Auri – a név

Auri – a név

Már sokunkban felmerült, hogy mit is jelent valójában Johanna, Tuomas és Troy különleges dallamvilágának nevet adó Auri szó. Kit vagy mit jelképez Auri. A pár nappal ezelőtt megjelent interjúban ezzel kapcsolatos gondolataikat tárják elénk. Hogy kiderül-e? Ezt döntsétek el ti. 😉

Johanna: Szükségünk volt egy névre a zenekarhoz, és ötleteltünk különböző neveken – nem is nagyon emlékszem többre abból, hogyan lyukadtunk ki ennél.
Tuomas: Összességében, hogy őszinte legyek nem nagyon emlékszünk (…)
Johanna: De szeretjük a könyveket, úgy értem (…)
Tuomas: Szeretjük a Patrick Rothfuss könyveket, és van egy kedves karakter benne, akit Aurinak hívnak; és az ő (Johanna) második neve is Auri, illetve ez egy latin kifejezés is, annyit tesz, hogy “arany” vagy (…)
Troy: “kisugárzás”, egy arany atmoszféra amit valami kibocsát. Szóval ez a három (…)
Tuomas: Ez a három dolog együtt tökéletes, teljesen passzol.
Troy: (…) nagyon passzolt.

A Patrick Rothfuss könyvek inspiráltak?

Tuomas: Részben igen, de ez nem egy olyan album, ami csak erről szól – de inspirálta néhány dalszövegünket és dalunkat. Mert mi ketten (Johannára mutat) szeretjük ezeket a könyveket
Johanna: És amit a karakter jelent nekünk; ő tulajdonképpen a saját világában él és hát.. mintha kívülről tekintene rá a világra.
Troy: És természetesen a karakter kétségtelenül tükrözi Patrick Rothfuss kapcsolatát az “aura” szóval… mert ugyanarról a tőről fakad a két szó.
Tuomas: Igen
Troy: Nagyon passzolt hozzánk, passzolt ahhoz az irányvonalhoz és a zenéhez amit megálmodtunk, ezért ez egy tökéletes név.
Johanna: És az, hogy Auri egy misztikus karakter, valahogy olyan titokzatos, varázslatos. Szóval csak ennyi – nem tudjuk mi történik, de imádjuk! Úgy értem, a zene azt érezteti veled, hogy varázslat még mindig létezik. De nem igazán tudod, mitől érzed így magad, mikor a dalt hallgatod. Hogy mit érzel belül – megnyithat olyan csatornákat..sírhatsz, vagy nevethetsz, vagy bármi – ez, ez csodálatos!”

Facebook Comments

By | 2018-03-17T09:47:50+00:00 március 17th, 2018|A zenekar tagjainak projektjei|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.