Marco Hietala és a titokzatos „John Smith”

//Marco Hietala és a titokzatos „John Smith”

Marco Hietala és a titokzatos „John Smith”

Az idén is megrendezésre kerül Finnországban egy olyan rock fesztivál, amelyért a fél karunkat adnánk a fellépők láttán.  🙂 

Ez a fesztivál a „John Smith” Rock Fesztivál Laukaa-ban.

A megálmodója, létrehozója és névadója valóban titokzatos. Ezzel a névvel lehetetlen megtalálni ki rejtőzik mögötte. Nekünk legalább is nem sikerült (nagyon nem is kerestük, kell egy kis titokzatosság még a rock világában is). 🙂

A John Smith név mögött rejtőző álmodó így mesél magáról:

„Fiatalként arról álmodtam, hogy létrehozzak egy fesztivált Finnország egyik kisvárosában, Laukaa-ban a rockzenének. Úgy képzeltem az eseményt, hogy a legjobb zenekarok – akiket én is követtem és hallgattam – lépjenek fel. Olyan zenekarok, akikért képes lettem volna meghalni, hogy a finn nyár közepén, egy fesztiválon láthassam, hallhassam mindannyiukat. Nagyon sok hasonló fesztivál van, de én szervezni szerettem volna egyet bármi áron, olyat, ami az én álmaimban szerepel.

Tehát magamról, az esemény névadójáról: fiatal bártulajdonosként fel kellett ismernem, hogy a szociális médián való aktivitás a marketing szerves részévé vált. Abban az időben nem értettem, hogy mi szükség van a marketingre, de a pubomnak szüksége volt egy weboldalra. Egy barátom készített egy Facebook oldalt a pubnak és egyet nekem, hogy gyakorolhassak. Az enyémet John Smith néven hozta létre, hogy névtelen maradhassak, amikor ajánlatokat és vicceket osztok meg a pub oldalán. Később a pub eladásra került, új események jöttek létre, de a „John Smith” név megmaradt. A „John Smith” azóta sok eseményhez és pubhoz adta a nevét, több koncertet templomokban is szervezett.

Ez a név lett a hús-vér alteregóm az internet világában, megtalálhatod a lejátszási listáimat a Spotify-on, ezen a néven. A lejátszási listáimból és az alteregómból jött létre a „John Smith” Rock Fesztivál.

Nos, az idei „John Smith” Rock Fesztivál sem szűkölködik nagy nevekben. A fesztiválon exkluzív zenekarok is fellépnek, akiknek a koncertjein csak VIP jeggyel lehet részt venni.
Naná, hogy Finnország Hangja, Marco is fellép Antoni Parvainen Trio (heavy/rock klasszikusokat játszanak akusztikusan) közreműködőjeként Tommi „Tuple” Samelával (Tarot 😥  )!

https://www.youtube.com/watch?v=shLK699Bi3Y

Ha valaki szeretne elmenni (lottónyertes 🙂 )….. a fesztivál időpontja:
2017. 07. 21.- 07. 23. Laukaa, Finnország
Az early bird jegyek sajnos elfogytak, de a kétnapos VIP jegy még kapható (249,50 €). 🙂

A fellépők:

2Times Terror, Mustasch, Delain, Peer Gynt, Psychework, Reckless Love, Children Of Bodom, CMX, Before The Dawn, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Sonata Arctica, Amorphis, Mokoma, S-Tool, Dynazty, Therapy

VIP:

Graham Bonnet, Antony Parviainen Trio feat. Marco Hietala &Tuple Salmela

A tavalyi…,hogy sóvárogjunk…. 🙂

Facebook Comments

By | 2017-06-19T09:21:11+00:00 április 18th, 2017|Hírek, érdekességek|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.