Dagobert Univerzum Misztériuma harmadik rész harmadik fejezet: Roope Elämä ja teot

Főoldal/cikksorozatok/Dagobert Univerzum Misztériuma harmadik rész harmadik fejezet: Roope Elämä ja teot

Dagobert Univerzum Misztériuma harmadik rész harmadik fejezet: Roope Elämä ja teot

„Nos, ez a történet. Don Rosa nagyon benne volt a dologban, amikor rájött, hogy ez valóban megtörténik. Ő maga javasolta: „Talán át tudok repülni Finnországba, hogy találkozzak veletek fiúk, csak csináld a zenét, és a videót,…” Nos, nagyon tetszik neki a dolog. És most, az album megjelenésekor, április 11-én azt mondta:” Oda akarok repülni, csinálni néhány dedikáló eseményt, elmenni veletek egy bárba, meg ilyenek.” Csodálatos!”

Az album címéről

„Azért kellett kiírni mindenhol, hogy « Music inspired from… », azaz Ihletett a… zenéje által…’, amiért a lemezen sem Scrooge McDuck teljes neve szerepelhet. Az eredeti könyv címében Scrooge McDuck Dagobert bácsi teljes neve, az albumon viszont csak Scrooge van írva. Mert a Scrooge nem, viszont Scrooge McDuck szerzői jogok megsértése lett volna.”

Követi-e az album a Don Rosa történet időrendjét?

„Igen. Követi a történet időrendjét, de nem feltétlenül követi a fejezeteket. Eredetileg az volt az elképzelésem, hogy a könyv 12 fejezetéhez szerzek 12 dalt, mindegyikhez egyet. De úgy éreztem, ez megköti a kezem. Például az első dal a Glasgow 1877 a könyv első fejezetéről szól. De a következő, az Into the West’ valójában már a könyv azt követő három fejezetéről. A ’ The Last Sled’ című dal nem a könyv történetéhez tartozik, hanem a ’ The Last Sled to Dawson’ sorozathoz, és az album utolsó, a ’Go Slowly Sands of Time’ című dala egy lélekjáték: Mit énekelne nekünk Dagobert a halottas ágyáról, amikor elmúlik erről a világról. És ez nyilvánvalóan nincs benne a könyvben. Nagy szabadságot adtam magamnak, muszáj volt.”

Tuomas elmondja, hogy eredetileg egy csak instrumentális dalokat tartalmazó koncept albumot akart csinálni, de úgy érezte, hogy ezzel korlátozza magát, mert volt néhány dalszövege, amit bele akart tenni. És voltak olyan énekre szánt dallamok is, melyeket egyszerűen nem lehetett kihagyni az albumból. Így úgy döntött, hogy ez lesz, és milyen jó lesz, ha maga Scrooge, és más kedvenc karaktere is megszólal a lemezen. Továbblépve narrátor vezeti végig a hallgatót a lemezen.

Ez azt is lehetővé tette, hogy vendégzenészeken kívül énekeseket is meghívjon a projektbe.

FOLYT KÖV 🙂

 

 

Facebook Comments

By | 2017-06-19T08:34:14+00:00 június 18th, 2017|cikksorozatok|0 hozzászólás

About the Author:

Hagyj üzenetet