AURI: Tuomas & Johanna új projektje

Főoldal/Hírek, érdekességek/AURI: Tuomas & Johanna új projektje

AURI: Tuomas & Johanna új projektje

AURI. Új formáció született. Jó a névválasztás. A latinban szóösszetételben aranyat jelent. De az angolban is van ilyen szó. Aranytartalmú, arany- a jelentése.

Mivel a Nightwish következő turnéja csak 2018 tavaszán indul el, nem meglepő, hogy Tuomas egy új projektbe kezdett Johannával.

(Reméljük, az új Nightwish album dalai azért készülgetnek, mert ha beindul a Decades Világturné, akkor biztos nem lesz Tuomasnak ideje rá, és akkor várhatjuk a lemezt 2019… brr… 2020-ig is akár…)

Az Auri formáció tagjai, énekese Johanna, egyedi hangjával és brácsa játékával, Troy több hangszerével és hangjával, és Tuomas billentyűivel és háttérhangokkal közösen építik fel a csodát, amit muzsikának hívnak. Rajtuk kívül több vendégzenész, és barát is szerepelni fog.

Auri három fővel kezdi meg életét, összeállva azért, mert szükségét érezték, hogy olyan zenét halljanak, ami nem írható le pusztán szavakkal. Olyan varázslatos hangzást képzeltek el, ami hasonlatos azzal, mintha valaki Aliz Csodaországának nyúlüregébe pottyanna.

Az első dal Aphrodite Rising címmel született meg 2011-ben (képtelenség megtalálni, pedig szívesen meghallgattuk volna), azóta újabb tíz dalt írtak. Arról nem szól a fáma, hogy mi lesz az album címe, és arról sem, hogy ki szerezte a dalokat.

A lemez a végső formáját Tim Oliver hangmérnök kezei alatt kapja meg és a Nuclear Blast kiadónál jelenik meg 2018-ban.

Auri:
Johanna Kurkela – ének, brácsa
Tuomas Holopainen – billentyűs hangszerek, háttérhangok
Troy Donockley – akusztikus és elektromos gitárok, buzuki, ír duda, ír furulya, aerophone (digitális fúvós hangszer) bodhrán, billentyűs hangszerek, hangok

Ami viszont meglepő, hogy Tuomas a háttér hangokat is vállalta. Lehet, hogy nem énekelni fog… De ha igen, akkor az több, mint meglepő. Ugyanis az évek során több nyilatkozatában elmondta, hogy énekelni soha többé nem fog. És ehhez ezek szerint cca tizennyolc évig tartotta is magát.

fotó: Tim Martindale, forrás: blabbermouth.net, nuclearblast.de

Ezt a varázslatos hangzást tökéletesen fogják előadni, hisz Troy zseniálisan tud a hangszerein csodás dallamokat előcsalogatni, míg Johanna gyermekien tiszta hangjával, légies, törékeny szépségével ejti ámulatba az embert, Tuomas pedig a maga nem mindennapi zsenialitásával garancia a sikerre.

A Tuomas, Johanna, Troy trió varázslatát már megtapasztalhattuk a “A Lifetime of Adventure” albumon. Azon az albumon, mely Tuomas egyik álmát testesíti meg, hisz maga Don Rosa készítette el különleges Scrooge figuráját, kizárólag ehhez a műhöz.

Tuomas másik álma pedig épp most van megvalósulóban….

Tuomas másik nagy álma itt

Kérjük azokat a rajongókat, akik a felajánlásukat rögzítették honlapunkon keresztül, ha pénteken utalják a felajánlás összegét, erről a dreamers@nightwishdreamers.hu email címre küldjék el a netbank-ból lementhető tranzakció visszaigazolást. Ugyanis nem tudni, hogy pénteken időben befut-e a bankszámlára a pénz, és anélkül nem tudjuk belevenni az összeget amikor befizetjük az összesített adományt a Scrooge Mystery Project részére.

Facebook Comments

By | 2017-06-29T15:45:08+00:00 június 29th, 2017|Hírek, érdekességek|0 hozzászólás

About the Author:

Hagyj üzenetet