Gaby kollázsai

/Gaby kollázsai
Gaby kollázsai 2018-02-25T19:44:22+00:00

Gaby, aki tulajdonképpen Gabi, a Dreamers csapat tagja. Csodálatos ember, akivel órákig lehet beszélgetni. Aki önzetlen és segítőkész. Neki köszönhetjük a fantasztikus fejlécképeket. Meg meghívó képeket. Meg minden olyan kollázs fotót, amit éppen kitalálunk… hogy de jó volna.. 🙂

Köszönjük, hogy velünk vagy! És, hogy interaktív interjúdat elkészíthettük 🙂

Csíny letudva, Gaby! 🙂

Palex

Tájkép, városok

Család és a „művészet”, kezdetek:

Két nagy fiam végzett grafikus. Mindig csodálattal néztem munkáikat legyen szó 3D-ről, vagy animációról, vagy videóról. Készítettek -saját szereplésükkel – egy kisfilmet (bugyuta történet, de jó nagyon.) A legkisebb inkább a nyelvek felé vonzódik, ő autodidakta módon sajátította el a grafikus programokat kezdetben saját szórakoztatására.

Férjem tervező, számítógépen csodás terveket készít.

Én, tanító végzettséggel voltam (pedagógus), bolti eladó, pincér, áruforgalmi előadó, titkárnő,…Most férjemmel közös mérnöki irodánk van, ahol könyvelő, titkárnő vagyok és persze családanya. Mindig is szerettem volna valamit „alkotni”, csak nem tudtam, hogy mit. Zenei tanulmányokat folytattam, játszottam zenekarban (hegedű), énekeltem énekkarban. Imádom a zenét, annak minden műfaját, persze a jó, hallgatható változatokat. Aztán regényíráson is gondolkodtam már. (Erről azért még nem mondtam egészen le.)

NIGHTWISH szerelem:

Aztán jött az igazi „szerelem”: A Nightwish! Mikor? Nem is tudom, de az első, ami megfogott, a Sleeping Sun volt. Naphosszat bújtam a Youtube-ot és hallgattam, csak hallgattam őket. Egyszerűen magával ragadott Tuomas világa. Sajnos nem tudok annyira angolul, csak németül és oroszul, ezért jött a jó barát: Google. Ekkor botlottam bele (beléd) Palex fordításaiba (akkor még fogalmam sem volt, hogy ki ő). Minden cikket, zenét, képet, videót megnéztem, meghallgattam, ami a NIGHTWISH-el volt kapcsolatban. A Facebookon az egyik NIGHTWISH oldalon feltett képekkel kezdődött a mostani őrületem. Kerestem programokat és a feltett képeket kicsit „átalakítottam”.

Nightwish

Kedvenc NIGHTWISH dalom:

Mindegyik! Ha mégis egyet kell választanom, akkor a The Greates Show On Earth. Fantasztikus, lenyűgöző, az a tipikus „liabőr” zene.

Fantázia

Azt azért el kell mondanom, hogy zeneileg „mindenevő” vagyok. De! Egy-egy előadótól van kedvenc-, kevésbé kedvenc-, illetve „nemszeretem”- dal. Kivétel a NIGHTWISH. Nincs olyan dal, amelyiket ne hallgatnám szívesen. (Lehet, hogy morbid, de a Meadows Of Heaven dalukat gyermekeimtől már megrendeltem a temetésemre, hiszen nem hagyhatom itt majd a földi létet NIGHTWISH nélkül)

Tuomas Holopainen

Grafikai munkák:

– Néhány éve készítek ún. „Születésnapi könyveket”, amelyek fotókat, történeteket, az ünnepelttel kapcsolatos aktualitásokat tartalmaz. Ezt persze egy debreceni kézműves hölgy csodálatosan beköti és nevezetesebb, kerek születésnapra nagyszerű ajándék.

– Jellemző rám, hogy telefonommal mindent „dokumentálok”. A környezetemnek agyára megyek, amikor az orra elé dugom a telefonom, hogy: – várj, fotó!. Ezekből aztán egy egyszerűbb programmal egy kis összefoglalót készítek, ami alá zene is kerül, természetesen: NIGHTWISH. Szeretem az instrumentális változatokat, mert akkor nincs összefüggésben a zene és a történet. Már testvérem megkérdezte, hogy milyen programmal dolgozom, hogy csak NIGHTWISH dalokat lehet alá szerkeszteni. Persze ezek a videók messze elmaradnak Palex munkájától, de egyelőre tőlem ennyi telik.

Dany, a kutyus emlékére

– Szeretem a szép képeket, legyen az virág, táj, vagy nonfiguratív, bármi, csak szép legyen. Egy alkalommal egy csodás fotót látva, fejemen a fejhallgatóval (benne NIGHTWISH zene) jött egy ötlet, hogy erre a fotóra illene Tuomas. Hát, vele kezdődött ez az őrület. Onnantól nem volt megállás.

Kedvenceim gyakran szerepelnek képeimen.

Aztán egyszer benntaláltam magam a NIGHTWISH csoportban, Tutu jóvoltából. Azt hiszem, nem titok, hogy Zsu kérésére készítem a csoport FB borítóképeit, meghívó képeket.

Talán láttátok, hogy Podmaniczky Ádámmal elkezdtünk egy „játékot”. Ő feltesz egy képet, én meg illesztek rá NIGHTWISH -t. Vicces dolog történt, mert ő lett a „Keresztapám” (annak ellenére, hogy ő a fiatalabb).

P. Ádám keresztapa

Egy alkalommal „y” -nal írta le nevemet és ez nekem megtetszett, így mintegy „vízjelként” ezt használom.  (Nem akarom elcsúfítani más jelekkel).

Vannak jobbak, kevésbé jó alkotásaim. Előre soha nem tervezem meg, hogy mi lesz belőle, csak meglátok egy képet és jön az ihlet. Vannak városos, autós, virágos, tájképes, kedvenceim, zenei …..témájúak, de legjobban a fantázia képeket szeretem. Néha nem tudom abbahagyni. Órákon át képes vagyok gyártani őket, persze zenehallgatás közben.

Állatok, virágok

Autók, repülők

Képeim és a NIGHTWISH  kapcsolata:

Kijelenthetem, hogy „képes hóbortom” a NIGHTWISH-nak, illetve Tuomas művészetének köszönhető. Ha nem szeretném őket, talán ma nem lennének ezek az alkotások. Akkor, azon a napon képzeletemben Tuomas illett arra a bizonyos képre és ez volt a kezdet.

Mit jelent nekem a NIGHTWISH?

Nem állok neki kifejteni, mert akkor napokig sorolnám, inkább egyetlen szóval meghatározva: a lételemem. Szerintem ezzel mindent elmondtam. Természetesen telefonom, laptopom, fb oldalam háttereiről (többi kedvencem mellől) nem hiányozhat a NIGHTWISH, vagy Tuomas. Csengőhangjaim – mindenkinek külön dal beállítva – és ébresztőm is NIGHTWISH.

Ha nem NIGHTWISH-t, akkor mit hallgatok?:

NIGHTWISH-t egyértelműen minden nap hallgatok, mellette – hála csopitársaimnak – sok más előadót is. Leggyakrabban: WT, Sabaton, HIM, Rammstein, Johnny Gioeli hangja miatt (Axel Rudi Phell és Hardline), Sonata Artica, DM, Hans Zimmer.

Egyéb kollázsok

Hazai előadóktól szeretem (és most nem metál jön!): Takács Nikolas hangját, Ákost, és Havasi Balázs játékát.

Ami számomra megunhatatlan és egyben kedvenceim a NIGHTWISH-on kívül:

– a zenében: Üvegtörők, Hair, Jézus Krisztus Szupersztár, István, a király

– film: The Expendables (összes), Red (összes)

– könyv: orvosi krimik, mint Evelyn Marsh, Robin Cook

Egyéb kedvencek:

 F1 rajongó vagyok, Kimi Raikkönen drukker és imádom a snookert, kedvencem Ronnie O’Sullivan.

Kimi & Ronnie & Nikolas

Végül, de nem utolsó sorban pedig a NIGHTWISH.