Tuomas már most tudja, hogy miről szól a következő album, pedig még neki sem állt… :)

Főoldal/interjúk/Tuomas már most tudja, hogy miről szól a következő album, pedig még neki sem állt… :)

Tuomas már most tudja, hogy miről szól a következő album, pedig még neki sem állt… :)

Tuomas rövid interjúja a teamrock-masthead-on 2016.11.08-án

Tuomas azt nyilatkozta, hogy a kilencedik album folytatni fogja az Endless Forms Most Beautiful témáit, annak ellenére, hogy még bele sem fogott a zeneszerzésbe. Az EFMB az evolúció- és valláskeresés eredményeképp született meg. A címe is egy Charles Darwin idézet, mely idézetet a Nightwish honlapjának láblécében is olvashatunk, és természetesen elhangzik a The Greatest Show On Earth című, ezidáig leghosszabb Nightwish dalban.

2016-11-08-darvin

„Van egy Nagyság ebben az életszemléletben, ki az életet a maga különféle erőivel együtt eredetileg csak néhány, vagy egyetlen formába lehelte bele, és mialatt ez a bolygó a gravitáció megváltoztathatatlan törvénye szerint körbe-körbe keringett, ebből az egyszerű kezdetből kiindulva végtelen féle, leggyönyörűbb és legcsodálatosabb formák bontakoztak ki, és alakulnak ki még most is.” (Darwin – Fajok eredete)

 Mint azt többen az együttesből korábban már többször elmondták, az együttes 2017-ben szünetet tart. A 2017 a feltöltődés éve lesz. Illetve Floorra az anyaság  ajándéka vár. 🙂

De Tuomasnak megvannak a tervei egészen 2020-ig. „Úgy hiszem, még csak félúton vagyunk. Lesz még több is. Még nem mondtunk el mindent, amit el kell mondanunk. Az inspiráció hatalmas világa ez, és még épp csak a felszínt érintettük.” – mondja Tuomas az Uber Rock-nak – „Olyan írókat fedeztem fel, mint Carl Sagan, Richard Dawkins, Christopher Hitchens and Brian Cox, és pár éve nem is olvastam mást.”

sagan-dawkins-hitchens-cox

Ösztönzőnek találta, és úgy gondolja, hogy az együttes összes tagja szívesen csatlakozott, és felkeltette az érdeklődésüket. Nem mindenki szereti a tündérmeséket és Tokien-t, de mindenki kölcsönös tisztelettel viszonyul a témához, és a maguk részét mosolyogva csinálják.

Azt mondja, hogy a több éves kemény alkotó munka után teljesen kiürült. Általában ilyenkorra már szokott lenni öt-hat dal a következő lemezhez, de most nem érezte úgy, hogy bárminek nekiálljon, de talán majd jövőre. Ha így lesz, az is j, ha nem, akkor sem siet. Ahogy ő sem, a rajongók sem lennének meglepve, ha jövőre kipattanna az ihlet szikrája, és a nagy pihenésben megszületnének a dalok. Erre már csak azért is nagy szükség lenne, mert ha jövőre nem lesz meg a mesterlemez a legalább a fejében, illetve papíron a dalok kottája, (mert, mint tudjuk nem használ kottaíró programot),akkor hiába várunk a kilencedik lemezre 2018-ban…

az új lemez turnéjára meg végképp…

Szóval, a zeneszerzés is pihentethet Tuomas! 🙂

Mi szurkolunk, hogy így legyen!

 

Facebook Comments

By | 2017-06-19T10:09:38+00:00 november 18th, 2016|interjúk|0 hozzászólás

About the Author:

Hagyj üzenetet