OlyArt

/OlyArt
OlyArt 2019-03-18T10:40:18+00:00

Amikor láttam Oly festményeit és rajzait a Facebook-on, azt mondtam, hogy be kell mutatnunk a művészetét a Nightwish rajongóknak, mert rendkívüli, és csodálatos. Kértem Oly-t, hogy mutatkozzon be, és mutassa meg nekünk művészetét.

Ő egy csodálatos ember, aki azonnal elküldte a bemutatkozását, anyagot a művészetéről, és válaszolt kérdéseinkre.

Itt olvashatjátok ezeket a szavakat, melyek a szívéből jöttek:

 

A Nightwish-re a Facebook-on bukkantam rá… Még csak nem is tudom…miért akartam hallani. De most már ez a zene az életem részévé vált, és a Nightwish-től kapom az ihletet. Megtanulni álmodni, amit előzőleg fogalmam sem volt, hogyan kell. Ez a zene segít megbirkózni életem nehézségeivel, és el is kisér és támogat engem a sikerben és az örömben.

Nightwish – az én egyetlen igaz barátom mindig itt van velem. Most magamra nézek, és ha nem hallgathatnék Nightwish-t, megértem, hogy enélkül a zene nélkül teljesen más ember lennék, semmim nem lenne, amim most van.

Azt mondtam magamnak: “Köszönöm Istennek, hogy hallhatom a Nightwish-t. E zene nélkül nem találnám meg magam.”

Még most is, hogy belső problémáim vannak, a Nightwish segít nem elveszíteni a szívemet, hogy küzdjek amiben hiszek, és törekedjek a célok elérésében.

Ez egy csodálatos zene, amiből a fejedben fantasztikus képek fakadnak… dallamok, melyek elragadnak az Imaginaerumban. Ezeknek a daloknak rengeteg jelentése van, és mindig megtalálod a megfelelő szót rá a szövegben, amire éppen szükséged van. Istenem, olyan nehéz kifejezni angolul!!!

Nos, összességében azt akarom mondani, hogy köszönet ennek a tökéletes együttesnek azért, amit teremtettek!

Mikor hallottad először a Nightwish zenéjét? Emlékszel az első dalra?

Először 2011-ben (már 8 éve!) találtam őket a Facebook-on. Furcsa módon, de igen. Emlékszem az első három dalra: Deep Silent Complete, Nemo, Wishmaster

Van kedvenc Nightwish dalod, és albumod?

Ó… mint tudjátok skaccok, ez egy igen nehéz kérdés! De az Imaginaerum-ot mondom, mert az volt az első album, amire annyit vártam. Ez az album varázslatos volt számomra! Különöző képek jelentek meg előttem a lemezt hallgatva. Imádom! Az atmoszférája, a szokatlan egyedi stílusa, kissé eltérő a korábbi albumokhoz képest. A kedvenc dalra a “The Islander”-t és a “Song of myself”-et mondom. Mellesleg a telefonomon a csengőhang az “ I Want My Tears Back”.

Mesélnél arról az időről, amikor Kitee-ben voltál a KIMAF-on? Mit éreztél, amikor Tuomassal találkoztál? AZ volt az első alkalom?

Nos, az 2014 júliusában volt, amikor először mentem el arra a csodálatos eseményre. Nagyon sok fantasztikus, és tehetséges emberrel találkoztam ott. A legfontosabb számomra az a dolog volt, hogy mindenki Nightwish-t hallgatott. Ahol tanultam, nagyon magányosnak éreztem  magam. Senki nem hallgatott olyan zenét, mint én. Nem volt ott lelki társam. DE minden megváltozott, miután Kitee-be látogattam. Új barátokat szereztem, részt vettem a kiállításon, ami a Nightwish zenéjén alapult, élveztem  finn természetet és az új társaságot. És igen, először ott találkoztam az egész együttessel!!

Megszólalni nem tudtam, sokkolt, ahogy együtt láttam őket. Akkoriban teljesen a Nighwish zenéjében voltam! Nos, hihetetlen volt számomra, szemtől szembe találkozni a példaképeimmel. Nem egy koncerten! Ó, Istenem! Még mindig emlékszem az akkori érzéseimre!

Mikor találkoztál az együttessel?

Az egész együttessel Kitee-ben találkoztam. Nagyon félénk voltam ahhoz, hogy beszéljek velük. De nekik adtam az összes rajzomat, és csináltunk közös fotót. EZ volt életem legjobb napja! Igazán! 2014-ben Egy sorozaton dolgoztam, ami Tuomas szólóalbumához kötődött. A Mesternek adtam az eredeti rajzot (az én víziómat) az “Into the West” című daláról, és igazán tetszett neki! Remélem, hogy megvan neki valahol az a rajz! És mindegyik!

Tuomassal tavaly is találkoztam Kitee-ben. Ez volt a második részvételem a KIMAF-on.

És csak kértem egy aláírást és fotót a Mesterrel. Egy kicsit különös, de ott voltam Finnországban, 2015-ben a koncertjükön. És a show bámulatos volt!

Mikor vetted észre te vagy a szüleid, hogy tehetséges vagy ezekben a művészetekben?

Szüleim tudták, hogy tudok rajzolni. Haha! Művészeti suliban tanultam. De nem szerettem nekik megmutatni a rajzaimat. Mit mondhatnék… tinédzser voltam… J

Milyen technikákkal festesz, rajzolsz?

Kerestem a saját technikámat és stílusomat, így igen sok variációt kipróbáltam gondolataim kifejezéséhez. Rajzolni Grafit ceruzával, és pillanatnyilag a digitális rajzolás a kedvencem. Még tanulom, hogyan használjam a grafikus tabletet, de nagyon élvezem a rajzolás folyamatát.

Változott a festői stílusod, amikor megismerted a Nightwish zenéjét?

Természetesen! A csoport megismerése után abba az irányba mentem, hogy az érzéseimet egy adott kompozíció meghallgatása után fejeztem ki. Többet kezdtem álmodni, elképzelni különböző történeteket, miközben hallgattam az együttest, Elkezdtem magamat keresni.

A Nightwish nagy hatással volt, és most is nagy hatással van a rajzolási stílusomra, és látjátok, hogy magammá váljak, az egy hosszú folyamat, és örökké hálás leszek ezért ennek az együttesnek.

OLY nem csak a Facebookon, de az Instagram-on is fenn van. És van egy honlapja is.

www.facebook.com/Olymoly.Art

Instagram:

@olga.hn

A honlapnak van angol változata is.

www.olyartspb.com

Ha egy egyedi ajándékot szeretnél szüleidnek, kedvesednek, vagy csak úgy, magadat szeretnéd boldoggá tenni, a honlapja neked készült!

Ott megnézheted a portfólióját, és minden információt megtalálsz.