Ezek vagyunk mi. Ilyen egy Nightwish koncert – Floor metalobsession.net interjú 2016.12.04.

//Ezek vagyunk mi. Ilyen egy Nightwish koncert – Floor metalobsession.net interjú 2016.12.04.

Ezek vagyunk mi. Ilyen egy Nightwish koncert – Floor metalobsession.net interjú 2016.12.04.

metalobsession-net-logo

floor

Véletlen vázlatban maradt a cikk, és kicsit érett december negyedike óta 🙂

A metalobsession.net riportere arra volt először kíváncsi, hogy vajon a Nightwish a koncertjeiken a pirotechnikát és a fénytechnikát azért használja-e, hogy könnyebbé tegye vele a saját életét, Azaz az együttes egyfajta biztonsági takarónak kezdi használni a színpadi show-t?

Floor válaszában elmondja, hogy nem tart ettől. Ez egy extra dolog, és semmit nem helyettesít.

“Több koncertünk van pirotechnika nélkül, mint azzal. Nem vittünk Ázsiába, Kanadába, az USA-ba, Dél-Amerikába, vagy Ausztráliába sem. Szóval csak Európában csináljuk, sajnos. Azt mondanám, hogy nagy móka, de nem a legfontosabb eleme a Nightwish show-nak, és soha nem is lesz az.”

A pletykák keringenek egy idő óta 2018-ról, ami egy különleges esztendő lesz a Nightwish számára. A legtöbb rajongó alap matekkal kiköbözte, hogy az lesz az Oceanborn huszadik évfordulója. Így a következő kérdés erről szól, amire nevetve válaszol:

“Lehet, hogy ismered ezeket a pletykákat, de mi nem mondunk semmit! Nem akarjuk szpojlerezni a meglepetést!”

Mióta a turnénak vége, Floor énekelt az Ayreon új albumán,

(részletesen itt olvashatsz róla honlapunkon: Ayreon cikk

csatlakozott az Evergrey-hez egy videó klipp erejéig. (a videó még nem látható a YT-on)

és a nyolc koncertből álló Raskasta Joulua-n is fellép.

Ami egy karácsonyi koncertsorozat, ahol finn heavy metal együttes játszik karácsonyi dalokat. Az ideiről olvashatsz honlapunkon: A hercegnő felbukkan ismét, fedélzetén a királynővel

Szóval egy szóval Floor elfoglalt.

Egy ilyen kimerítő turnén hogyan sikerült olyan hosszú ideig olyan jó karban tartani a hangodat? – kérdezi a riporter.

„Nos, a hang a test része, és ha a test jól van, akkor a hang is, számomra. Soha nem volt problémám a hangommal. Persze, ha lebetegszel, a dolgok sokkal nehezebbek, de én nem voltam egyáltalán beteg. És ez nagyon jó volt! „

“Ha rendesen eszem, és alszom, és rendszeresen edzem, jól vagyok. És erre valóban figyelnem kell. Ez nem azt jelenti, hogy soha nem ihatok egy pohár bort, vagy nem fekhetek le egy kicsit később.”

És a dolgok túlfókuszálása szintén káros, mint ahogy a hideg is az lehet. Így én nem reagálom túl, csak biztosnak akarok lenni abban, hogy azok az összetevők megvannak. Viszont én nagyon függök az ételektől. És tudod, nincs bevitel, nincs kimenet, ez tulajdonképpen nagyon egyszerű. És van valami az amerikai ételekben, amit nem tudok értékelni, a testem nem tud. Én az Államokban mindig lebetegszem, mindig kimerült vagyok, ha nem tudok elég vitamint, vagy bármit kinyerni az ételekből.

A kedvenc ételére a turnén kérdésre Floor elmondja, hogy igazából nincsen kedvenc étele, vagy bármi, de ő vegetáriánus. Így kedveli az indiai konyhát, mert általában az az egyetlen konyha, ahol adnak választást a vegetáriánusok számára is. Néhány étterem rendkívüli módon elégedett magával, ha egy lehetőséget ajánl, amiben nincsen döglött állat. Vagy éppen az étlapon lévő húsételt ajánlják a hús nélkül…

Azt mondod, hogy nem élvezed a hamburger zsemlét a salátával? – kérdezi a riporter.

“Az rendkívüli… de úgy hiszem, hogy olyan országokban, mint Ausztrália és ahol élek, Svédországban és Hollandiában nagyon is lehetséges tápláló és ízletes helyettesítőt kapni (hús helyettesítő) De ez gyakran a szakácson múlik. Gyakran az éttermekben ez nagy probléma, ne próbáld ki Brazíliában vagy Kínában… Kínában tökéletes volt…(nevet) még élettapasztalattal is nagyon, nagyon trükkös néha. Troy az együttesben vegán, így van két vegetáriánusunk, és egy vegánunk. Igen, sok szerencsét! “(nevet)

A riporter egy tavalyi Tuomas interjújában Tuomas megemlítette, hogy szeretné látni Floor rezzenéstelen arcát, amint az Elvenpath “vacak” szövegét énekli. Természetesen ost meg akarja kérdezni, hogy felkészült-e már a feladatra.

