dprp.net Floor interjú 2016-03-20 Első rész

//dprp.net Floor interjú 2016-03-20 Első rész

dprp.net Floor interjú 2016-03-20 Első rész

Bár a dprp.net március 20-án publikálta az interjút, az korábban készült Floorral. Az interjúból kiderül, hogy azután lép a 46. hétbe. Ha van kedvetek a korábbi cikkekből ki tudjátok számolni, hogy körülbelül mikor készült 🙂

A cikk hosszú, és olyan témákat is érint, amelyek ezidáig még nem kerültek szóba. Család, múlt, Jukka… A riporter, Menno von Brucken Fock egy nagyon szépen felépített interjút nyújt át a rajongóknak. Köszönjük neki, és a dprp.net-nek is. A cikket hosszúsága miatt, több részben osztunk meg veletek.

Első rész

A finn gothic metal együttes a Nightwish, zenéje húsz évét ünnepli. Ez idő alatt a banda világszerte elismert lett. Az alatt a húsz év alatt voltak változások a felállásban… Itt felsorolja a változásokat, melyek folyamatosan formálták az együttest, a zenéjét. A gótikus metál hangzásnak Marco Hietala, és a nagyzenekar megjelenése vetett véget, és a zene még bombasztikusabb lett. Egyre nagyobb világturnék, egyre nagyobb show-k. És egyre nagyobb rajongó tábor, de még mindig nem a kívánt stabilitás az együttesen belül. De az is helyreállt, amikor Floor Jansen és Troy Donockley állandó tag lett a csapatban. Már csak Jukka Nevalainen álmatlansági problémája jelentett problémát. Az Endless Forms Most Beautiful készítése közben kellett úgy döntenie, hogy betegsége miatt kilép a dobszett mögül, és átadja a helyét barátjának, Kai Hahto-nak, aki addig a Swallow The Sun együttest erősítette. Az egy éves alkotói szabadságát tölti idén az együttes.

 

Az első kérdésében két együtteséről kérdezi Floort, hivatkozva arra, hogy mivel most már a Nightwish állandó tagja, vajon az After Forever össze áll-e valamikor, illetve a ReVampnak vége-e.

Floor elmondja, hogy a ReVamp együttes végét már 2016. szeptember 29-én bejelentették, mert nem lett volna fair az együttest megtartani – melynek fronténekese 1997 óta -, amikor a Nightwish teljesen leköti. Az After Forever újjászületésére nem lát esélyt. Túl sok sérülés történt, és a maga részéről már lezárta azt a fejezetet.

Még most is dühös, és kiakad, ha azokra az újra kiadott lemezekre gondol, és nem érti, hogy egy felelős ember hogyan manipulálhatta őket, és művészi örökségüket. Soha nem kapták meg a nekik járó jogdíjakat. A férfi, aki vezette a céget, csődbe jutott, és fillérekért adta el több lemez jogát feleségének, beleértve az After Forever albumokat is. Nekik kellett volna ezt felajánlania… Később új céget alapítva visszavásárolta feleségétől a jogokat, és kiad olyan felvételeket, amiket az együttes soha nem hagyott jóvá!

„Tudom, hogy a korábbi együttes társam dolgozik vele, de pusztán csak azért, hogy a káros hatást minimalizálja, mert aktívan elkötelezett. Például az „új” borító a fejemmel, háttérben csak a kígyókkal, szörnyű, soha nem adtam engedélyt, hogy így hasznáják az arcomat egy borítón!” Minden lehetséges módon megpróbáltuk leállítani ezeket az ismételt kiadásokat, egészen a bíróságig, habár bárki máshogy is érezné, a bírósági ítéletből kiderült, hogy a törvény az ő oldalán van. Tudod, mint más művészek, fiatalok voltunk, ambiciózusak és csak az érdekelt, hogy zenét csináljunk, és nevet szerezzünk magunknak, és ezt a legszörnyűbb módon használták ki.

Kétségtelen, hogy  a törvényhozásokat jól ismerő, ilyen aszociálisoknak le kell kaszálniuk az áldozatokat, mielőtt azok rájönnének arra, hogy azt a törvény hogyan értelmezte.

Ez nagy fájdalmam, de szerencsére el tudom tartani magam. Már soha többé nem függök sem annak az embernek a cégétől, sem az After Forever örökségétől.

Az After Forever-ről beszélve, tartod még a kapcsolatot a korábbi együttes tagokkal?

„Ó, persze, különösen Joost-tal (van den Broek), aki sok csodálatos dolgot csinál. Mindennel, amit tesz, annyira szenvedélyes! Ő egy valóban „többfeladatos” személy, és csodálom azért, amit véghezvitt. Amikor tudja, hogy Hollandiában vagyok, mindig megpróbál találkozni velem, ő egy kedves barát!

 

FOLYT KÖV  🙂

 

 

Facebook Comments

By | 2017-06-19T08:49:27+00:00 március 27th, 2017|interjúk|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.