Itt van a bor, itt van végre!! :)

Főoldal/Hírek, érdekességek/Itt van a bor, itt van végre!! :)

Itt van a bor, itt van végre!! :)

Az Imaginaerum bor díjának története

Egyszer volt hol nem volt, tavaly nyár elején a Nightwish Family indított egy három versenyből álló sorozatot.
Egy torta recept, egy torta dizájn, és egy születésnapi képeslap versenyt a Nightwish együttes 20. születésnapjára.
Amikor megláttuk a versenyfelhívásokat a Facebook-on, nem volt kérdéses, hogy jelentkezni fogunk,
Nightwish Dreamers Családunk tagja, Zsu torta ügyben rögtön álmodni kezdett. Ő az örök álmodó, aki már az első percektől kezdve azon agyalt, hogy hogyan néz ki majd a torta, milyen lesz a recept. Megálmodta a torta receptjét. Egy különleges torta receptjét.
Több fantasztikus ötletéből végül is szűkebb hazájának, Pannonhalma környéke jellegzetességének, a levendulának az ízét szőtte bele álmai tortájába. Egy olyan különleges íz világot alakított ki, ami a világon is párját ritkítja.

Aztán egy napsütéses szombati napon összeült Zsu családja, és a megálmodott receptet, és dizájnt formába öntötték. Nyüzsgött a család egész nap. Készültek a fotók, és a videók zsákszámra, hogy Palex, azaz én, elkészíthessem a recepthez tartozó videót, amit a recept írott változatával együtt fel kellett töltenünk a verseny FB eseményéhez.
Mivel két tortás versenyről volt szó, a receptet magát, és a torta díszítését külön kellett kezelni.

Volt szerencsém megkóstolni a kész tortát, és mondhatom, hogy bár a levendula illatától is rosszul vagyok, a torta olyan finom volt, hogy több szelettel is be tudtam volna vágni… ha jutott volna!
Így született meg egy álom, az álom-finom Nightwish születésnapi torta, amit ’Zsu Éber Álom’ tortájának kereszteltünk el. Egy olyan különlegesség született meg, mint amilyen Zsu maga. Mert Zsu önzetlen, csupa-lélek ember, örök Nightwish rajongó. Kreatív, és másokat is magával ragadó.

Így folytatódott ez a mese, de a meséknek megszokott boldog végé csak nem akart bekövetkezni…
Visszatértünk a valóságba. Ugyanis semmi nem történt, miután kiderült, hogy összesen kettő pályázat érkezett be. Igazából a pályázatok kihirdetői nagyon nem akartak lépni. Nem igazán értettük, hogy miért. Ha hirdet valaki egy versenyt, a jelentkezők számától függetlenül le kell zárni. Ez blamázs a szervezőnek, és annak is, aki jelentkezik. Mert mi komolyan vettük a versenyt. Komolyan vettük azt, hogyha nyerünk, a receptet elküldik a Nightwish-nek, illetve megsütik a születésnapjukra.
Hosszú várakozás után rákérdeztünk, mikor lesz az eredményhirdetés.
Nos… eredményhirdetés soha nem volt. Ha a FB esemény oldalt megnézzük, még most is úgy tűnhet, mintha a verseny még zajlana… Arról nem is beszélve, hogy a születésnapi képeslap versenyről azóta sem írtak egy szót sem. Mintha nem is lett volna… Pedig meghirdették.
Amikor hosszú várakozás után csak vettük a bátorságot, és rákérdeztünk, hogy mikor lesz az értékelés, még jó ideig húzták a választ. Aztán megkérdezték, melyik díjat választjuk, mert mint elmondták, mindkét pályázó nyert. A kiírt ajándékok közül természetesen az Imaginaerum bort választottuk. Meglepő volt, hogy címet nem is kérdezték…
Nem szeretném leírni a tavaly július óta tartó huzavonát, mert elfogyna a tinta… Csak annyit, hogy havonta-kéthavonta megkérdeztük, hogy mi újság a díjjal. De kifogásokon kívül semmi más választ nem kaptunk.
Mi éreztük kényelmetlenül magunkat, de úgy gondoltuk, hogy ha megnyertük a díjat, csak sikerül valahogy megkapnunk.
Egy hónappal ezelőtt a szervező ráírt Zsura, hogy postázta a bort.
Hú, nagyon örültünk, hogy akkor már sínen van a díjunk, azaz repülőn. Hittük mi…
Mert csak nem akart megjönni… Egy hónap után már feladtuk azt, hogy valaha is megkapjuk a minden rajongó vágya üveg Imaginaerum bort. Persze a levelezés, hogy nem jött meg, utána is folyt a szervezővel. Nem küldte el az ajánlott szelvény másolatát, hogy utána járjunk a postán.
És ma megtörtént a CSODA!
A bor megérkezett!

Facebook Comments

By | 2017-06-19T09:46:28+00:00 február 16th, 2017|Hírek, érdekességek|0 hozzászólás

About the Author:

Hagyj üzenetet