Ó, Istenem! (nevet) Ötletem sincs! Talán nem elsőre. Először vicces lesz gyakorolni. A végére meg lesz az egy jó adag egészséges humorral. (nevet)

A turné csodálatos emlékeiről:

“Sok van ilyen. A DVD miatt a legfrissebb az a pillanat, amikor a Wembley Stadion színpadára kilépett Richard Dawkins, és elmondta mondandóját, és magával ragadta a közönséget. Az libabőrözős dolog volt. A koncert közben mindig lehet pillanat, amikor libabőrös leszel, mert elér. Nem számít, hogy milyen gyakran játszol, minden koncert más…”

A DVD-ről:

“Igen, láttam. Nagyon örülök neki. Nem adnánk ki semmit, amivel nem vagyunk elégedettek. Persze egy elkészült munka után ebben az értelemben nagyon sok mindent elmondhatsz. Elég jó volt? Vajon észbontó lesz? Milyen lesz? Ha azt mondod, hogy dokumentáljuk a világturnénkat, lesz két teljes koncertünk és egy bónusz anyagok az egész világról, az nagyon sok anyag. Nagyon büszke vagyok, hogy láttam. Együttesként megalapoztunk egy bizonyos szintű előadást. Nem akarok önteltnek hangzani, de azt hiszem jók voltunk. Jól néz ki, jól hangzik. Nagyon büszkévé tesz, hogy sikerre vittük, és szuper büszkén mutatom be bárkinek, rajongónak, nem rajongónak. Ezek vagyunk mi. Ilyen a Nightwish show. És természetesen magán szinten ez egy egyedülálló dokumentációja arról az időről, amit együtt töltöttünk. Képzeld, hogy tíz vagy húsz év múlva milyen fantasztikus lesz hogy van ez nekünk.”

A riporter arra kérte Floort, hogy három szóban írja le az együttes néhány tagját, többször megszegte a szabályokat. De nem bánta, mert evidenssé vált, hogy ő valóban az együtteshez tartozik, és hatalmas tisztelettel vannak egymás iránt.

“Ott van Kai. Ő mindig boldog. Nagyon professzionális, és csodálatos piás. Ő az együttes piása. Aztán ott van Troy. Ő is mindig boldog! A legfantasztikusabb kedve neki van. Nagyon jó beszélgető társ, és a legszeretreméltóbb ember a világon. Tuomas, úgy írnám le őt, hogy nagyon érzékeny. De ez mindenkire vonatkozik. És mindenki büszke, és professzionális a Nightwish-ben. De ez leginkább Tuomas gyermeke. Leggyakrabban sugárzik róla ez a büszkeség. Ha figyeled, hogyan vezényli le a show-t, a színpadon többször néz körbe, mint az együttes bármely tagja. Nem mintha az, hogy ránk néz, bármit megváltoztatna, de ő van mindenek felett. Ez az ő stílusa, és én nagyra értékelem. Nagyszerű társaság. Aztán ott van Emppu. Ő a csapat magányosa. Nagyon vicces. (nevet) Nagyon jó humora van. Imád játszani, láthatjátok. Nem számít hol, és mikor, és nem számít hogyan. Semmilyen részlet nem érdekli, ő csak játszani akar, és sört inni. Ha megkapja, boldog! “(nevet)

Mikor hallottad először a Nightwish-t, és mikor vetted fel először személyesen a kapcsolatot velük? És még 2006-ban fontolóra vetted-e, hogy részt veszel az énekes meghallgatáson?

Floor szerint 1999-nek kellett lennie. 2002-ben együtt turnéztak, így akkor kellett megismernem őket, Valamikor 1999-ben vagy 2000-ben elmentem egy koncertjükre Belgiumban. Persze akkor nem találkoztunk.

“És nem, soha nem tettem meg, mert akkor megvolt az After Forever. És épp ezért ők sem kértek engem. Nem vittek volna el olyan dologból, ami jól bevált.”

Az elmúlt 24 órában, vagy hasonló, részt vettél egy vitában. Tudod, miről beszélek?

“Ez az a Slayer dolog, ugye? Egyszer egy interjúban el kellett mondanom. De ahogy ez már kitört, az elég szánalmas. Nem gondoltam, hogy egy Metal Hammer-nek egy nagy országban erre van szüksége, de mégis ez az igazság. Úgy gondolom, hogy szörnyű zenekar. Tehát igen, bocsi! Nem hiszem, hogy ők szeretnek minket egyáltalán!”

forrás: metalobsession.net

Facebook Comments

By | 2017-06-19T08:50:21+00:00 január 3rd, 2017|interjúk|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment