Tuomas a Decades albumról -Trailer #1

/, Hírek, érdekességek/Tuomas a Decades albumról -Trailer #1

Tuomas a Decades albumról -Trailer #1

Ma jelent meg a Nuckear Blast Youtube csatornáján egy rövid trailer, melyben Tuomas beszél a Decades albumról.  Tuomas gondolatait változtatás nélkül adjuk át nektek, természetesen magyarul.

“Igazából részemről ez nem egy “best of”. Azt hiszem a “leglényegesebbek” lenne a jobb kifejezés.

Az  összes albumunkat végighallgattam, az Angel Fall First-től kezdve, jegyzeteket készítve, hogy mely daloknak kellene szerepelniük rajta. Aztán meghoztam a döntéseim és elküldtem a listát a többi zenekari tagnak, azt hiszem még a menedzsmentnek is és mindenki azonnal rábólintott, hogy “Igen, tökéletes, legyenek ezek.” Ami igazából elég meglepő volt.

A legtöményebb Nightwish dalokat akartam összeszedni. A “Greatest Show on Earth”-nek rajta kellett lennie, hogy megnyissa az összeállítást. Daloknak, mint a “Ghost Love Score”, “Dead Boys Poem”, persze, ott kell lenniük, de olyan ismeretlenebb számokat, mint a “My Walden” is szerettem volna köztük tudni. “End of All Hope”, ilyesmik, hogy egy tökéletesen kiegyensúlyozott dal listát csináljunk.

Ha egy ember, aki még sosem hallott Nigthwisht és bepillantást szeretne nyerni miről is szól ez a zenekar, miről szólt ez a zenekar az utóbbi 20 évben egy tökéletes képet kapjon. Ez volt a filozófiám a dalok összegyűjtése során.

Nehéz megmondani, melyek a kedvencek, mert mindegyik az. Annyira elhasznált közhely, de igaz, mikor azt mondod a gyerekeidnek, hogy szereted az összeset. Már milliószor mondtam, a “Greatest Show on Earth” a zenekar karrierjének csúcspontja. Szerintem a tetőfoka a dalírásomnak, legalábbis eddig, úgyhogy ott kell lennie. És persze ott vannak bizonyos dalok, amelyek hatalmas mosolyt csalnak az arcomra, mint például az “Elvenpath”. Mikor hallgatom ezt a dalt,  emlékszem a gyerekre, aki szerezte ezt a dalt, emlékszem a zenekarra, aki játszotta, és elönt a nosztalgia. Nem szégyenkezel miatta, de mégis megnevettett, mert észreveszed, hogy valami történt az elmúlt 20 évben és soha nem írnál ilyen szövegeket vagy akár ilyen dalokat újra. A “Carpenter” egy más példa. Felfedezem magam, de nagyon sok minden megváltozott. Amik nem változtak, azok a dolgok, amik miatt a Nightwish még mindig létezik. Amiért még mindig zenélünk, amiért még mindig írunk és előadunk. De a zeneszerzési képességeink és mi, mint emberek fejlődtünk. Sokat. Ami természetes és üdvözlendő dolog.

Nyilvánvaló volt már a kezdetektől, hogy az első dal a “Greatest Show on Earth” lesz és az utolsó pedig a “Nightwish”, ami az első dal az első demoról. És persze, amelyikről kapta a nevét a zenekar. Az egésznek kronologikus sorrendben kellett lennie. Szóval, ha végighallgatod a két CD-t az elejéről, olyan, mintha egy időgéppel visszamennél az időben és az utolsó dolog, amit hallasz a legeslegelső demo, amit felvettünk, 1996 decemberében….

Köszönjük Tuomas, köszönjük Nightwish a csodát, melyet újra és újra átélhetünk veletek, általatok. ❤️ ❤️ ❤️

Facebook Comments

By | 2018-02-14T00:51:26+00:00 február 14th, 2018|Decades, Hírek, érdekességek|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.