Emppu Vuorinen

//Emppu Vuorinen
Emppu Vuorinen 2018-06-20T12:32:03+00:00

Gondos tervezés és végrehajtás után, Emppu és ikertestvére kiugrott a világba a Vuorinen család örömére, 1978, június 24-én Kitee-ben. A végső gyerekszám ötre növekedett: én, fiútesóm, és három csodálatos lánytestvérem. A családom anyukám és apukám által teljes, ők eme káosz felbujtói.
A gyerekkorom, és ifjúságom úgy telt, ahogy szokott telni, csinálni ezt-azt: sportolni, az erdőben kirándulni, zenélni, alkalmanként akár tanulni is. Miután néhány zenekarban játszottam, végül ösvényeink keresztezték egymást Tuomassal, és a többi sráccal. Még mindig ugyanazon az ösvényen járok. Ez egy kanyargós út, és néha hepehupás is, szörnyen zörögve, és szikrát hányva, de felgyorsulunk.
Komolyan 11 éves koromban merültem el a zenében, köszönet pár gitáros pajtásomnak, különösen Matti Turunen-nek. Ő volt az, aki felelős a „hólabda effektemért” a játékomban.
Miután megtanultam, hogy hangoljam be a dolgokat, alapvetően hallgattam én mindenféle kazettát és lemezt, megpróbálva lejátszani az anyagot. Makacsul belegázoltam minden zenei műfajba. Nyilvánvalóan volt olyan cucc, amit jobban szerettem – ki tudja miért?
Az együttes mellett jelenleg részt veszek a többi „nagybácsival”a Brother Firetribe együttesben. Az elmúlt pár esztendőben egészen csendesek voltunk. Olyasvalami ez, ami alapjában véve a zenével kifejezett filozófiánk: csináljuk, amit csinálunk, tesszük, amikor úgy érezzük, hogy tenni kell. A lóval belegázolhatsz a vízbe, de nem kényszerítheted, hogy igyon, vagy, hogy is mondják… Akárhogyan is, még aktívak vagyunk, és még pár új dalt is felvettünk.

Íme, a hasamra ütve néhány tény e srác életéből. Később, ha emlékszem rájuk…
Hangszerek:
ESP Guitars

Életfilozófiám: Élet!