Videók

//Videók
Videók 2018-06-20T13:09:38+00:00

Hivatalos zenei videók

 

“The Carpenter” (1998. rendező: Sami Käyhkö)

Ez a legelső Nightwish single, melyhez videót is forgattak. Ez 1997-ben ritkaság számba ment egy metál zenét játszó zenekar esetében. A The Carpenter mindent kifejez, a Nightwish történetének első éveiből. Csak Tarja látható a videóban, bár Tuomas énekli az összes strófát. A videó a maga egyszerűségében is csodálatosan mesél egy öreg emberről, aki próbálja elérni a régi álmait. Nagyon szép videó, mindenféle vizuális effekt nélkül, de a hangulata nagyon illik az első albumhoz. 

 

“Sacrament of Wilderness” (1998. rendező: ismeretlen)

Érdekessége a dalnak, hogy bár valóban megjelent videóklipként, de sem az eredeti videóról, sem a rendezőről nem található adat.  Ezt a videót ne nagyon emlegessük, mert a legrosszabb videójukként tartják számon, ami valaha készült. A videó egy kitee-i koncerten készült 1998. november 13-án. Aki kíváncsi megtalálja YouTube-on, de felejtsük el!  🙂 

 

“Sleeping Sun (Four Ballads of Eclipse)” (1998. rendező: Sami Käyhkö)

A Drakkar Records kérte a dalt a közelgő teljes napfogyatkozás alkalmából 1999. augusztusában. Ez egy gyönyörű videó, akkor is, ha a kádas jelenetek nem igazán érthetőek. A zenekar erről úgy nyilatkozott, hogy fogalmuk sincs miért szerepel egy kád a klipben. 🙂  Valószínűleg rendezői ötlet. A videót Lappföldön forgatták júliusban. Tarja számára nehéz volt a forgatás, mert rengeteg szúnyoggal kellett megküzdenie, sőt a videót is úgy kellett a gyártás során javítani, hogy a szúnyogok ne látszódjanak.  Ha jól megnézitek itt-ott még láthatóak a szúnyogok. Szegény Tarja…

 

“Over the Hills and Far Away” (2001. rendező: Pasi Takula)

Ewo, a manager is ott jár, mint sötét varázsló a klipben.  🙂

 

“Bless the Child” (2002. rendező: Pasi Takula)

Szomorú szerelmi történetről szól. A zenekarról készült részeket egy elhagyatott raktárban vették fel.

 

“End of All Hope” (2002. rendező: Pasi Takula?)

Ez a videó az “End Of Innocence” DVD bónuszaként jelent meg. Érdekessége, hogy az élő felvételek (Tuska Festival 2002) között néhány részlet található a “The Book Of Fate” című finn filmből.
 

“Nemo” (2004. rendező: Antti Jokinen)

A videó rendezőjének nevéhez fűződik például Shania Twain, Eminem, Celine Dion klipjeinek megalkotása is. Magát a történetet Tuomas és Tero írta, de a rendezőnek engedélyt adtak, hogy megváltoztasson mindent, amit gondol.

 

“Wish I Had an Angel” (2004. rendező: Uwe Boll)

Ismét egy használaton kívüli raktár a helyszín.  🙂 A videóban található néhány részlet az “Alone In The Dark” című filmből.

 

“The Siren” (2005. rendező: Silver Style Entertainment)

Különös története van. A N. B. egy videójáték készítő vállalatot kért fel a videoklip elkészítésére, de a végeredmény annyira borzasztó és drága lett, hogy az együttes elutasította. Ennek ellenére a N. B. több weboldalra is kirakta. A zenekar beleegyezése nélkül a honlapjukon is megjelent, de nagyon gyorsan eltávolították. Nincs esély arra. hogy bárhol fellelhető legyen.

“Sleeping Sun” (2005. rendező: Joern Heitmann)

A Universal Music felkérte zenekart, hogy eddigi (2005) legsikeresebb dalukat forgassák újra egy válogatás albumhoz. Kádat ne keressétek…kihagyták.  🙂 Ez volt Tarja utolsó videoklipje a zenekarral….

 

 

“While Your Lips Are Still Red” (2007. rendező: Markku Pölönen)

A klipben lévő filmrészletek a finn “Lieksa” című mozifilmből származnak, melynek egyik betétdala a “While Your Lips Are Still Red”. A dalban nem hallható gitár és női ének, érdekesség, hogy a suttogások Tuomastól származnak.

 

“Amaranth” (2007. rendező: Antti Jokinen)

Az Amaranth az első videóklip Anettel, melyet Los Angeles-ben forgattak. Anett belépése előtt Marco énekelte a dalt, melyet “Reach”-ként találhattok meg különböző helyeken, például a Sound of Nightwish Reborn EP – n.
 

“Bye Bye Beautiful” (2007. rendező: Antti Jokinen)

Ezt a videót is Los Angelesben forgatták a DPP album második klipjeként. Tulajdonképpen nincs története, szórakoztatónak találták, hogy több helyen lányok helyettesítsék a fiúkat. Valljuk be nem a legjobb videó (szerintük sem).  🙂

 

“The Islander” (2008. rendező: Stobe Harju)

A “Szigetlakó” a harmadik klip a DPP korszakból. 2007. őszén forgatták a finnországi Lappi-ban. Nagyon szép történet, csodálatos képekkel, effektusokkal és gyönyörű tájjal. Kihagyhatatlan.

 

“Storytime” (2011. rendező: Stobe Harju)

A klip utal az Imaginaerum című filmre és a filmbéli karakterekre. A forgatás során nagyon sokszor kellett átöltözniük és sminkelniük.  🙂

 

“Élan” (2015. rendező: Ville Lipiäinen)

Ez a klip Finnország különböző, eldugott tájain készült. A dal témája nem más, mint az élet értelme,mely mindannyiunk számára mást jelent. Nem kell mindig a kitaposott úton járni, Tuomas szavaival élve: néha adjuk át magunkat a szabadesésnek. 

 

Források::

http://nightwish.com/en

http://www.nightwish-world.com

http://www.blabbermouth.net

https://www.youtube.com

Koncertvideók

(forrás: https://www.youtube.com)

http://https://www.youtube.com/watch?v=tYqPQUHJh6I

http://https://www.youtube.com/watch?v=FVbQnm2vblM

http://https://www.youtube.com/watch?v=JYjIlHWBAVo

http://https://www.youtube.com/watch?v=odDGj13ryng