Hogy Kai se unatkozzon :)

//Hogy Kai se unatkozzon :)

Hogy Kai se unatkozzon :)

Tuska Open Air Metal Festival idén ünnepli immáron a huszadik születésnapját.

Ez alkalomból egy könyvet is kiadnak a fesztivál húsz évéről.

Valamint a fesztiválnak meglesz idén a saját dala, melyet a születésnap alkalmából ismert finn metál zenészek közreműködésével készítenek el. A “Tuska20 – The Anniversary Song”, azaz születésnapi dal hét perces eposz lesz.

Egy  nemzetközi vendég is részt vesz: Akira Takasaki (Loudness, Japan). És még több zenész, és művész is szerepelni fog, csak azt később jelentik be.

Az ötlet szülőatyja a promóter Jouni Markkanen, aki már hónapok óta szervezi, és a Közösségi Médiákon a frissítéseket is láthatják az érdeklődők.

„Minden a Tuska 20 projektből származó bevétel az Elmu Säätlö égisze alatt fut majd, és jótékony célra adományozzák. A jótékonyság tárgyát a tanácsadó testület határozza majd meg, amely zenészek, iparból ismert hírességek, és Tuska-hoz kapcsolódó személyekből áll. A Tuska 20 – The Anniversary Song nagy és izgalmas élmény volt a résztvevő zenészek, művészek számára.

A Children Of Bodom dobosa, Jaska Raatikainen kifejtette:

“Ez a projekt titkosabb, mint Észak-Korea. Még a zenészek sem tudják, mi fog történni…”

A jótékonysági kampány a FundYou tömegfinanszírozási paltformmal karöltve rendezik, és 2017. április 10-én indul a FundYou honlapján: fundyou.io..

A dal ősbemutatója a Radio Rock és a Metro rádiócsatornán volt 2017.04.03-án. De valószínű a kampány miatt még nem került ki hivatalosan a netre.

Addig is két rövid videót mutatunk a dal készítéséről:

És egy kis ízelítő a tavalyi fesztiválról:

 

forrás: www.tuska.fi, www.fundyou.fi

Facebook Comments

By | 2017-06-19T09:41:48+00:00 április 5th, 2017|Hírek, érdekességek|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. […] TUSKA 20 cikk KATT IDE […]

Leave A Comment