Dagobert Univerzum Misztériuma harmadik rész, ötödik fejezet: Dalok szívből

Főoldal/cikksorozatok/Dagobert Univerzum Misztériuma harmadik rész, ötödik fejezet: Dalok szívből

Dagobert Univerzum Misztériuma harmadik rész, ötödik fejezet: Dalok szívből

Cikksorozatunk utolsó részéhez érkeztünk, de a Scrooge Mystery-hez kapcsolódóan egy ötletünkkel hamarosan jelentkezünk!
Hamarosan ehhez a cikkhez és Tuomashoz kapcsolódó felhívást teszünk közzé!

„Amikor olvasod a könyvet, Dagobert bejárja a világot, kétszer. Kalandjai a Skót felvidékeken, a Vadnyugaton, Ausztráliában, Afrikában, így volt a lehetőség hogy különböző etnikai elemeket, hangokat, hangszereket használjak, óriási volt. És ez az, amit nagyon szerettem. Az egyik dalban kelta hangszert, a vadnyugatosban Neo-Morricone stílusban (Into the West, a második dal)”

„Nos egy egy igazán magával ragadó hullámvasút út volt a világ körül, nagyon szórakoztató.”

Javasolja-e, hogy az album meghallgatása előtt elolvassuk a könyvet?

„Mindkét út járható. Nem bánom, már úgy értem, hogy ha szereted a könyvet és Don Rosa-t, és a CD hallgatása közben olvasod a könyvet, az lenne az alapvető kombináció, úgy gondolom. De a zene még attól működik, hogy nem tudod, miről szól a könyv. Rengeteg filmzenét hallgattam már magam is, és szeretek filmzenéket, filmeket, melyeket soha nem láttam. Így nem igazán van különbség”

Glasgow 1877

Into The West

Duel & Cloudscapes

Dreamtime

Cold Heart Of The Klondike

The Last Sled

Goodbye, Papa

To Be Rich

A Lifetime Of Adventure

„Ez az egyetlen dal az egész albumon tényleges szerkezettel. Nincs igazán még egy dal, amit, mint kislemez ki lehetne adni. Három dal van a lemezen, ahol kórus is van. Úgy értem, hogy ennek a dalnak van tiszta kezdete, és vége. Van chorus és verse része is”

Ville Lipiäinen volt az, aki azzal az ötlettel jött, hogy csináljunk egy „hogyan készült a dal”stílusú zenei videót, mert nem akartunk bárkit is beöltöztetni Scrooge-nak, hogy elmenjen Moor-ba és játsszon, és lövöldözzön, hogy ne legyen elcsépelt a dolog.”

Rögzítve lett a felvétel a zenekarral, az énekesekkel, és az is, ahogy Don Rosa rajzol. ÉS így készült el a videó.

Go Slowly Now, Sands Of Time

Bonus Track: A Lifetime Of Adventure (Alternate Version)

Néhány utólagos gondolat a cikkírótól:

A varázslatos utazás után pár gondolatot én is hozzáfűznék az igaz meséhez, ami a szólólemezével csúcsosodott ki. Mert Tuomas egy régi nagy álma vált valóra, elvezetve minket is ebbe a csodálatos univerzumba.

Valóban érdemes a könyvet, vagy a képregényt nézni, olvasni a dalok hallgatása közben. Don Rosa képvilága, és Tuomas zenei varázsa összeolvadva fantasztikus élményt nyújt!

A track listánál ezért válogattam olyan videókat, bár olasz és finn nyelvű képregényekkel kísérve, hogy az érzés jobban áthathasson minket.

Amiről Tuomas nem nyilatkozott

Sehol nem beszélt, vagy nyilatkozott Tuomas egy érdekes mozzanatról a dalszövegek kapcsán.

Akkor fedeztem fel – valószínűleg felfedezve a spanyol viaszt -, amikor fordítottam a dalszövegeit, és gyűjteni kezdtem a képregényeket. Ugyanis Tuomas a Scrooge McDuck rajongója sorokat emelt be a képregénybe változtatás nélkül. Ez mind a A Lifetime Of Adventure és a Last Sled című dallal is így van. Ha figyelitek a képregényt, a dalhoz passzolót, biztos ti is találtok képregény szöveget a dalszövegben.

Íme a két elkészült videóm:

Reméljük, hogy Ti is jól esőt utaztatok Dagobert McCsip világában, és élveztétek a kalandot, ahogy én is, amikor a cikket írva gyűjtögettem az anyagot, fordítottam és meglepődtem, és elvarázsolódtam.

És csak megjegyzem, hogy ami az apropóját adta e cikksorozatnak, az még csak most következik…

Palex

forrás: wikipedia.com, www.blabbermouth.net, tuomas-holopainen.com, metrovoices.co.uk, en.wikipedia.org,nightwish.com

Facebook Comments

By | 2017-06-23T09:50:58+00:00 június 23rd, 2017|cikksorozatok|0 hozzászólás

About the Author:

Hagyj üzenetet