Múlt, jelen, jövő, az uberrock.co.uk interjúval 2016. novemberéből 1. rész

//Múlt, jelen, jövő, az uberrock.co.uk interjúval 2016. novemberéből 1. rész

Múlt, jelen, jövő, az uberrock.co.uk interjúval 2016. novemberéből 1. rész

Vissza a múltba az uberrock.co.uk interjúval 2016. novemberéből – Első rész

A napokban megjelent, de valójában a januári FaceCulture inrejú kérdései szinte ugyanazok voltak, mint tavaly novemberben az uberrock-co.uk intejújában. A válaszok sem változtak 🙂 Sajnos arról nem szólt a fáma, hogy mikorra várható pontosan a Nightwish bébi. Ezzel szemben ott Tuomas is megszólal.  Így azt az interjút osztjuk meg veletek.

Floor immár négy éve a Nightwish fronténekese, és nem véletlen, hogy az együttes legsikeresebb fejezete ez.

„Én vagyok a hang, az szavak és érzelmek tolmácsolója” – így írja le szerepét az együttesben, és barátságát Tuomassal, majd azzal folytatja, hogy hagyja, hogy rajta keresztül sugározzon, de ő a mester, és az ő nagyszerűsége tette az együttest azzá, ami.

A interjú Helsinkiben, a Helka Hotelben, még tavaly szeptemberben. Az együttes azért érkezett, hogy promotálja a megjelenésre váró DVD-jüket, a Vehicle Of Spirit-et. Az interjút készítő riporterek arról kérdezték az együttest, hogy milyen volt az elmúlt néhány figyelemreméltó évben.

A korábbi két énekes távozása után akár zuhanó repülésbe is kezdhetett volna az együttes. Szembenézve 2012 októberével, a katasztrofálisnak tűnő amerikai turné, a hirtelen énekes vesztés, és Floor színrelépése azon az Atlanti-óceánt átszelő járaton. 48 óra alatt kellett megtanulni a debütáló koncerten éneklendő dalokat. Akkoriban még csak nem is hallott az Imaginaerum albumról.

Az együttes néhány héttel korábban jelentkezett nála, de akkor túl beteg volt, hogy szerepeljen. Floor úgy fogalmazta meg, hogy kiégést eredményezett az After Forever, és a ReVamp egymás után következő turnéi. Zúgó fej, és megtört test. Tulajdonképpen rabbá vált a saját otthonában. Több mint egy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy kimerészkedjen a közeli boltig. És aztán arra kérték, hogy Seattle-be repülve mentse meg Európa egyik legnagyobb rock bandáját.

„Szó szerint összeomlottam. Azt hittem egy hónapig tart, de másfél év alatt lett vége. Otthon voltam, és azt hittem, mindennek vége. Egész idő alatt azt éreztem, mint ahogy te érzel, mielőtt ágyba zuhansz. Szar volt, de sokat tanultam, és az nagyon fontos volt, mert most keményebben dolgozom, mint valaha. Professzionális segítségem van megtanulni, leginkább az, hogy hogyan tudom megváltoztatni szokásaim. Nagyon értékes lecke volt az élettől. Nincs gyors út a felépüléshez, de szerencsére eljutottam odáig, mielőtt a Nightwish-hez csatlakoztam. – a kettő között nem volt Idő.”

Floor épp testvére, Irene esküvőjén volt, amikor a hívás érkezett. Ismerte az együttest, mióta  2002-ben a Nightwish támogatta az After Forever-t, de az együttes menedzsmentjétől üzenetet kapni nem szokványos esemény. Akkor vette észre Toni Peiju hívását, amikor a templomból a partira tartott, aki menedzseli az együttest, a viking kinézetű Ewo Pohjola-val karöltve.

Furcsának találta, és elképzelni sem tudta, hogy miért hívta. Elmagyarázta, hogy épp esküvőn van, és kérdezte, hogy nem várhat-e másnapig. Azt mondta, hogy várhat, de fél óra leteltével ráírt:

„Csak azt akarom megkérdezni, hogy tudnál-e a Nightwish dél- amerikai és ausztrál turné szakaszában énekelni, mert Anette állapotos, és nem tudja megcsinálni azokat a dátumokat.”

Anette azt akarta, hogy töröljék azokat a koncerteket, de nem lehet csak úgy törölni egy teljes turnét, ezért az együttes azt találta ki, hogy menjen ő, és helyettesítse Anette-t”

Röviddel azután, hogy Anette kapcsolata elérte a töréspontot, a második hívás érkezett.

„Valójában tudsz, most azonnal jönni?”

Sem készülődni sem aggódni nem volt ideje. Érkezésekor feszültség volt a levegőben, annak ellenére, hogy az együttes és a vezetés mindent megtett, hogy szívélyesen fogadja, belsőjében kemény vakrémület vágtatott keresztül. Az egyetlen megoldás volt: mindent kirekeszteni.

„Hihetetlenül félelmetes volt. Nem voltam felkészülve az annyi ideig tartó egészségügyi problémák miatt, de évek óta szerettem a Nightwish-t, és lehetőség, hogy csatlakozzak hozzájuk, és megpróbáljak megoldani dolgokat – hatalmas motiváció volt. Nem engedhettem meg magamnak, hogy rájuk figyeljek, és csak arra fókuszáltam, amit csináltam. Szerencsére a régebbi dalok közül sokat ismertem, de persze nagy kihívás volt számomra.”

„ Én vagyok a hang, eme érzelmek és szavak tolmácsolója, de ő a mester, és a briliánsságának köszönhető az, hogy az együttes az, ami.”

 

Facebook Comments

By | 2017-06-19T08:50:00+00:00 február 13th, 2017|interjúk|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment