Nightwish – World Community interjúja a zenekarral

/, interjúk/Nightwish – World Community interjúja a zenekarral

Nightwish – World Community interjúja a zenekarral

A rajongók által feltett kérdéskre válaszoltak a zenekar tagjai.
Köszönjük Nightwish – World Community. ❤️
Köszönjük Rebi a fordítást.  ❤️

Íme az interjú:

A Nightwish egy 1996-ban alakult szimfonikus metál banda, Kitee-ben Finnországban alapították meg. A zenekar most fejezte be világméretű “Decades” turnéját, amely két évtizednyi zenét fogott át, és 2019-ben egy új albumon dolgoznak.
A Nightwish három tagja interjút adott a Nightwish World Community-nak, a Facebook legnagyobb Nightwish rajongói csoportjának.

Itt van velünk Tuomas Holopainen, a zenekar alapítója, vezetője, billentyűse és zeneszerzője; Floor Jansen, a zenekar énekese; és Troy Donockley, egy multi-instrumentalista, aki játszik ír dudán, flazsoletten, furulyán, gitáron, bouzouki-n és bodhrán is.

A Nightwish World Community nevében szeretném megköszönni ezt az interjút. 14000 Nightwish rajongó van itt a világ minden tájáról, és kiváltságosok vagyunk, hogy beszélhetünk kedvenc zenekarunkkal. Íme néhány kérdés a tagjainktól:

1) A hollandiai Leonie Haverkamp azt kérdezi: “A kérdés az egész zenekarra vonatkozik. Ha valaki más lehetnétek (más bőrébe bújhatnátok) a zenekarban egy napra / koncertre, ki lenne az és miért?”

Troy: Floor lennék; hogy felvehessem a lélegzetelállítóan mesés cipőjét. Elegem van belőle, hogy minden este túlfénylik (túlöltözik) engem, és arról a baszk harcos ruházatról ne is beszéljünk…

2) Joel Flink Svédországból kérdezi: “Kérdésem többnyire Tuomasnak és Floornak szól: hogyan jött létre a” Ghost Love Score ” új befejezése?

Tuomas: Amennyire emlékszem, Floor sajátjává tette, nem tudatosan lett így. Sokszor ez a adja a legjobb ötleteket.

Floor: Természetesen jött. Éppen szabadabban énekeltem a dalt, Tuomas és a zenekar többi tagja pedig megkedvelte így. Aztán néhányszor ezt a verziót játszottuk, és mivel a zene kreatív és nem kötött, és annyira meg is szerettük, hát megtartottuk.

3) Januba Pumariega Kubából kérdezi: “Kérdésem Tuomas számára szól, ha lenne lehetőséged egy könyv világának kiválasztására, hogy abban élj, miután meghalsz, mi lenne az?”

Tuomas: A Moomin könyvek világa.

4) Denise Lisboa Brazíliából kérdi: “Ki a zajosabb és legcsendesebb tagja a zenekarnak?”

Troy: A napszaktól függ.

Floor: Egyetértek ezzel, haha!

5) Wagner Angi Németországból kérdezi: “Van-e esély arra, hogy a Nightwish-t egy nagy zenekarral és kórussal lássuk?”

Tuomas: Ez minden idők első három leggyakrabban feltett kérdése. És érthető okból.

Valószínűleg van esély, ez az, amit többé-kevésbé komolyan gondolkodunk az elmúlt 15 évben. De semmilyen kézzelfogható terv nem készült még. Azt hiszem, egy kicsit többet kellene tenni érte, mint egy “normál” zenekarral, ha valaha is csinálnánk ilyet. “NW élő zenekar és kórus, különleges vendégekkel: Davids Attenborough és Blaine + a teljes Cirque Du Soleil Ka, a Hold felszíne.”

6) Andrew Marlowe-Cremedas az Egyesült Államokból kérdezi: “A kérdésem Tuomas számára szól: a korai Nightwish dalok sok keresztény képpel és szöveggel rendelkeznek, majd az új album, az Endless Forms Most Beautiful inkább egy tudományos-ateista album. Mi vezetett oda, hogy te ateistává váltál, és egyáltalán kapcsolatban állsz-e még a Nightwish keresztény képeivel?

Tuomas: Hello Andrew! Az “ateista album” kifejezés egy kicsit durva, mit jelent ez egyáltalán?

De az album tematikáját erősen befolyásolja a tudomány és a természeti világ szépsége és a létünk, igen.

A vallások lenyűgözőek, és történelmük és képeik inspiráló eszközök művészeti értékek létrehozására.

„Freethinker” (szabadon gondolkodó) lettem (szekularista, ateista, agnosztikus … mindegy, ez mind csak szemantika), miután rájöttem, hogy van egy (laza) hitem valamiben, amiről igazából semmit nem tudok. Feltételezem, hogy a legnagyobb felismerés abból a tényből származik, hogy a mai világ 3500 vallása közül az egyetlen igazban hiszek… ???! Nagy kényelmetlenséget éreztem az arroganciában.

Ez, és az is, hogy a „jó könyv” egy részét olvastam, meglehetősen nagy változást hozott.

Örülök, hogy a nagy kérdés előtt állhatok, és azt mondhatom: “Nem tudom”, amíg nem tudjuk jobban. És hogy jobban tudjuk, szükség van tudományra, okokra és a bizonyítékokra, ez az egyetlen út.

7) Mandy Handforth az Egyesült Királyságból azt kérdezi: “Kérdésem Troy számára szól. Vannak-e más hangszerek, amelyeket kipróbálnál, vagy olyan hangszer, amin már tudsz játszani és egy Nightwish dalban is kipróbálnád?”

Troy: Szia Mandy! Bár nem tudok rajta játszani, a tuba lenne az. Komolyan. Ez egy nagy hangszer, óriási hangzással. Plusz, ez a legmetálosabb hangszer a földön. Szó szerint.

8) Miranda McCarthy az Egyesült Államokból kérdezi: “A kérdésem az egész zenekarra vonatkozik, vagy bárkire, aki válaszolni szeretne! Ha a pénz, a menetrend és az utazás nem volna kérdés, kivel szeretnétek turnézni? Mi a ti „álomturné” felállásotok?

Tuomas: Ez az álom már eléggé teljesült, és ezt komolyan mondom. Az összes zenekar, akivel együtt játszottunk, csodálatos volt, és nem kell tovább menni, mint a Sonata Arctica, a Delain, az Amorphis, az Arch Enemy & Beast In Black (csak néhányat említve).

Floor: Szeretem, ha csak magunk turnézunk. De ha másokkal utaznánk, meghívnám Skunk Anansie-t és Halestormot néhány show-ra.

09) Shannon O’Donovan Írországból kérdezi: “Kérdésem az: Tuomas, valaha kiadsz-e regényt, vagy novellát vagy verset?”

Tuomas: Ez remek lenne! Rövid fikció lenne az én kedvencem, néhány évvel ezelőtt írtam néhány történetet, és jó lenne, ha a jövőben kiadásra kerülnének. Ha nem, még mindig jó szórakozásnak. Ez egy kicsi sziget a kincses térképen, sosem látott úti célokkal, és egy kis időt vesz igénybe a koordináták megtalálása még.

10) Szavalenszky Helga Magyarországról kérdezi: “Mit gondolna a fiatal Tuomas a mai Nightwishről?”

Troy: Szeretné!

Tuomas: Szeretem is, nemde?

11) A lengyel Nathalie Borisova kérdezi: “Kérdésem Floor számára. Ki csinálja a sminkedet és ki felelős a stílusodért (ruhák, ékszerek, haj, stb.)?”

Floor: A koncertek 98% -án saját magam sminkelek. Saját magam vagyok a stylist is, és segítséget kérek ruházati tervezőktől és a make-up művészektől, hogy valóra válthassam.

12) Reyes Alexandra Észak-Amerikából: „A kérdésem Tuomas számára szól: Érdekel-e zenei aláfestés készítése videojátékokhoz vagy fantasy témájú filmekhez?”

Tuomas: Ó, igen! És nem a műfajról van szó, csak valami olyasmiről, ami érdekes és érdemes beelemerülni! Természeti dokumentumfilm, történelmi epikus film, a Black Mirror epizódja, a következő Elder Scrolls játék… mindegy.

13) Michel Azevedo Brazíliából kérdi: “Mi a bűnös öröm számotokra a zenében? Hallgattok valami mást is, mint a Rock / Metal?”

Tuomas: Szeretem a 90-es Euro-discót. Nem vicc.

Floor: Mindegyikőnk rengeteg zeni stílust szeret. Különböző zenéket játszok különböző helyzetekben, filmzenét, amikor olvasok, kemény rockot mikor takarítok, metált amikor edzek, jó kis pop-ot otthon a konyhában, mindez a hangulattól függ.

14) Nathan Menser Ausztráliából kérdezi: “A Nightwishben való tevékenységetek sok lehetőséget kínál zenei és turné célra, és sokat sikerült elérni már, de milyen vágyak / célok vannak még mindig zenészként, amiket még nem pipáltatok ki a kívánságlistán, vagy bakancslistán?”

Troy: Ahogy a sors megírta, a legmélyebb zenei céljaimat régen, régen megvalósítottam. Olyan jó viszonylag mentesnek lenni a személyes törekvésektől, és nagyon ajánlom is ezt – csak úszni az árral a nyílt tenger felé … Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek kollektív törekvéseim a csodálatos zenekarunkkal kapcsolatban, mert az van!

15) Ann LaLoona Purann Németországból kérdezi: “Kérdésem a gyönyörű Floor-nak szól. Hogy a fenébe kezeled ezt az iszonyatos intenzitású headbang-elést és körözést anélkül, hogy elszédülnél vagy egyensúlyodat veszíted? Ezt elképzelni sem tudom… van egy trükköd? Mi a tipped?”

Floor: Ehm, igen, nem ….. Soha nem feszítem a nyakamat, hagyom, hogy a testem elvégezze a munkát, és a fejemet lazán tartom, amennyire csak lehetséges. Mostanában az előadást megelőzően kicsit bemelegítem a nyakizmaimat. Azt hiszem, a koncert annyi adrenalint ad nekem és energiát is, hogy ezt csinálhatom és nem szédülök el.

16) Carlos García Kolumbiából kérdezi: “Az összes Nightwish tag számára szól: Ha nem lennél a zeneiparban, mi lenne a szakmád, vagy mit gondolsz, hogy most mit csinálnál?”

Troy: Egy oroszlán szelídítő – és nem viccelek.

Tuomas: Biológus vagy keresztrejtvény-készítő.

És végül, egy kérdés tőlem, bárki számára a zenekarban, aki válaszolni akar: Van kedvenc Nightwish dalotok?

Troy: Igen, ez az utolsó dal a következő albumunkban.

Tuomas: Érzem a nyomást.

Még egyszer köszönöm a Nightwish-nek, hogy interjút adtatok a rajongói csoportunknak!

Facebook Comments

By | 2019-01-20T20:26:02+00:00 január 21st, 2019|Hírek, érdekességek, interjúk|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.