dprp.net Floor interjú 2016-03-20 Második rész

//dprp.net Floor interjú 2016-03-20 Második rész

dprp.net Floor interjú 2016-03-20 Második rész

Második rész

Család

 

 

Úgy tudom, hogy Svédországból Hollandiába repültél, hogy megnézd a Sabaton koncertet a Heineken Music Hall-ban (most AFAS Live-nak hívják)? Gyermeked apja a Sabaton dobosa, Hannes Van Dahl. Hol találkoztatok?

 

Igen, pontosan ezt teszem holnap! Igyekeztem titokban tartani Hannes előtt az amsterdami látogatásom, egy meglepetés kísérlet, de ha valakivel együtt élsz, és le kell foglalnod a repülőjegyet, és rendeléseket stb., ezt nem olyan egyszerű titokban csinálni. A sajtót is belekevertem, mert szeretnének még több promóciót készíteni az új Nightwish DVD-vel. Nos, végül is el kellett mondanom, miről van szó.

Az Államokban találkoztunk, amikor a ReVamp az Iced Earth turnén támogatta a Sabatont. Csak ez az egy turném volt a ReVamp-pal Amerikában, de Hannes-sal olyan jól kijöttünk, hogy így összejöttünk. Volt az a „rezdülés” köztünk, és egy pár lettünk. A Sabaton élőben igazán fantasztikus: annyi erő, és annyi energia, és mindenkinek buli.

A turné első koncertjei:

Aztán sorban a többi, a több mint egy hónapos amerikai turnén

A hatrészes ReVamp videónapló

A ReVamp együttes készített egy videónaplót a turnéról, melynek mindegyik része a Nuclear Blast YouTube csatormáján látható. Koncertrészletek más szögből, filmrészletek az együttes életéből a turné alatt. Fotók, villanások. Városok, pillanatképek. Érdemes megnézni szép sorban, mert az utolsó részig érdekes. Hannes is fel-fel tűnik benne, pedig a Revamp-ról szól 🙂

Ezt a fotót az egyik részben találtuk. Floor és Hannes már egymás mellett 🙂

Turné napló 1

Turné napló 2

Turné napló 3

Turné napló 4

Turné napló 5

Turné napló 6

 

Ha az információ igaz, akkor most vagy nyolc hónapos terhes vagy. Ami azt jelenti, hogy számos koncertet már állapotosan csináltál végig. Nem féltél attól, hogy történhet valami veled, vagy a születendő gyermekeddel?

Nem, egyáltalán nem. Egy percig sem úgy gondoltam a terhességemre, mint egy fogyatékosságra, de mindig azt mondtam, hogy az egyetlen kihívás az állandó fáradtságom volt. Mint a legtöbb nő, dolgoztam terhességem első hónapjaiban, nem nagy ügy. Be kell vallanom, hogy különösen az utolsó koncertek Ázsiában, azzal a borzasztó időeltolódással, azok voltak a legnehezebbek.

Tudod, nekem csak két órát kell dolgoznom, így nem panaszkodhatok: Amikor a terhesség azzal a bizonyos sejtosztódással elkezdődik, és az első három hónapban a minden kialakul, a végtagoktól a szervekig, az agyig, idegrendszerig, és soha nem vettem észre, hogy ez annyi energiát emésztett volna fel, kiszív minden energiát, amid csak van, és a hormonális állapotod drámaian megváltozik. Egyszer megtanultam, hogyan kell kezelni, és nem volt vele semmi problémám.

Eddig elég szerencsés voltam, mert igazán sima terhességem volt. Sem hányinger, sem keringési problémák, vagy hormonális zavarok, meg hasonlók. Tehát valóban könnyű futam volt eddig!

Ez egy tudatos választás volt számunkra, hogy igyekezzünk családdá válni és nem volt sok választásom. Ha a turné végéig vártam volna, akkor a következő album készítésénél lennék tehes, és akkor a dolgok sokkal komplikáltabbak lenne. Most egy éves alkotói szabadságon vagyunk, így azt jelenti, hogy van időnk igazán gyermekünkkel törődni, és mindenféle nyomás nélkül élvezni életének első fél évét. És nem én vagyok ez egyetlen anya a zeneiparban, és megtaláljuk a módját, hogy megoldjuk.

Mikor mondtad meg az együttesnek, hogy terhes vagy?

Mmm, szándékomban volt elmondani a nagyon fontos 12 hét után. Tudod, mi nagyon jól ismerjük egymást. Annyi időt töltünk el együtt, nagyon nehéz titkot tartani, különösen egy ilyet (a pocakjára mutat).

Elmeséli, hogy a fiúk észrevették a változást, amikor abbahagyta a gyógyszerszedést, és ezen a ponton már ők mondták, hogy máshogy viselkedik, sokkal érzelmesebben. Amikor abbahagyta a bor ivást, hirtelen rájöttek, és el sem kellett mondania. Eleinte megpróbálta becsapni őket azzal, hogy alkoholmentes sört iszik, de néhány nap alatt az a terve is dugába dőlt, fejezi be nevetve.

A Facebook oldaladon az az információ szerepel, hogy Finnországban élsz, de most valójában Svédországban?

„Így van. Hogy őszinte legyek, én szándékosan nem hajlok az olyan posztokra, hogy „Kapcsolatban vagyok”, vagy hol élek. Vonakodom az ilyenféle információk napra készen tartásától, mert az emberek hajlamosak kijelentéseknek érteni az ilyen dolgokat, és én inkább megtartanám egy kicsit a magánszférát, ha egyáltalán lehetséges.  Egy órányi autóútra laktunk Kitee-től, és ragyyogó helyünk volt ott. De kiderült, hogy messze van a praktikustól: elvezetni a kis repölőtérre, egy óra repülés Helsinkibe, majd ezután az akármilyen célállomásig. Most vidéken élünk, nem messze Gothenburgtól, sokkal kényelmesebb, ha utazással teli életet élsz.”

Tehát, ti ketten (Hannnes & Floor) feltétlenül össze próbáljátok kötni a családi életet az együttesben való játszással, és turnézással?

Ó, abszolút. Figyelembe vettünk minden lehetőséget, és a Nightwish-ben az együttes tagjai már előre látták, mi következik. Lesznek következményei, ez nem kétséges, de tudod, a turné menetrendje elintézhető, és ott lesz valami olyasmi, mint a napközi, így egészen biztosak vagyunk abban, hogy minden jól fog működni.

Tanítottál is. Van lehetőséged hivatásszerűen csinálni Svédországban is?

Néhány éve Hollandiában már feladtam, egyszerűen nem volt elég időm, hogy mellékállásban csináljam. Szükségem lenne magát a tanítást is frissítenem, mert sok minden változott többek között módszerben, így ha ismét tanítani szeretnék, újra iskolapadba kellene ülnöm. Alkalmanként csinálok Workshopokat, és az nagy móka, de a jövő héten terhességem 46. hetébe lépek, így azt gondolom, jobb felkészülni a következőkre, és élvezni az alkotói szabadságomat.

FOLYT KÖV 🙂

Facebook Comments

By | 2017-06-19T08:49:17+00:00 április 13th, 2017|interjúk|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.