Áprilisi tréfák a világ körül Nightwish módra

//Áprilisi tréfák a világ körül Nightwish módra

Áprilisi tréfák a világ körül Nightwish módra

No records for these days
Tegnap volt április elseje. Megszokott, hogy április elsején, a bolondok napján tréfálkoznak az emberek. Megviccelik egymást.

A népszokás szerint az, akit április elsején rászednek, a bolondját járatják vele. A rászedett személy az április bolondja. Erről tanúskodik az a mondóka, amit a megtréfált fejére olvastak: „Április bolondja, május szamara!” Több országban elterjedt szokás. Eredete nem tisztázott. Talán a bolondos áprilisi időjárásból ered. Egyik magyarázata szerint kelta népszokás volt, hogy április kezdetén vidám, bohókás tavaszi ünnepeket ültek. Más magyarázat szerint IX. Károly egy rendeletéből ered. 1564-ben az új esztendőt április 1-ről január 1-re tétette. Az akkor szokásban lévő újévi ajándékozás megmaradt, de a rendelet után április elsején már csak bolondos ajándékot adtak egymásnak az emberek.

A népi bölcsesség tartja azt is, hogy:

Ha a szavaid mindig igaztalanok,

akkor bolondok napján se bolondozz inkább!

A Nightwish közösségek is bevetették mindet, hogy ezen a tréfás napon hihető hírrel tréfálják meg a rajongókat. Persze van aki nem élt vele, sőt… Erre csak azt lehet mondani, hogy aki nem hajlandó április elsején „álhírekkel” előrukkolni, az méginkább ne terjesszen álhírt , amikor azt nagyon nem lenne szabad, mert nem illő, és végtelenül sértő!

És most lássuk az összegyűjtött tréfákat! Köszönjtük azokat, akik velünk tartottak az áprilisi tréfafabrikálásban 🙂

A Nightwishers Hivatalos Olasz Rajongói Klub

Cikkében bejelentette, hogy Marco és Floor készen áll a szólólemeze elkészítéséhez. A projekt címe Androméda. A cikkben Marco –t is megszólaltatják:

„Nagyon büszke vagyok a projektre. Már egy ideje ez járt a fejemben, és mivel a Nightwish szünetet tart, azt hiszem, hogy ez a megfelelő  alkalom, hogy megtörténjen.

Az Androméda 2018 tavaszán jelenik meg, nem tudjuk a pontos dátumot!

Az Oceansouls Of America komoly cikket írt Tuomas új hobbijáról:

„ Habár még csak néhány hónap telt el azóta, hogy vége az EFMB turnénak, a Nightwish tagjai nem ülnek a babérjaikon az alkotói szabadságukon. Mindenki elfoglalt, de különösen Tuomas Holopainen, aki a turné alatt kifejtette, hogy alig várja, hogy a kertjében dolgozgatva töltse el idejét. Most a kerti munka megnyitott egy új szenvedélyt, a főzést. Annyi időt töltött ezzel az új hobbijával, hogy összeállította kedvenc receptjeit a megjelenő szakácskönyvéhez, melynek címe Endless Foods Most Beautiful (Végtelen legszebb Ételek) lesz. A legtöbb recept összejátszik a dalszövegekkel, vagy dalcímekkel, mint a Devonian Sea Bass (Devon tengeri sügér), a Little Lucy’s Lemon Bars”(Kicsi Luszi citromos rúdjai), és a “Jubjub Jam”(Furcsomad dzsem), hogy csak párat említsünk.

Az OSA közeli források szerint Tuomas mondta, hogy már az Észak-amerikai turnén ötlött eszébe először, amikor egy éjjel a show után a Food Network csatornán nézett egy főzőműsort a hotelszobájában.

„Arra gondoltam, hogy azokat a finomságokat én is meg tudnám csinálni gyümölcsökből, és zöldségekből, saját termesztésűből, a kertemből” – mondja – és elkezdtem leírni a recept ötleteimet. Amint hazaértem kezdtem összeírni, és nekiálltam párat elkészíteni a szabadság alatt, és mivel oly sok ember fejezte ki azt, hogy mennyire szerették a receptjeimet, és javasolták, hogy egy szakácskönyvet kellene összeállítanom. Azt gondoltam, miért ne? Ez egy remek kitérés egy dalszerző részéről – ami egy sztesszes folyamat is lehet – és ad valamit a rajongóknak valami izgalmasat, amíg várják az új albumot.”

Mivel a könyv megjelenésének dátuma még nem lett bejelentve, Tuoamas azt jósolja, hogy az év végén kerülhet a könyvespolcokra. Addig is volt olyan kedves, hogy ízelítőt adott azzal, hogy egy receptet a szakácskönyvből megosztott velünk.. Kattints a linkre, hogy  Shiny Rock Candy-t csinálj.

A linkre kattintva már ezt láthatod:

Mika Jussila

Aki a lemezeiket a kezdetek óta maszteringeli (erről olvashattok cikket, csak keressetek rá Mika Jussila-ra 🙂 ) ezt osztotta meg a Facebook oldalán:

Tegnap egy nagyon izgalamas projektet maszteringeltem. Míg a Nightwish szünetet tart, Tuomas elkészítette második lemezét, melyet a kacsák kalandjaira alapozza, most a Carl Barks legendás „Az Andokban elveszett szögletes tojások keresése’-re. Most csak hétcolos vinyl lemezen jelenik meg, a saját énekes verziójával az A, és az instrumentális változattal a B oldalon. A megjelenése Don Rosa születésnapján, szeptember 26-án lesz.

„Nem átallottp  ” elkészíteni egy kamu fotót is. (tudni kell, hogy Mika mindig feliratozza, dátumozva a fotóit 🙂 🙂

A Nightwish PL

A lengyelek is frappáns ötlettel vezérelve jelentették be az oldalukon:

Jukka visszatér, mint billentyűs!

Jukka Nevalainen visszatér a zenekarba, de nem mint dobos, hanem mint billenytűs!

Jukka nagyon izgatott az új eszköz miatt, de reméli, hogy ezzel sok-sok dalban segíti majd Tuomast.

Köszönjük szépen a tréfákat! Igazán jól mulattunk! Tartsunk jövöre is Bolondok napját! 🙂

A Nightwish Dreamers tréfáját az oldalunkon megtalálhatjátok 🙂 ITT

Persze az, hogy Áprilisi móka, csak tegnap este került ki 🙂

 

Facebook Comments

By | 2017-06-19T09:42:16+00:00 április 2nd, 2017|Hírek, érdekességek|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.