Noumena

Főoldal/Noumena
Noumena 2017-05-04T07:06:24+00:00

Szerző: FallenAngel

A finn melodikus death metalt játszó élvonalban egyértelműen helye van a Noumenának. Ahtariban 1998-ban alakult együttes már abban az évben piacra dobta Aeons címet viselő demó albumát.

Tagok:

Ilkka Unnbom : Dob

Suvi Uura : vokál

Tuuka Tuomela :Gitár

Ville Lamminaho :Gitár

Hannu Savolainen : Basszus

Antti Haapanen : Vokál

Ezután még három demó albumuk volt. 1999-ben For the fragile one, 2000-ben Promo 2000, majd 2001-ben Sala című. A 2002-es évben már elkezdett a csapat csillaga végre felfelé ívelni. Az ausztrál Catharsis kiadó gondozásában megjelent debütáló albumuk a Pride/Fall ami nagyrészt az 1999-es és 2001-es demólemezek anyagából tevődött össze.

Ezt követte 2004-ben egy újabb promo album melynek címe The Tempter és már a Spikefarm kiadónál (Spinefarm kiadóhoz tartozik) jött ki lemez. Az igazi világhírnevet mégis csak a 2005-ben megjelent Absence album (Studio Sundi Coop) jelentette a bandának. Világszerte sok pozitív visszajelzést kaptak, és nagy rajongó tábora lett dallamos néhol súlyos, és helyenként doomos stílust felvonultató zenéjüknek.

Triumph and Loss címmel 2006-ban beharangozóként megjelent kislemezük, amit ugyanebben az évben követett az Anatomy of life album, ami jellegét tekintve epikus és melankolikus stílus jegyeit erőteljesen, mondhatni megszokottan viselte magán. Itt került képbe vendégvokalistaként Hannah Leinonen és Tuomas Touminen, akik új színt adtak a Noumena stílusához.

Sok időnek, igazán pontosan 7 évnek kellett eltelni ahhoz, hogy a banda újra hallasson magáról. A 2013-ban jelent meg a Death Walks With We albumuk, az együttes saját kiadójánál a Hanuted Zoo Productions-nél. Erre az albumra került fel az a Sleep cimű dal, ami bár a közismert internetes portálon szerepelt, de előzőleg egy korongon sem jelent meg.

Újabb 4 év kihagyás után, a zenekar ismét hallatott magáról. A jövőre 20 éves Noumena idén április végén jelentkezett újabb albumával, az ötödikkel, ami a Myrrys (felfordulást,zajongást jelent ófinn nyelven) címet kapta. Tuukka Tuomela gitáros szerezte az albumon lévő Metsan Viha című dalt ami a Youtube-on már pár hete elérhető.

Valamint a Kirouksen kantaja című is. Az album brutál jó lett! 🙂

Köszönjük szépen Ádámnak, hogy bemutatta nekünk egyik kedvenc metál bandáját! 🙂