknője”, Csak egyetlen baj volt vele… igazán csak egy…

1280px-baltic_princess_helsinki_2010-07-10

HOGY NEM LEHETTÜNK RAJTA!!

részletek és fotó: Simona Fleet blogbejegyzése

hajófotók: www.marinetraffic.com/

setlist: setlist.fm

Facebook Comments

By | 2017-06-19T10:19:36+00:00 október 19th, 2016|Hírek, érdekességek|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.