A hercegnő újra felbukkant, fedélzetén a királynővel

//A hercegnő újra felbukkant, fedélzetén a királynővel

A hercegnő újra felbukkant, fedélzetén a királynővel

A Raskasta Joulua karácsonyi koncertshow Finnországban, mely  12 év alatt nőtte ki magát 1  koncertből 30 koncertes turnévá, ahol Finnország rock/metál nagyjai lépnek fel.

raskasta-joulua

A Raskasta Joulua koncertshowban lép fel az elülni nem tudó, folyton tevékenykedő (nagyon belevaló 🙂 ), csodálatos hangú kismama, Floor és természetesen Marco is.

15094941_1461590017192150_4198496960025570783_n

Ennek a turnénak az első állomása a hercegnő, azaz a Baltic Princess volt Turkuban.unnamed

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turku (A képért köszönet Sajben Timinek, aki épp Finnországban tartózkodik….a mázlista. 🙂 )

Akik a kétnapos hajóútra megváltották a jegyüket nemcsak a koncerten vehettek részt, hanem a jegyárával a finn vöröskeresztet is támogatták.

Az idén a ”Suomen Panainen Risti” (finn vöröskereszt) és a ”Raskasta Joulua” (Karácsonyi koncertshow) együtt nyújtanak segítséget a rászorulóknak.

Onnan jött az ötlet, hogy a koncertshow néhány részvevője, Marco Hietala, Erkka Korhonen es Ville Tuomi (ének) önkéntes munkát vállaltak a vöröskeresztnél, ahol a fiatalokkal dolgoznak együtt.

  • A karácsony nem mindenkinek boldog ünnep. Ebben az évben ezzel a zenei projekttel szeretnénk vigaszt adni. (Erkka Korhonen, gitár)

Az önkéntesek tudják, hogy a karácsony lehet sötét és magányos.  A vöröskereszt minden évben próbál segíteni, hogy a nehéz sorsú emberek karácsonya boldogabb lehessen.

  • Az emberek sokszor vannak nehéz helyzetben családjaikkal együtt. Szeretnénk nekik meleg és biztonságos karácsonyt adni. (Jukka Kokander, színész)

https://www.youtube.com/watch?v=jk-ZvHGaSaQ

A Raskasta Joulua szinte egész Finnországot bejárja, rengeteg helyen lépnek fel. Ha figyelmesen megnézitek a menetrendet, látható, hogy Floor és Marco  nagyon sok fellépést vállaltak. Azt hiszem joggal mondhatjuk, hogy nagyszerű emberek. Talán nem véletlenül szeretjük őket. 🙂

unnamed-1

A finn vöröskeresztes újság fordítását köszönjük Finnországban élő barátunknak Suoniitának.

unnamed-2

Facebook Comments

By | 2017-06-19T10:10:13+00:00 november 16th, 2016|Hírek, érdekességek|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. […] Ami egy karácsonyi koncertsorozat, ahol finn heavy metal együttes játszik karácsonyi dalokat. Az ideiről olvashatsz honlapunkon: A hercegnő felbukkan ismét, fedélzetén a királynővel […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.