KITEENARIUM – Kitee International Art and Music Festival 2017

//KITEENARIUM – Kitee International Art and Music Festival 2017

KITEENARIUM – Kitee International Art and Music Festival 2017

Az idén nyáron is fiatal tehetséges nemzetközi művészek egy csoportja érkezik Kitee-be két hétre, hogy ápolja a finn zenét, művészetet és kultúrát. Ők annyira szeretik Finnországot, hogy finn zenét kívánnak előadni, és a finn művészi alkotásokat a finn közönségnek bemutatni.

A résztvevők 5 különböző csoportra oszthatók:

1. Zenei csoport

Számos csodálatos énekes és zenész, akik különböző koncerteken finn zenét játszanak. A dalokat hónapokkal a tényleges esemény előtt kezdik gyakorolni, hogy hihetetlen zenei élményekkel ajándékozzák meg a  közönséget.

Dean Kopri (KIMAF zenei igazgatója) és Elmas Mehmet.

Andrew Wrangell a zseniális zongoraművész, szintén a 2017-es fesztivál zenei igazgatója.

 

2. A művészeti csoport

alkotói olyan képzőművészeti alkotásokat (festmény, rajz) készítenek, amelyet a Nightwish zenéje és a finn természet inspirál. Rendeznek egy kiállítást a fesztivál ideje alatt, amely július és szeptember között nyitva áll a közönség számára. Más művészek a világ minden tájáról elküldik a legjobb alkotásaikat a kiállításra, annak ellenére, hogy nem vesznek részt ebben a rendezvényen.

3. A KIMA költészeti csoport

2016-ban alapították. A csoport legtöbb tagja a költészetre és a dalszövegekre összpontosít, míg néhányan más irodalmi műfajokban hoznak létre alkotásokat.

Sandra Heilemann

Erő

A nehézségen túl
Eléred a bölcsességet,
A bölcsességen túl
Alkotó leszel.
A haragon túl
Szépséget teremtesz,
A megbánáson túl
Az erőd születik meg.

4. A médiacsoport

Gondoskodik az esemény nyilvánosságáról. Felveszik és filmezik az egész rendezvényt, és ezek a képek, videók elsősorban a KIMAF Facebook oldalán láthatók (https://www.facebook.com/kiteemusicandartweeks/) De  minden koncert élőben is megjelenik a YouTube-on!

5. A látogatói csoport

Nem szerepelnek a résztvevői a koncerteken, és nem vesznek részt a kiállításon, de az esemény ideje alatt Kitee-be jönnek, hogy élvezzék ezt a csodálatos hangulatot, a koncerteket, kiállításokat. Számukra, ahogy minden évben, különböző programokat szerveznek. Például finn nyelvórákat, vagy karéliai pitesütést.

A fesztivált Tuomas szülei is támogatják, már akkor is támogatták, amikor még Nightwish Week in Kitee volt a fesztivál neve. Minden évben több alkalommal is tiszteletüket teszik a fesztivál eseményein.

A  2013-ban elinduló esemény, mely a világ minden tájáról összehozta a Nightwish rajongókat, a Nightwish Week in Kitee -ből fejlődött ki  magas színvonalú Kitee International Music and Art Festival-lá, melynek megálmodója és létrehozója Plamen Dimov.

 

Árak:

Jelentkezni még lehet látogatónak a következő linken:

http://www.kitee-festival.com/enrollment-form/

Árak: 1 éjszaka 50 EUR

2-7 éjszaka: 43,50 EUR / éj,

8-14 éj: 39,90 EUR / éj.

Mely tartalmazza a szállást, a teljes panziót. (napi háromszori étkezést)

Forrás: http://www.kitee-festival.com

 

Facebook Comments

By | 2017-08-10T14:41:59+00:00 április 23rd, 2017|Hírek, érdekességek|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment