Így zajlott a Tóparty – összefoglaló Gabytól

//Így zajlott a Tóparty – összefoglaló Gabytól

Így zajlott a Tóparty – összefoglaló Gabytól

Péntektől vasárnapig hatalmas élményben volt részünk a Dzsozi szervezésében megrendezett Tóparty-2018 NWD találkozón. Szeretnék most pár szóban és néhány képpel gyorsan beszámolni erről. (Később még az ott készült fotókból egy videóban is összefoglaljuk a történteket.)

Pénteken estére érkeztünk meg páran (sajnos csak páran!). Dzsozi halászlével várt minket (csanyteleki módra), ami rendkívül finom volt. Szerintem elég, ha csak annyit mondok, hogy Tutu eddig(!) nem szerette a halászlét. Felvertük a sátrakat, majd rengeteget beszélgettünk és persze a házi pálinka sem maradt el. Megismerkedtünk Dzsozi barátságos és kedves feleségével, Terikével, aki a három napon keresztül megállás nélkül azon fáradozott, hogy mi jól érezzük magunkat. Sürgött-forgott, főzött… igyekeztünk ugyan segíteni, de nem mindig sikerült, mert mire kigondoltuk, ő már meg is csinálta. Segítségére volt Andrea, aki ott él, az ő személyében is egy nagyon kedves asszonyt ismerhettünk meg. Velünk pálinkázgatott a tanya tulajdonosa is, Illés, jókat nevetgéltünk vele is. Az éjszaka rövid volt, mert későn (már inkább korán) aludtunk el, kora reggel pedig kezdődött az I. NWD Horgászverseny.

Mivel kevesen voltunk, Dzsozi meghirdette az ottani horgász ismerősei körében is, akik között országos bajnok is nevezett. Jómagam a kifogott halak mérésében segítettem és közben elnéztem a horgászok felkészültségét, felszerelését (tűző napon napernyő, csoda-cuccok…) és megállapítottam, hogy a „mieink” voltak a legcsóróbbak, de az országos bajnokkal fej, fej mellett küzdöttek, ….. aztán a bajnok halat is fogott. 😀
Tutu – ha nem is lett dobogós – azért akadt a horgára hal is. A nyertesek gyönyörű kupát vehettek át, amit a NWD felirat ékesített.

Az azt követő pacal- és marha pörkölt megint csak Dzsozi keze munkáját dicséri. Silling Zoli, Orsi és Peti is megérkeztek végre közénk. Aztán kis lovaglás és íjászkodás következett.

Délután ellátogattunk Csanytelekre, a szabadulószobába. Hatalmas élmény volt! Persze…kijutottunk, Teca és Tutu lányai ebben nem kicsit voltak segítségünkre. Hogy milyen feladatok voltak?…. Na ezt nem mondom el, mert mindenkinek magának kell megtapasztalnia. 😉 Ha a közelben laktok, ha csak éppen véletlen, vagy készakarva arra jártok, keressétek Dzsozit, kérjetek időpontot és menjetek! Érdemes!

A vacsora – mondanom sem kell – Dzsozi sütötte csirkecomb ééééééés – ha ettetek még finomat! – haltepertő volt. Az esti beszélgetés és iszogatás csúcspontja volt, hogy Palex – aki sajnos személyesen nem tudott eljönni (ez volt az első, de reméljük az utolsó olyan tali, ahol nem vett részt!) – telefonon, kihangosítással több, mint egy órát énekelt nekünk. (Köszönjük Palex!) Estére még ketten csatlakoztak hozzánk, Annamari és Laci személyében.

Az éjszakánk kicsit – szó szerint -viharos volt. A villám az ottani tóba csapott le, a szél tombolt egy rövid ideig és az eső ömlött. Természetesen a Dreamers – sátrak állták az időjárás okozta megpróbáltatást, nem áztak be, szinte meg sem moccantak. Szerencsére a magas fák sem dőltek ránk. 🙂

Vasárnap délelőtt kifigyeltük, amikor egy pillanatra megállt az eső, hogy tábort bontsunk. Aztán megint a finom ebéd, pusztagulyás csanyteleki módra. Szerettünk volna még kicsit íjászkodni, konkrétan versenyezni, de az időjárás közbeszólt, így hát Orsi egy klassz kis kártyajátékot tanított nekünk és hatalmas kártyacsatát rendeztünk. Délutánra kinek-kinek indult a busz, vonat…. Szóval lassan fogyatkozni kezdett a jó kis csapat. Mondanom sem kell, hogy addigra kisütött a nap és csodaszép idő lett, …. de eljött a búcsúzkodás ideje. Mi még Orsival a közeli Csongrádon – a budapesti busz indulásáig – benyomtunk egy somlóit.

Kedves Dzsozi! ♥♥♥

Nagyon-nagyon köszönjük ezt a csodás és felejthetetlen hétvégét. Tudom, hogy rengeteg időt, energiát és nem kis pénzt is áldoztál ennek megszervezésére, lebonyolítására. Bárcsak többen részesei lettek volna. Sajnos a meghirdetett programokból így sokat mellőznünk kellett, mert például ilyen kevesen milyen élőképet alkothattunk volna? Elmaradt sajnos a vetélkedő is, de talán majd a budapesti talikon megoldhatjuk a feladatokat. Köszönjük Terikének és Andreának a fáradozást, valamint a tanya tulajdonosának, Illésnek a gyönyörű helyszínt, ahol minden rendelkezésünkre állt, amire szükségünk volt, (Metalfestesek tudják, miről beszélek, amikor azt mondom, hogy víz és meleg víz is :-D).
Most jön a sluszszszsz poén! Illés is indult a horgászversenyen, …..ééééés ki nyerte az úszós kategóriát????…… Igen! Ő! Volt ám: „Bunda!”, „Hol vannak a búvárok, akik a horgodra aggatták a halakat?”,…  de csak viccesen, mert természetesen mindenki nagyon betartotta a szabályokat, de tudjuk, hogy a horgászathoz gyakran szerencse is kell. A serleg mellé a győztesek kaptak egy Palex által elkészített Nightwish DVD-t. Illés nem ismerte még a bandát, de ott, azonnal meghallgatta….és tetszik neki! A másik kategória győztese pedig maga is rajongó, jegye is van a novemberi koncertre.

KÖSZÖNJÜK DZSOZI!

Pár kép a talákozóról, videós beszámoló hamarosan:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Facebook Comments

By | 2018-07-23T17:19:11+00:00 július 23rd, 2018|Nightwish Dreamers hírek|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.