A Képzelet Tárháza, az Álmok Áruháza 2/3. rész

//A Képzelet Tárháza, az Álmok Áruháza 2/3. rész

A Képzelet Tárháza, az Álmok Áruháza 2/3. rész

Fontos volt számukra, hogy a film és a lemez együtt dolgozzon, mint különböző entitás. Külön külön is meg kellett állniuk a helyüket. A filmben és az albumban nincs túl sok közös. Van némi hasonlóság persze, de inkább sok különbség. A film a képzelet hatalmáról és az emlékekről szól, és az a csodálatos dolog, hogy ezt a feltétel nélküli szeretettel lehet elérni.

Ez nem nagy meglepetés, mert végtére is a Nightwish zenéje mindig is érintette a filmek körét, és Tuomas mindig is beszélt arról, hogy szeretne filmzenét írni. Tuomas szerint valahogy természetes a fim és a metál zene kombinációja, így logikus dolog, amit a Nightwish csinál.

Tuomas, mint tudjuk kicsi gyerekkor óta Disney rajongó.

„Van valami érzelmi erő azokban a filmekben, ami annyira csábító. Meg lehet nézni őket, újra és újra, és soha nem unod meg” – mondja Tuomas.

Salvador Dali, a szürrealista festő, a legendás fimzeneszerző, Ennio Morricone és Tim Burton, merész filmjeivel, Ollókezű Edward, Alíz Csodaországban, Charlie és a Csokigyár személyes hősei. Mit csodál bennük? Hogyan befolyásolták?

„Szeretem őrült kreativitásukat, mely átragadt az albumra. Vannak idők, amikor hallhatod. Elég őrült. Ez a fajta dolog, amit szeretek. Fontos, hogy képes legyél magadon nevetni.

A Nightwish filmbeli szerepe.

Van néhány kámea szerepe az együttesnek a filmben. Két jelenetben játszanak, mint Nightwish.

Tuomasnak is van egy kis szerepe a negyvenhét éves Tuomasként, de ahhoz nagyon ragaszkodott, hogy minél kevesebbet jelenjen meg a vásznon. Hihetőnek kellett lenniük. De mivel egyikük sem tudja, hogyan kell színészkedni, mondta a rendezőnek, kérte, hogy olyan keveset “használja” őket, amennyire keveset csak lehet.

 

A Storytime hivatalos vidója a filmkészítés, és a film között lebegő állapotot mutatja be:

 

A lemez megjelenés előtti bemutatásakor Pip Williams, az együttes zenekari hangszerelője azt mondta az albumról: „Tuomas mesterműve”

Nehéz Tuomas számára kimondani, de ő is úgy gondolja, hogy valóban így lehet. Nagyon elégedett az albummal.

De akkor még nem írta meg az Endless Forms Most Beautiful-t…

FOLYT KÖV 🙂

Facebook Comments

By | 2017-09-12T19:44:14+00:00 szeptember 10th, 2017|cikksorozatok|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.