Floor és a Metal Allegiance – “Volume II – Power Drunk Majesty”

//Floor és a Metal Allegiance – “Volume II – Power Drunk Majesty”

Floor és a Metal Allegiance – “Volume II – Power Drunk Majesty”

Mi is az a Metal Allegiance?

A projekt Mark Menghi nevéhez fűződik, aki befejezve basszusgitárosi pályafutását, koncertszervezésbe fogott és kitalálta, hogy különböző zenekarok tagjaival – mikor éppen ráérnek – közösen zenéljenek, a klasszikus heavy metál és hard rock slágerek palettájáról válogatva a dalokat.

Sikerült is három zenészt megnyernie a koncertekhez. Nevezetesen David Ellefson-t (Megadeth), Alex Skolnick-ot (Testament), Mike Portnoy-t (The Winery Dogs, ex-Dream Theater), akik úgy döntöttek, hogy inkább írnak saját dalokat.

Így született meg 2015-ben az első album, a Metal Allegiance.
Nem kisebb nevekkel a közreműködők listájában, mint például Alissa White-Gluz (Arch Enemy) D. Randall Blythe(Lamb of God)Gary Holt (Slayer, Exodus), Andreas Kisser (Sepultura).
Különlegessége, hogy a Metal Allegiance először koncertezett és csak később kezdtek stúdiózni, albumokat készíteni. Ellefson szerint ők ebben a formációban tulajdonképpen örömzenélnek. Hobbi bandának titulálja magukat.

Ebben az örömzenélésben kapott szerepet Floor az új albumon, mely ez év szeptember 7-én jelenik meg. Természetes, hogy Floor nem mondott nemet. Nem éppen Nightwish stílusban fog énekelni, de mint tapasztaltuk, Floor sok mindenre képes a hangjával. 😉

Az első official videó már megjelent a Nuclear Blast gondozásában. Ez még nem a Floor-os dal, de ízelítő az albumból. Floor dala a Power Drunk Majesty (Part II) lesz.

Facebook Comments

By | 2018-07-11T19:10:57+00:00 július 11th, 2018|A zenekar tagjainak projektjei|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.